ISFo

Seniortreff 3.april på Stiklestad

Seniortreff 3.april på Stiklestad

Seniortreff på Stiklestad Nasjonale Kultursenter onsdag 3. april kl 12.00.

«Fra Styggdal’n til det store lerretet» – Marte Hallem forteller om sin vei fra oppvekst i amatørteatermiljøet i Verdal til å bli profesjonell manusforfatter, artist og filmskaper.

Denne gangen er det Marte Hallem fra Verdal, som skal holde foredrag for oss. Marte er dokumentarist, regissør, komponist og manusforfatter for film og teater. Hun har de senere årene jobbet mye med dokumentarfilm, og debuterte i 2017 som regissør for filmen «I skyggen av oljeeventyret», som hun selv hadde ideen til. Den trakk fulle hus på kinoene i Midt-Norge, til sammen omkring 9000 mennesker så filmen denne sommeren. I Verdal er den en av de mest sette filmene noen sinne.

Hun har skrevet manus til flere kritikerroste teaterforestillinger; bl. annet «Flyktningelosen», «Oda fra havet» og «Operasjon Oleander.» I flere av forestillingene hun står bak, har hun også vært både skuespiller og laget musikk.

Hun har gitt ut to album som musiker, og begge har fått gode kritikker. I 2013 vant hun den store gründerprisen i Nord-Trøndelag sammen med Ida Jenshus.

Marte har en solid utdanning både innen journalistikk, mediefag og språk og hun studerer nå film ved Oslo Met, der eksamensfilmen skal være ferdig i vår!

I tillegg arbeider Marte med en dokumentar «Fremmed Blod» om en av Norges fem minoriteter: det skogfinske folket.

Det er altså en allsidig foredragsholder som kommer til Innherred Seniorforum 3.april. Dette blir et spennende og interessant møte med en av «våre» egne.

Som vanlig blir det litt kultur, kaffe, brød og sosialt samvær.

Inngang kr. 150 (ikke medl. kr. 250). Vi har fått kortterminal og VIPPS! VELKOMMEN.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: