ISFo

Arkiv 2020

Onsdag 22.04.2020 blir det digitalt Seniortreff med «Det du ikke visste om Trønderocken»

Musiker og lokalpatriot Leif Ole Brein forteller en alternativ historie om Trønderrockens historie. Parallellt med den ekte historien får vi høre om den mislykkede trønderrock-artisten Leif Ove, som skusslet bort sitt store talent gjennom utstrakt omgang med dårlige venner og dårlig brennevin.

Showgruppa Kveli Rånes Bremseth består av musikeren Arnt Egil Rånes og humoristene Harald Morten Bremseth og Sigmund Kveli. Konseptet er egne tekster som kaller både på gapskratt og ettertanke, et ellevilt persongalleri og egenskrevet musikk

Programmet er på 4 bolker hver på 30 minuter og går fram til og med Rotmo og Vømmøl. Du kan se alle seriene fortløpende, eller du kan ta en pause mellom hver bolk. Trykk på lenken under for å se programmet: 

Det du ikke visste om Trønderrocken

Du kan fortsatt se foredraget om skienes historie:

Foredraget er ved forfatter og folkeminnegransker Tor Godtaas og er på 1 time og 10 minutter. Trykk på lenken så begynner foredraget!

Skienes historie

 

Oluf holder Bokbad

Bokbad med Oluf

 

Jonas Fjeld hold nylig en konsert som ble sendt på Internett. Du kan høre og se den her:

Jonas Fjeld Konsert

 

Foredraget onsdag 25.03.2020 kl 12.00 ligger tilgjengelig her:

Norske utedoers historie 

Bare trykk på tittelen over så starter framvisningen. Du kan bruke mobil, nettbrett eller PC  og har du en nyere TV så kan du også vise det på TV-en. Foredraget er på 26 minutter

Norske utedoers histore ved forfatteren Thor Gotaas:

Hvorfor henger det ofte et bilde av kongen på utedoer? Hvordan har det seg at størrelsen på dohullet varierer rundt om i Norge? Og når begynte man egentlig å si “utedo”? Eller  er utedass et bedre ord?
De fleste nordmenn over en viss alder har brukt utedoer, enten på hytta eller i egen oppvekst.
Utedoens historie speiler sosialhistorie, hygiene, kulturhistorie, psykologi og mye annet uventet. Det var en møteplass, særlig for kvinner, for private samtaler. Utedoens folklore er rik på fortellinger og anekdoter.
Ja, enkelte har også bodd på slike steder eller brukt dohullet som rømningsvei i krig.

Verdals 3000-årige historie på 90 minutter!
v/Tor Martin Nordtømme

Del 1: Verdal – 3000 år på 90 minutter: Del 1

Del 2: Verdal – 3000 år: del 2 fra år 1843

(Trykk bare på linken over og foredraget starter opp)

Tor Martin Nordtømme tar en Frank Aarebrot og tar oss igjennom de siste 3000 år av Verdals historie på 100 minutter. Opptaket er fra et foredrag som han holdt for et fullsatt møterom på biblioteket i Verdal. Tor Martin er en engasjerende foredragsholder som er opptatt av historie.

Takk til Tor Martin Nordtømme for at han har gitt oss lov til å vise foredraget og til Verdalsbilder v/Ole Morten Larsen som har gjort opptaket.

Du kan se foredraget på mobil, nettbrett eller PC. Det er bare å trykke på linken over og så starter det opp uansett hva hva du bruker. Trykk på symbolet helt nede til høyre for å fylle hele skjermen. Dersom dette tiltaket faller i smak så har vi mange lokale og nasjonale godbiter vi kan servere på onsdager framover. 

Sette deg i en god stol, ha kaffen klar og gled deg til en 100 minutter fornøyelig historiefortelling!

 

Her er noen andre tilbud:
Du kan bare trykke på linken og så kommer du rett til programmet og kan se det. Du kan se alle programmene på mobil, nettbrett eller telefon og dersom du har utstyr for det så kan du også få de opp på TV-en din.

Stiklestad

Bli med på omvisning på Stiklestad. I dette første programmet fra Stiklestad får du en guidet tur på Stiklestad med en omvisning i det katolske kapellet. Arnstein Indahl er omviser. Flere programmer kommer.

 

The Royal Philharmonic Orchestra The Symphonic Beatles

Flott konsert med The Royal Philharmonic Orcestra som spiller Beatles-melodier. Fullt orkester med The Royal Choral Society og Louis Clark som dirigent. Kjente melodier som Yesterday, Eleanor Rigby, Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band, She’s Leaving Home, All You Need Is Love, I Am The Walrus, Blackbird, Long And Winding Road, Beatlephonic Medley, Mull Of Kintyre, She Loves You og Fool On The Hill.

The Royal Philharmonic Orchestra ble grunnlagt i London I 1946. I tillegg til å spille i Royal Festival Hall og Royal Albert Hall så har orkestret også gitt ut mange plater

 

E6 gjennom Trøndelag

E6 i Nord-Trøndelag – minutt for minutt. Her blir du med på en reise minutt for minutt med bil igjennom Trøndelag

 

Le Bureau

Le Bureau er en spennende spionseriene som NRK gir deg tilgang til. Serien er er realistisk og troverdig og serieskaper Eric Rochant og hans team klarer å gi et inntrykk av både hvor grundige, dyktige og modige etterretningsagentene er, og hvor intrikat og total manipuleringen er i deres verden. Dette er en serie som prøver å gi et innblikk i hvor sårbare våre nye samfunnsstrukturer er, og hvor høy risikoen er for at det stadig vekk kan gå ganske galt. Det er mange episoder, start med den første.

 

Film

På FilmBib får du gratis tilgang til filmer fra Norsk Filminstitutt. Du må ha et nasjonalt lånekort fra Biblioteket og et PIB-nummer for å få lov til å låne. Det er både vanlige spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer som er lagt ut. Du kan se filmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du er en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer.

For å bruke tjenesten må du ha et nasjonalt lånekort. Pålogging skjer ved bruk av lånenummer og pinkode tilknyttet til lånekortet. Dersom du mangler dette kan du få kort og pinkode på biblioteket.

Mer lokalt innhold kommer om kort tid. Vi utfordrer alle i Norge, kulturliv, sang, musikk, foredrag, teater, treningsstudio, aviser, organisasjoner, foreninger, myndigheter osv til å sende oss info om eller link til innhold som passer godt for seniorer.

 

Aktuelle tilbud (kom gjerne med forslag):

  • Quizz over nett
  • Foredrag om temaer som kan ha interesse
  • Kulturformidling som konserter, opplesninger o.l.
  • Filmer eller videoer som ligger tilgjengelig på nett
  • Åpning for at kulturlivet i våre kommuner kan få formidle tilbud til oss som gruppe
  • Åpen kanal hvor du kan snakke sammen med andre i ISFO med lyd og bilde
  • Kurs og opplæring
  • Andre trivelige eller nyttige ting for seniorer som kan formidles over nett

Vi tester ut et nytt quizz-system på nett. Her kan du ta en liten test. Qizz