ISFo

Kurs i fotobok

Kurs i fotobok

Hei dere

Innherred Seniorforum tilbyr også i høst kurs i å lage fotobøker, ettersom disse kursene tidligere har vært populære.

Mange synes det er en artig hobby og det er mye enklere enn hva mange tror.

Det skjer 18., 20., 25. og 27. september (dvs tirsdager og torsdager i uke 38 og 39) i Levanger Bibliotek (2. etg.) kl 11-14.

Fotobøker er en fin måte å gjøre billedminner tilgjengelig på. Når boka er ferdig kan man i fred og ro – og i eget tempo – bla i boka, så man slipper å rigge opp PC eller koble til en TV. De er også mer lagringssikre enn på en PC, ettersom det krasjer flere harddisker enn det brenner hus. De er også flotte gaver, og de er enklere å lage enn de fleste tror. Noen mener det rett og slett er artig når man oppdager at kreativiteten kan slippes løs underveis.

Når man lager ei fotobok minner det litt om å lage et gammeldags album, men man kan i tillegg forstørre og beskjære bildene fritt. Korreksjon av lyse/mørke bilder kan gjøres på forhånd eller underveis. Når man lager boka kan bildene flyttes omkring på sidene til man er fornøyd med resultatet. Når boka er ferdig på PC’n overføres den over nettet til trykking, så får man den i løpet av noen dager.

Målet med kurset er på gjøre deltakerne fortrolige med en programvare for fotobok, lage en «plan» for en bok og kunne gjennomføre et bokprosjekt selv. Kurset er basert på løsningen som brukes av bl.a. Japan Photo og Elkjøp, nemlig CEWE fotobok. I tillegg til fotobøker kan man også lage gaveartikler (bl.a puslespill!) med egne bilder. Fotobøkene kan lages i mange ulike størrelser, innbindinger og på flere ulike papirtyper. Noen eksempler vil bli vist fram på kurset. CEWE finnes også som app til nettbrett, men verken kursholder eller undertegnede har noen erfaring med det.

Kurset krever at man har prøvd å behandle en PC og at man kan koble seg på et trådløst nettverk. Under kurset kobler man seg opp mot internett ved å bruke kommunens åpne nettverk. Man må ha med seg egen PC (husk lader og gjerne forlengerkabel). De fleste synes også er enklere om man bruker en datamus. De bildene man skal bruke må være kopiert over til ei mappe på PC’n.

Første kursdag vil trolig gå med til å få systemet lastet opp og fungere på deltakernes PCer. Det forventes at deltakerne underveis prøver seg på et «bokprosjekt», så siste dag bør det være mange spørsmål.

Deltakelse koster 500 kr til utgiftsdekning (hvis det er nok deltakere). Det inkluderer kaffe og noe å bite i underveis på kursdagene.
For de som er fortrolig med å installere program på egen PC kan man f.eks. gå til www.foto.elkjop.no og gjøre nedlasting / installering på forhånd.

Påmelding til studie@innherredseniorforum.no eller SMS til 900 88 794. Først til mølla osv.

På vegne av Studie- og Aktivitetsutvalget i Innherred Seniorforum Kjetil Vatn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: