ISFo

Arkiv 2023

Nytt år og nytt seniortreff, onsdag 11. januar kl. 12. på Stiklestad NKS.

Vi er så heldige at Espen Leirset (44), Sjefsredaktør av Innherred, vil komme for å snakke om « Året som gikk og hva tror vi om 2023…?

Espen er virkelig en av «våre», Oppvokst på gårdsbruk i Tromsdalen i Verdal og nå bosatt på Levanger.

Leirset jobbet i 12 år i ulike redaksjonelle stillinger før han startet ved daværende Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2012. Han startet som journalist i Innherreds Folkeblad Verdalingen i 1998, og var innom både Levanger-Avisa, Adresseavisen og Teknisk Ukeblad før han i 2007 ble ansatt i Trønder-Avisa. Leirset arbeidet førsteamanuensis ved Nord universitet i Levanger. Han tok i 2020 en doktorgrad i sosiologi. Den handlet om åpenhet i lokalpolitikken. Fra mars 2022 er han igjen tilbake i pressen, nå som sjefsredaktør i Innherred.

De siste årene har Espen markert seg som en svært aktiv samfunnsdebattant både på lokalt og nasjonalt hold. Hans ledere i Innherred, er som regel spennende lesning. Espen sier han alltid har vært opptatt av nyheter, og mener det er viktig å fortelle om det som skjer, både på godt og vondt.

Dette lover godt for et spennende og engasjerende foredrag om året 2022. Vi kan glede oss.

Vi forsetter med påmelding, men alle får plass, kaffe, brød, allsang og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 9.januar kl 12, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge møblering og laget mat og vi kan lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 på forhånd, eller når du kommer, eller betale til bankkonto 4420 09 60995.

Styret i Seniortreff


Draumkvedet 14.1.2023 i Levanger kirke

Folkesongar Unni Boksasp har som Anne Skålen både laga noko nytt og teke vare på det gamle. Tekstene Unni brukar er alle henta frå dei 100 ulike nedskriftene av Draumkvedet, og historia om Olav Aasteson si draumeferd er den same. Men ho har sett saman versa til sin eigen rekonstruksjon. Inspirert av tradisjonsmusikken og tidlegare formidlarar av Draumkvedet, har ho har laga ny musikk og nye arrangement til den tidlause historia.

Sutene og så sorgene

dei blandar eg alt ihop,

munnen ler og hjarta gret

det er no ikkje alltid så moro.

Det var Olav Aasteson som heve sove så lenge.

Idé, tekstutval, komponist og utøvar: Unni Boksasp

Regi og tekstutval: Marianne Meløy

Lysdesign: Sture Moslåtten

– Dette arrangement er i samarbeid med Levanger kulturkirke og Hilmarfestivalen

Billetter kjøpes her: https://hilmarfestivalen.no/program/draumkvedet-med-ny-musikk-av-unni-boksasp-levanger/


Seniorkino for alle medlemmer onsdag 18.1.2023 på Verdal kino

Kaffe serveres mellom kl 11.00 og 12.00

Sal 2 kl 11.30: I wanna dance with somebody

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody er en storslått feiring av den enestående Whitney Houston. Regissert av Kasi Lemmons, skrevet av Oscar®-nominerte Anthony McCarten, produsert av den legendariske musikksjefen Clive Davis og med BAFTA®-vinner Naomi Ackie i hovedrollen, er filmen et usminket portrett av den komplekse og mangefasetterte kvinnen bak den store stemmen. Fra korjente i New Jersey til en av de mest solgte og mest prisbelønnede plateartistene gjennom tidene, blir publikum tatt med på en inspirerende, gripende – og følelsesladet – reise gjennom Houstons banebrytende liv og karriere, med showstoppende opptredener og et lydspor av ikonets mest elskede hits – slik du aldri tidligere har hørt dem. Don’t you wanna dance!

 

Sal 1 kl 12.00: Emily

EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfatterne. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine. Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder (Wuthering Heights) og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

 

Kl 14.30: Kampen om Narvik

I tillegg opplyser vi om at Kampen om Narvik vises kl.14.30. uansett hvilken film du velger å se først, rekker du å se denne storfilmen på samme dag.

 

Velkommen på kino!

 

 


Veilederne har kurset seg!
Snart er vi klare til å kunne hjelpe seniorene på Innherred til å ble bedre på mobil og data som de har bruk for i hverdagen!

Følg med! Påmelding kommer snart!


Husk kurs for opplæring av veiledere til datastuer:

Musikkens Hus, 2. etasje, Levanger 30. august kl  10:00 – 16:00.

Opplegg for dagen.

10:00    Velkommen 

10:20     Veilederopplæring i Datastuer v/ Morten Bolstad, Seniornett.

12:00     Lunsj

14:00     Kaffepause

16:00     Avslutning.

Vi regner med at alle som har meldt seg på som veiledere møter

Dette blir spennende – vel møtt!