ISFo

Arkiv 2020

Seniortreff på Stiklestad NKS onsdag 7.oktober 12.00.

Denne gangen er det Aina Bye,fra Levanger , nå Snåsa, som skal komme å holde foredraget :
«Landet går i arv – Mijjieh Låartesne»

Møt en spennende sørsamisk kultur og flott natur i vårt nære miljø.
En reise igjennom året sammen med folk og rein i Låarte sijte/Luru reinbeitedistrikt.
Låarte sijte ligger i kommunene Snåsa, Lierne og Grong. Store deler av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark ligger i reinbeitedistriktet. Det betyr fine naturopplevelser både ned mot bygda og i fjellet.
Innblikk i en kultur og næring i samspill med naturen som kanskje er litt ukjent for mange. Det er ikke så mange som driver med reindrift i området vårt, men en desto mer fascinerende måte å drive matproduksjon på med en arv og kultur tilbake i lang tid.
Den største utfordringa vår , rovdyrene og det de steller i stand, blir drøftet.

Aina Bye, som har livnært seg på natur og kulturformidling i 30, har etterhvert også drevet med reindrift sammen med mannen sin Bengt Åke Jåma.

Hun sier selv: « Min far tok meg med ut i naturen – min mor viste meg fargene, linjene og lyset» Det kan vi erfare gjennom Ainas fantastiske naturbilder. Hun har drevet med foto, design, fil og regi i 18 år i regi av Skuggsjå AS, hvor samarbeidet med NRK «Ut i naturen» kanskje er mest kjent. Hun har også stått for flere utsmykkingsoppgaver, blant annet på Innherred Helsehus.

 

På grunn av smittevernreglene fra folkehelseinstituttet må vi nå endre en del rutiner i forbindelse med treffet. Vi må ha påmelding, så vi har informasjon om alle deltakere. Vi vil heller ikke ta betaling i døra, alle må betale med Vipps 123400 eller i nettbank 4420 09 60995 Alle som betaler må oppgi navn på den/de det betales for. Helst i forkant Vi kan heller ikke ha mer enn 100 deltakere, så her gjelder «først til mølla»-prinsippet.

Stiklestad NKS har ansvaret for at alle smittevernregler overholdes med avstand mellom deltaker, en meter, maten serveres og alle må sprite hender.

Vi deltakere har også ansvar: IKKE kom om du ikke er helt frisk og pass på å holde avstand. Gjør vi det, er det helt trygt å komme på seniortreff!

Vi gleder oss til å møte dere igjen og håper at mange tar turen til Stiklestad 7.oktober

Som vanlig blir det kulturinnslag av Verdal kulturskole, kaffe, brød og sosialt samvær. Prisen er også den samme: 150 kr,

Innherred Seniorforum : www.ISFo.no

 

Her kan du melde deg på: Påmeldingsskjema


Nå kan du se videoen fra Seniortreffet på Stiklestad NKS onsdag 2. september

Det ble plass til 100 på Seniortreffet, men mange flere stod på venteliste og ville gjerne ha kommet. Nå kan de se opptak av Marits Jørpelands innlegg om Fasaden og hvordan vi forholder oss til økonomi i ulike livsfaser. Et interessant foredrag med en engasjert foredragsholder som det er verd å få med seg.

På samme opptaket får du også med 2 innslag fra musikkskolen på Verdal.

Marit Jørpelands innlegg om Fremtidsfullmakt vil bli lagt ut senere

 

 

 

 

Husk å møte opp i god tid slik at du kan finne plass i salen uten at det blir kødannelse. Sjekk gjerne også om påmeldingen din er blitt registrert

Seniortreffet er dessverre fulltegnet med 100 deltagere som vi har lov til og med over 40 på venteliste. Dessverre så ble det ingen på ventelista som fikk plass denne gangen.

Her kan du sjekke om du har fått plass: Seniortreff 2.9.2020_deltagere

Dersom du mener du har meldt deg på og ikke fått plass så kan det skyldes at du har glemt å trykke på knappen for Send inn/Submit etter at du har fylt ut påmeldingsskjemaet. Dersom du ikke har trykket på knappen for å sende inn påmeldingen er den ikke blitt registrert. 

Vi ber om at alle som har fått plass betaler deltageravgiften på kr 150 pr person før arrangementet. Avgiften inkluderer kaffe og en enkel bevertning. Vennligst betal til VIPPS #123400 eller bankonto 4202 13 98602

Her kan du sjekke ventelista: Seniortreff 2.9.2020_venteliste

 

Endelig kan vi invitere til seniortreff, denne gang med finansrådgiver i Sparebank1 SMN, Marit Jørpeland. Hennes foredrag heter « Fasade» og handler om økonomi i ulike livsfaser. I tillegg vil hun bruke ca 15 minutter på å snakke om fremtidsfullmakt og hvordan vi kan ordne det.

Marit er opptatt av vi ikke skal bruke penger vi ikke har og at vi ikke må la behovet for å beholde «fasaden» ødelegge økonomien vår.
Hun har holdt foredrag i skoler og næringsliv om økonomi og hvordan vi forvalter våre penger på en god eller dårlig måte. Hun er også opptatt av samfunnet rundt seg og deltar i mange arrangementer og prosjekter. Nå er det mest aktuelle å skaffe Verdal Bo og helsetun en kiosk og en pub., til glede for beboere og pårørende.

Dette blir et foredrag med humor og gode råd. Dette kan vi glede oss til!

På grunn av smittevernreglene fra folkehelseinstituttet må vi nå endre en del rutiner i forbindelse med treffet. Vi må ha påmelding, så vi har informasjon om alle deltakere. Vi vil heller ikke ta betaling i døra, alle må betale med Vipps eller i nettbank. Helst i forkant. Vi kan heller ikke ha mer enn 100 deltakere, så her gjelder «først til mølla»-prinsippet.

Stiklestad NKS har ansvaret for at alle smittevernregler overholdes med avstand mellom deltakere , en meter, maten serveres og alle må sprite hender.

Vi deltakere har også ansvar: IKKE kom om du ikke er helt frist og pass på å holde avstand. Gjør vi det er det helt trygt å komme på seniortreff!

Vi gleder oss til å møte dere igjen og håper at mange tar turen til Stiklestad 2.september.

Som vanlig blir det kulturinnslag av Verdal kulturskole, kaffe, brød og sosialt samvær. Prisen er også den samme: 150 kr

Merk at Seniortreffet er fulltegnet

Tur til Nord-England/Yorkshire/York i juni 2020

The Shambles is an old street in York, England, with overhanging timber-framed buildings, some dating back as far as the fourteenth century. This image must be reproduced with the  edit ‘VistBritain/Andrew Pickett’

Vi ønsker nå velkommen til en ny utenlandstur i regi av Innherred Seniorforum i samarbeid med Brustad Bussreiser. Turen starter 10. juni 2020 og går til Nord-England, Yorkshire og York. Vi flyr med SAS fra Værnes via Oslo til Manchester, der en buss henter oss og tar oss med til York der vi skal bo i 6 netter. Under oppholdet skal vi vandre litt på bymuren, langs elva og i gatene i York, besøke Nord-Europas største katedral, titte innom Olavskirka og bli med på en reise tusen år tilbake i tid til vikingene i Jorviksenteret. Vi skal også innom Stamford Bridge, der Harald Hardråde fikk banesår, vi skal til fiskerlandsbyen Whitby, besøke Englands største klosterruin, besøke Castle Howard og oppleve landskapet som Brontë-søstrene gjorde viden kjent gjennom bøker som “Stormfulle høyder” og “Jane Eyre”. Så blir det også tid til litt shopping for de som måtte ønske det. Byen er ellers full av pub’er, tea-rooms og hyggelige restauranter.

Vi viser til vedlagte brosjyre med nærmere omtale av opplegget for turen.

Påmeldingene går direkte til Brustad Bussreiser via e-post: påmelding@brustadbuss.no, eller telefon nr. 74088700.

I påmeldingen må det presiseres at den gjelder “Englandstur med Innherred Seniorforum”. Her er det «først-til-mølla»-prinsippet som gjelder.

Påmeldingen må inneholde følgende opplysninger:

1. Navn og adresse

2. E-postadresse og telefonnummer

3. Passnummer og passets utløpsdato

4. Fødselsdato

 

Frist for påmelding: 15. januar 2020.

Turen er fulltegnet

 


Kjære medlem i Innherred Seniorforum

Les brevet fra vår styreleder til alle medlemmene om situasjonen for ISFO som følge av coronakrisen. Trykk bare på overskriften over

 


Dataproblem?

Velkommen til Digital Nettkafe tirsdag 26.5.2020 fra kl 10.00 til kl 12.00

I disse coronatider er det viktig at seniorer kan komme på nett. Men kanskje er det noe du lurer på slik at du trenger hjelp med data? PC, mobil eller nettbrett? Nå kan vi hjelpe deg digitalt. Du kan bare trykke på lenken under og så kobles du opp til vårt digitale system med lyd og bilder hvor noen hyggelige elever fra Levanger videregående skole sitter klare til å hjelpe deg.

Ingen problemer er for små eller for store! På denne første digitale nettkafeen er vi åpne for alle spørsmål du måtte ha. Senere så vil vi ha et tema for hvert møte.

Er du noe du lurer på eller trenger hjelp til så er det bare å ta kontakt.

Slik kobler du deg opp til systemet:

  1. Fra PC. Du må ha en PC med mikrofon og kamera. Alle bærbare PC-er har det. Det er bare å trykke på lenken under og svare ja på alle spørsmålene så kobles du automatisk opp

https://us02web.zoom.us/j/83579149433

 

  1. Fra mobil eller nettbrett. Vil du delta fra mobil eller nettbrett så må du først laste ned appen som heter Zoom. Når nettkafeen skal begynne så trykker du på Zoom-appen og skriver inn møtenummeret 83579149433 og du blir automatisk koblet opp. Husk at du må svare ja på alle spørsmål om tilkobling av lyd og bilde.

Velkommen til digital nettkafe! 3 hyggelige ungdommer fra Levanger videregående skole sitter klare til å hjelpe deg. Dersom du skulle få problemer med å koble deg opp så kan du ringe en av elevene, Sigurd direkte på telefon 93890802. Merk at denne nettkafeen er åpen bare tirsdag 25.5.2020 mellom kl 10.0 og 12.00 slik at du må koble opp på riktig tidspunkt.

 

Vennlig hilsen

ISFO/Nettgruppa

 

 

Onsdag 22.04.2020 blir det digitalt Seniortreff med «Det du ikke visste om Trønderocken»

Musiker og lokalpatriot Leif Ole Brein forteller en alternativ historie om Trønderrockens historie. Parallellt med den ekte historien får vi høre om den mislykkede trønderrock-artisten Leif Ove, som skusslet bort sitt store talent gjennom utstrakt omgang med dårlige venner og dårlig brennevin.

Showgruppa Kveli Rånes Bremseth består av musikeren Arnt Egil Rånes og humoristene Harald Morten Bremseth og Sigmund Kveli. Konseptet er egne tekster som kaller både på gapskratt og ettertanke, et ellevilt persongalleri og egenskrevet musikk

Programmet er på 4 bolker hver på 30 minuter og går fram til og med Rotmo og Vømmøl. Du kan se alle seriene fortløpende, eller du kan ta en pause mellom hver bolk. Trykk på lenken under for å se programmet: 

Det du ikke visste om Trønderrocken

Du kan fortsatt se foredraget om skienes historie:

Foredraget er ved forfatter og folkeminnegransker Tor Godtaas og er på 1 time og 10 minutter. Trykk på lenken så begynner foredraget!

Skienes historie

 

Oluf holder Bokbad

Bokbad med Oluf

 

Jonas Fjeld hold nylig en konsert som ble sendt på Internett. Du kan høre og se den her:

Jonas Fjeld Konsert

 

Foredraget onsdag 25.03.2020 kl 12.00 ligger tilgjengelig her:

Norske utedoers historie 

Bare trykk på tittelen over så starter framvisningen. Du kan bruke mobil, nettbrett eller PC  og har du en nyere TV så kan du også vise det på TV-en. Foredraget er på 26 minutter

Norske utedoers histore ved forfatteren Thor Gotaas:

Hvorfor henger det ofte et bilde av kongen på utedoer? Hvordan har det seg at størrelsen på dohullet varierer rundt om i Norge? Og når begynte man egentlig å si “utedo”? Eller  er utedass et bedre ord?
De fleste nordmenn over en viss alder har brukt utedoer, enten på hytta eller i egen oppvekst.
Utedoens historie speiler sosialhistorie, hygiene, kulturhistorie, psykologi og mye annet uventet. Det var en møteplass, særlig for kvinner, for private samtaler. Utedoens folklore er rik på fortellinger og anekdoter.
Ja, enkelte har også bodd på slike steder eller brukt dohullet som rømningsvei i krig.

Verdals 3000-årige historie på 90 minutter!
v/Tor Martin Nordtømme

Del 1: Verdal – 3000 år på 90 minutter: Del 1

Del 2: Verdal – 3000 år: del 2 fra år 1843

(Trykk bare på linken over og foredraget starter opp)

Tor Martin Nordtømme tar en Frank Aarebrot og tar oss igjennom de siste 3000 år av Verdals historie på 100 minutter. Opptaket er fra et foredrag som han holdt for et fullsatt møterom på biblioteket i Verdal. Tor Martin er en engasjerende foredragsholder som er opptatt av historie.

Takk til Tor Martin Nordtømme for at han har gitt oss lov til å vise foredraget og til Verdalsbilder v/Ole Morten Larsen som har gjort opptaket.

Du kan se foredraget på mobil, nettbrett eller PC. Det er bare å trykke på linken over og så starter det opp uansett hva hva du bruker. Trykk på symbolet helt nede til høyre for å fylle hele skjermen. Dersom dette tiltaket faller i smak så har vi mange lokale og nasjonale godbiter vi kan servere på onsdager framover. 

Sette deg i en god stol, ha kaffen klar og gled deg til en 100 minutter fornøyelig historiefortelling!

 

Her er noen andre tilbud:
Du kan bare trykke på linken og så kommer du rett til programmet og kan se det. Du kan se alle programmene på mobil, nettbrett eller telefon og dersom du har utstyr for det så kan du også få de opp på TV-en din.

Stiklestad

Bli med på omvisning på Stiklestad. I dette første programmet fra Stiklestad får du en guidet tur på Stiklestad med en omvisning i det katolske kapellet. Arnstein Indahl er omviser. Flere programmer kommer.

 

The Royal Philharmonic Orchestra The Symphonic Beatles

Flott konsert med The Royal Philharmonic Orcestra som spiller Beatles-melodier. Fullt orkester med The Royal Choral Society og Louis Clark som dirigent. Kjente melodier som Yesterday, Eleanor Rigby, Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band, She’s Leaving Home, All You Need Is Love, I Am The Walrus, Blackbird, Long And Winding Road, Beatlephonic Medley, Mull Of Kintyre, She Loves You og Fool On The Hill.

The Royal Philharmonic Orchestra ble grunnlagt i London I 1946. I tillegg til å spille i Royal Festival Hall og Royal Albert Hall så har orkestret også gitt ut mange plater

 

E6 gjennom Trøndelag

E6 i Nord-Trøndelag – minutt for minutt. Her blir du med på en reise minutt for minutt med bil igjennom Trøndelag

 

Le Bureau

Le Bureau er en spennende spionseriene som NRK gir deg tilgang til. Serien er er realistisk og troverdig og serieskaper Eric Rochant og hans team klarer å gi et inntrykk av både hvor grundige, dyktige og modige etterretningsagentene er, og hvor intrikat og total manipuleringen er i deres verden. Dette er en serie som prøver å gi et innblikk i hvor sårbare våre nye samfunnsstrukturer er, og hvor høy risikoen er for at det stadig vekk kan gå ganske galt. Det er mange episoder, start med den første.

 

Film

På FilmBib får du gratis tilgang til filmer fra Norsk Filminstitutt. Du må ha et nasjonalt lånekort fra Biblioteket og et PIB-nummer for å få lov til å låne. Det er både vanlige spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer som er lagt ut. Du kan se filmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du er en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer.

For å bruke tjenesten må du ha et nasjonalt lånekort. Pålogging skjer ved bruk av lånenummer og pinkode tilknyttet til lånekortet. Dersom du mangler dette kan du få kort og pinkode på biblioteket.

Mer lokalt innhold kommer om kort tid. Vi utfordrer alle i Norge, kulturliv, sang, musikk, foredrag, teater, treningsstudio, aviser, organisasjoner, foreninger, myndigheter osv til å sende oss info om eller link til innhold som passer godt for seniorer.

 

Aktuelle tilbud (kom gjerne med forslag):

  • Quizz over nett
  • Foredrag om temaer som kan ha interesse
  • Kulturformidling som konserter, opplesninger o.l.
  • Filmer eller videoer som ligger tilgjengelig på nett
  • Åpning for at kulturlivet i våre kommuner kan få formidle tilbud til oss som gruppe
  • Åpen kanal hvor du kan snakke sammen med andre i ISFO med lyd og bilde
  • Kurs og opplæring
  • Andre trivelige eller nyttige ting for seniorer som kan formidles over nett

Vi tester ut et nytt quizz-system på nett. Her kan du ta en liten test. Qizz