ISFo

Arkiv

Seniortreff 6.desember på Stiklestad kl 12

Da er vi kommet frem til årets siste Seniortreff: juleavslutningen.

Onsdag 6.desember kl. 12.00 kommer Fotojournalist Johan Arnt Nesgård med foredraget «Slik jobber en pressefotograf »

Skogningen Johan Arnt Nesgård (48) har jobbet som pressefotograf i Trønder-Avisa siden 2004. Fotografen fra Levanger har mottatt en rekke priser for sine bilder. Senest i år var han finalist i «World Sports Photography Awards 2023» med et bilde fra Moan i Levanger.

Han har også mottatt hedersprisen fra journalistlagene i Trøndelag og Trøndelag redaktørforening. I begrunnelsen fra juryen heter det « I en generasjon har prisvinneren praktisert den viktigste regelen innen fotojournalistikk: Å være til stede der det skjer. Det har resultert i tusenvis av bilder som dokumenterer små og store øyeblikk, og de viktigste hendelsene, i vår del av verden»

I foredraget vil han fortelle om hvordan han planlegger og tenker når han er ute på jobb. Det blir selvfølgelig også en stor mengde bilder – og historiene bak bildene. Dette må bli en flott avslutning på høstens seniortreff. Vi gleder oss stort!

Som vanlig på juleavslutningene blir det kaffe, kake, allsang og trivelig sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 4. Desember kl 14.00, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad kan ordne med nok kake og plasser til oss og vi kan lage avkryssingslister. Har du behov for skyss, meld fra, så skal vi forsøke å ordne det.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 gjerne på forhånd, eller du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

Innherred Seniorforum : www.ISFo.no Styret i Seniortreff i ISFO

Seniorquiz mandag 27.11. kl.12-14

Da er det tid for ny SeniorQuiz/hjernetrim. Det foregår mandag 27. november på Levanger Bo- og Aktivitetssenter (LBAS) kl. 12-14.

Det er en veldig uhøytidelig lek med fakta. En del av det som det spørres om kan være lite viktig, men likevel ganske artig. Noe av det kan sikkert brukes i kaffeselskap. Og det gjør godt for oss seniorer å få i gang hjernen, for det skal visstnok være med på å bremse den mentale aldringen. De som lager spørsmålene er veldig bevisst på å variere vanskegraden, så det blir noe som alle vet svaret på og noe er mer krevende. Og det svares som et lag, så ingen enkeltperson behøver å føle egen mangel på viten.

Deltakerne finner seg selv et bord med andre deltakere å diskutere spørsmålene med, så det er også en bra sosial aktivitet. Det er ingen faste lag, men enkelte bord har en kjerne som kan gå igjen. Beste lag får en kaffepremie.

Vi avvikler quizen på en litt annen måte enn mange andre, ved at vi viser både spørsmål og svar på veggen, og prøver å gi svarene forklaringer som kan huskes, og som noen ganger er litt «artigfakta». De som deltar sier at det gjør det til bedre underholdning. Spørsmål og svar fra quizen i oktober ligger under artikkelen. Prøv dere selv!

Vi serverer kaffe og noe å bite i, så for å bestille omtrent rett mengde, samt innrede lokalet med passende antall bord/grupper, ber vi om PÅMELDING, senest dagen før quizen ved å sende e-post til studie . Vi tar 70 kr per person, som helst betales med Vipps ved oppmøte.

På vegne av quizgjengen

Kjetil Vatn

Seniorquiz 2023 – oktober.pdf

Seniortreff på Stiklestad 1.november kl.12

Seniortreff på Stiklestad NKS onsdag 1.november kl. 12.00.

«Nytt år og nye bøker»

Vi gjentar flere års suksess og har igjen invitert Gjertrud Holand, fra Steinkjer Bokhandel, for å snakke om «Årets bøker – 2023»

Gjertrud er Vikna-jente, som utdannet seg til lærer og har jobbet i skolen i Steinkjer i mange år. Hun innrømmer imidlertid at hun helt fra ungdommen hadde lyst til å drive bokhandel, noe hun etter hvert fikk anledning til. Først som driver av Norli bokhandel på Steinkjer, og de siste 8 åra som selvstendig bokhandler i Steinkjer Bokhandel. Her på Innherred er hun faktisk alene som selvstendig bokhandler, uten kjedetilknytning.

Gjertrud har i en årrekke vært en høyt skattet forteller og foredragsholder, om høstens nye og aktuelle bøker.

Det er utrolig mange spennede bøker i årets bokhøst, så det blir morsomt å få profesjonell hjelp til å velge bøker, kanskje til julegaver?

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 30.oktober kl 14, så Stiklestad NKS kan planlegge møblering og mat og vi får laget lister til avkryssing. 7

Påmelding til ellenlov eller sms til 48248342.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400, eller betale til bankkonto 4420 09 60995, gjerne på forhånd.

Vel møtt til et nytt trivelig treff.

Utvalg for Seniortreff

Seniortreff på Festiviteten TIRSDAG 3.oktober

Da er det på tide med et nytt seniortreff. Denne gangen er det på Festiviteten, Levanger TIRSDAG 3.oktober kl.12.00.

Det er Jan Erik Steen, gutten fra Litjmarksbakken, som ble «Kulturentreprenør, bygningsentreprenør og altmuligmann» , som skal ta oss gjennom sitt spennende liv. Han vil ta oss gjennom liv og levnet fra ungdomstiden på Levanger og et sveip over den profesjonelle karrieren. Han sier at tilfeldighetenes spill har påvirket livet hans, som hos de fleste og i ettertid er det spennende å se hva det har medført.

Noe av det har ført til et fantastisk spennende radio- og fjernsynsmuseum i Selbu, der en kan se utviklingen av musikkmaskiner, radio og fjernsyn, og utrolig mye annet spennende. Han vil ta oss gjennom grunnlaget og utviklingen av museet.

For sitt arbeid med museet ble han tildelt Kongens fortjenestemedalje i 2022

Jan Erik er også en utøvende musiker, som arrangerer konserter både innendørs og utendørs på museet. Han tar med seg gitaren til Festiviteten, så vi får bli kjent med den siden av ham også. Dette er virkelig noe å glede seg til!

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 2. Oktober kl 14.00, til ellenlov eller sms til 48248342, så Festivitene kan ordne med litt enkel servering til oss og vi kan lage avkryssingslister

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 gjerne på forhånd, eller når du kommer, du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

Styret i Seniortreff i ISFO

Invitasjon seniortreff

Invitasjon til seniortreff onsdag 6.september kl. 12.00

Da er det endelig tid for å invitere til et nytt seniortreff. Onsdag 6.september kl. 12.00 på Stiklestad SNK kommer nylig pensjonerte landbruksdirektøren i Trøndelag, nå bonde på Haug i Verdal, Tore Bjørkli, for å snakke om «Trøndersk landbruk – hvor går det?»

Bjørkli kommer for å gi oss en innføring i utviklingen av landbruket i Trøndelag. Han baserer seg på en rapport som SINTEF/NIBIO la fram i juni: «Kunnskapsgrunnlaget for Trøndersk landbruk». Han ønsker å ta for seg det store bildet- landbrukets betydning i dag, dukke ned i enkelt produksjoner for å se på utviklingen de 5-10 siste årene og sist, men ikke minst, se på trender og andre utviklingstrekk.

Den engasjerte landbruksdirektøren har i 25 år vært med på å utvikle landbruket i Trøndelag gjennom å arbeide for tradisjonelt jord – og skogbruk. Bjørkli har vært en pådriver for å utvikle tilleggsnæringer på gårdsbrukene for å styrke næringsgrunnlaget i distriktene. Han var en av initiativtakerne til Oi, trøndersk mat og drikke og Matfestivalen i Trondheim. Jordvern er også en av hans fanesaker.

Alle som følger med litt i debatten i mediene ser jo at mange bønder er bekymret for framtida og odelsgutter og jenter lurer på om det er en framtid i næringa. Vi som bor midt i det frodige Innherred, med matproduksjon rundt oss bør være interessert i hvor landbruksnæringa går. Jeg gleder meg til å lære mer og høre hva Tore Bjørkli har å si.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 4.september kl 14.00, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad forberede nok servering og vi kan lage lister til avkryssing. Vel møtt.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 gjerne på forhånd, eller når du kommer, du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

Innherred Seniorforum : www.ISFo.no Styret i Seniortreff i ISFO

Invitasjon til Seniortreff

Da inviterer vi til sesongens siste seniortreff på Stiklestad, onsdag 7.juni kl.12.00. Denne gangen er det et fyrverkeri av en dame: Hildur Norum « Fra Pippi til Piaf» som skal underholde oss med fortellinger, sang og opplesning, sammen med Morten Fornes på trekkspill.

Hildur fikk i 2022 Verdal Kommunes kulturpris og få har vel vært mer fortjent til prisen. Hildur har bidratt så mye til kulturlivet, at da juryens begrunnelse for prisen ble lest, utbrøt hun: «Har jeg virkelig gjort så mye!»

Noen stikkord fra Hildur:

– 50 år med opptredener på små og store scener, det startet med utkledning og opptreden for storesøsken hjemme.
– Medlem i Verdal Teaterlag fra ung alder – er æresmedlem.
– Har hatt profesjonelle engasjement på Trøndelag Teater, Nord- Trøndelag Teaterverksted, frigruppa «Den flygende geparden», Turneteatret, Musikk i Nord- Trøndelag
– Utallige opptredener: underholdning, diktlesing, sangoppdrag, konferansieroppdrag, humorinnslag…
– Har skapt figurer som Gunn Bodil, Klaus og Klara, sanitetskvinnen Ruth, Signe…
– Kjent for flere generasjoner verdalinger som Pippi og Klatremus. Har spilt Pippi Langstrømpe i 43 år! Neste opptreden er sommerfest på en barnehage nå i juni.
– Opptrer for alle aldre fra de minste til de eldste, har laget formidlingsopplegg for eldre med demens.
– Mange år som danser og i rolle i Spelet om Heilag Olav, samt produksjonsleder.

Vi kunne skrevet mye mer om Hildur, men foreslår heller at dere kommer og opplever henne. Jeg gleder meg stort.

Påmelding tilellenlov eller sms til 48248342 innen mandag 4 juni kl.14. så Stiklestad og vi kan planlegge treffet.

Det blir som vanlig kaffe, brød og sosialt samvær.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer. Du kan Vippse til 123400, helst på forhånd, så blir det lettere å registrere Du kan også gjerne betale til bankkonto 4420 09 60995. Husk å skrive Seniortreff og hvem du betaler for.

Innherred Seniorforum : www.ISFo.no Utvalg for seniortreff