ISFo

Arkiv 2022

Sølvrævan

Vårens siste seniortreff for Innherred Seniorforum er onsdag 8.juni kl. 12.00 på Stiklestad nasjonale Kultursenter.

Denne gangen er det «SØLVRÆVAN» fra Skogn som skal underholde oss, med kjente og kjære melodier fra 60 og 70-tallet. Altså akkurat noe for oss seniorer på Innherred.

Bandet består av Magnar Brandseth, Knut Vodal , Einar Magnar Aasen, Knut Rønningen og Trond Knudsen.

Gruppa bærer navnet med rette. Hårfargen på fire av fem bærer preg av at pensjonsalderen er nådd, men på den femte er det umulig å fastsette noen hårfarge.  På en måte har guttedrømmen med å spille i band gått i oppfyllelse, selv om flere av dem har spilt i band tidligere. Med en besetning med sologitar, bass, to gitarer og trommer spiller de musikk som ble spilt av Shadows, Cliff, Roy Orbison, Everly Brothers, Creedence, Sven Ingvars, Hans Rotmo, Åge m.fl. De kan skilte med et temmelig bredt og variert repertoar, og de karakteriserer selv det de spiller for «gladmusikk». Om dansefoten blir inspirert, er det et godt tegn.

De fem har svært ulik yrkesbakgrunn, men har musikkinteressen felles. Fire av fem er også sangere i Skogn mannskor, så det er jo også en forankring i kormiljøet.

Dette må da bli en trivelig avslutning på vårsesongen. Vi gleder oss til å høre igjen musikken fra vi var unge.

Husk å melde deg på ved å trykke på linken under og sende inn påmeldingen.

Påmelding

Presentasjon av Sølvrævan:

«Sølvrævan» spiller for egen trivsel og helse

Hvis noen vil høre på og mimre litt over 60- og 70-tallsmusikk, er det en stor «bonus» for de fem godt voksne karene fra Skogn og Levanger. De møtes tre timer hver torsdag midt på dagen, og børster støvet av kjente og kjære sanger fra den tiden de selv var ungdommer.  Møtestedet er et møterom i Nylåna ved tidligere Skogn helsetun. De håper at disse lokalene snart blir tatt i bruk til andre formål, og ser lyst på å finne nytt øvelsesrom dersom det skjer. 

Gruppa bærer navnet med rette. Hårfargen på fire av fem bærer preg av at pensjonsalderen er nådd, men på den femte er det umulig å fastsette noen hårfarge.  På en måte har guttedrømmen med å spille i band gått i oppfyllelse, selv om flere av dem har spilt i band tidligere. Med en besetning med sologitar, bass, to gitarer og trommer spiller de musikk som ble spilt av Shadows, Cliff, Roy Orbison, Everly Brothers, Creedence, Sven Ingvars, Hans Rotmo, Åge m.fl. De kan skilte med et temmelig bredt og variert repertoar, og de karakteriserer selv det de spiller for «gladmusikk». Om dansefoten blir inspirert, er det et godt tegn.

De fem har svært ulik yrkesbakgrunn, men har musikkinteressen felles. Fire av fem er også sangere i Skogn mannskor, så det er jo også en forankring i kormiljøet. De har alle spilt instrumenter i perioder siden de var unge, mer og mindre.

En kort presentasjon av bandmedlemmene:

Magnar Brandseth (71) er innflytter fra Voss, men har vært bosatt på Skogn siden tidlig på 90-tallet. Han startet med musikk og sang i Hordalaget da han bodde i Oslo. Det var musikk i ulike sjangre med gitar og trekkspill.  Han har i hele sin yrkeskarriere jobbet som tekniker og journalist i NRK. Han har vært medlem i Skogn mannskor i et par tiår.

Knut Vodal (72) er opprinnelig Eknes-bygg, men bor i dag på Levanger. Han har vært «spællmann» i mange år, og spiller også i gruppa «Oddvars», som spiller i bursdager o.l.. Han reiser også omkring alene og synger og spiller i flere settinger, bl.a. hvor pensjonister er samlet. Gitaren er hans gode følgesvenn. Han har i storparten av sitt yrkesliv vært gårdbruker.

Einar Magnar Aasen (76) er oppvokst på Levanger, men har også bodd utenlands noen år. Han startet sin bandkarriere i ungdomsårene, og har bl.a. spilt i «Quintos» et band på Verdal og senere sammen med «The Jets», en Levangergruppe som var populære på 60-tallet. Han trakterer bassgitaren.  Yrkesmessig har han mange år i Luftforsvaret som flyoffiser. Han har i mange år vært medlem i Skogn mannskor og er p.t. korets formann.

Knut Rønningen, (67) er yngstemann i bandet, og er fortsatt i jobb.  Han var ivrig skolemusikkant i barne- og ungdomsårene, hvor han spilte trompet. Han har lagt sin elsk på sologitaren, og har skaffet seg to gitarer som han bytter mellom. Han er selvlært på gitaren.  Han er også medlem i Skogn mannskor. Han er utdannet veterinær, og har bl.a. jobbet i Mattilsynet i mange år.  

Trond Knudsen (69) har også sin basis musikkbakgrunn fra skolemusikken, hvor han trakterte skarptromma i 6-7 år. Etter en lang pause fra musikken, fikk han tak i et trommesett, og var med å starte gruppa for ca. tre år siden. Yrkesmessig har han bl.a. mange år i bank/ forsikring. Han er også korsanger i Skogn mannskor, hvor han har passert 30 år som medlem.

Karene opplyser at målet med bandet er å ha det hyggelig sammen, og mimre litt om gamle tider, hvor lørdagskveldene ofte ble tilbragt på dansefest på Reehaugen for de fire som har vokst opp i nærområdet.  På øvelsene tar de seg god tid til en kaffepause.  Da diskuteres og løses en del verdensproblemer. Noen spilleoppdrag har det også blitt, bl.a. bursdager og pensjonisttreff.  Gruppa tar gjerne på seg oppdrag, første og fremst for å skape hygge og god stemning, samt ha det trivelig selv.  Det er positivt å komme seg ut av øvingslokalene en gang iblant. Bestilte oppdrag medfører mer skjerping med læring av sangtekster og finpuss av trakteringen av instrumentene.  Alt i alt er alle fem enige om at det skaper trivsel å drive med sang og musikk som hobby. De er overbevist om at denne aktiviteten også har en positiv helsegevinst på flere måter. Musikkøvelsene er ett av høydepunktene i hver uke. 


 

Seniorkino onsdag 18.mai. Denne gangen vises det hele tre filmer

Det serveres kaffe i foajeen mellom kl. 11.00 og 12.00

 

Trøffeljegerne i Piemonte kl. 11.30

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste “Trøffeljegerne fra Piemonte” er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

«Trøffeljegerne fra Piemonte», regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Regi: Michael Dweck, Gregory Kershaw

Alle hater Johan kl. 12.00

Alle hater Johan er en hjertevarm komedie om livet til Johan, en einstøing med hest og sans for sprengstoff, som aldri helt blir tatt inn i varmen i lokalmiljøet. Vi følger hans kamp for tilhørighet i bygda og den livslange, uforløste kjærligheten til nabojenta, som han ved et uhell kom til å sprenge litt i stykker i ungdomstiden.
Skuespillere: Pål Sverre Hagen, Ingrid Bolsø Berdal, Vee Vimolmal, John Brungot, Ine Jansen, Ingunn Øyen, Paul-Ottar Haga, Trond-Ove Skrødal, Hermann Sabado
Regi: Hallvar Witzø
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne svarte komedien inneholder enkelte voldsinnslag og sprengningsulykker. Den får derfor aldersgrense 12 år.

 

Belfast vises kl. 13.30

En ung gutt og hans arbeiderklassefamilie forsøker å navigere hverdagen under urolighetene i Nord-Irland på 60-tallet.

Buddy står på terskelen av ungdomstiden, bor sammen med sin kjærlige familie, og lever et liv fylt av barnlige rampestreker og gryende forelskelse. Men hjembyen er preget av konflikter, og familien må ta et vanskelig valg: Bli værende og håpe at ting roer seg, eller forlate alt de kjenner med håp om et nytt og bedre liv.

Belfast er en personlig og underholdende fortelling om minnenes kraft, satt til Nord-Irland på 60-tallet, skrevet og regissert av Kenneth Branagh.

Kos dere med sesongens siste seniorfilmer!

 Kulturutvalget

Levanger Kammerkor markerer i 2022 sine 50 år med korsang. Nå tar de med seg Frode Fjellheim og Ingvild Blæsterdalen og drar på turné!

Levanger Kammerkor markerer i 2022 sine 50 år med korsang. Denne konserten blir et av høydepunktene i jubileumsåret.
Korets styrke er deres evne til variasjon i sjanger. Fra pop, rock, blues, jazz og klassiske verk til folkemusikk og viser. De har årlige oppsettinger i Levanger og omegn med ulike former for sceniske konserter. De liker å kalle seg et scenisk kor.
Deres dirigent, Per Christian Rolin, har utdanning fra universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole samt erfaring som bandleder og repetitør for ulike musikkprosjekter. Han er en eminent pianoakkompagnatør som benyttes ofte på Innherred.

Arrangør: Levanger Kammerkor


Kan du tenke deg å hjelpe til med opplæring i data for eldre?

Takk til alle dere som har meldt dere på som veiledere! Vi fikk en gledelig stor respons og en stab på over 20 fra ISFO vil snart være klare som veiledere for eldre som vil lære seg mer om teknologi!
Opplæringen av veilederne blir i mai og kursene for seniorer starter til høsten

Innherred Seniorforum har over mange år hatt undervisning i data for eldre i form av nettkafeer hvor eldre kan møtes for å lære mer og utveksle erfaringer. Hensikten er at alle som ønsker det skal kunne grunnleggende ting om data slik at seniorene skal kunne greie seg i dagens digitale samfunn. Dette kan være fra å finne informasjon på internett, betale regninger på nett, ta bilder og arkivere bilder, bruke apper på mobiltelefonen din som f.eks. kjøp av billetter på tog og buss. Eller det kan være andre ting du har bruk for som f.eks. digitale verktøy for å kommunisere med familier og venner, opplæringen vil bli tilpasset behovene.

Under pandemien har vi bare kjørt digitale kurs, men til høsten starter vi opp igjen med nettkaféer og et nytt konsept som heter Datastuer. Datastuer er et samarbeid mellom Seniornett og Pensjonistforbundet og har støtte fra Helsedirektoratet. Målsettingen er at det skal etableres 50 datastuer over hele landet og at minst 200 personer i hver kommune skal delta på undervisningen.

Men, vi trenger frivillige veiledere, dvs seniorer som kan bli med å lære andre om teknologi i hverdagen. I tidligere opplæring har vi delvis brukt studenter, men det nye konseptet fordrer at det er seniorer som hjelper seniorer.

Veilederne får tilbud om et kurs på til sammen 8 timer hvor det blir gått igjennom opplæringstilbudet. Det er utarbeidet skriftlig veiledningsmaterialet både for veiledere og deltagere. Det er ingen krav om forkunnskaper, men du må ha interesse av at eldre lærer seg grunnleggende teknologi.

Planlagt opplegg:

1. Avtaler med Pensjonistforbundet, Seniornett og ISFO

2. Rekruttering og kursing av veiledere i mai mnd 2022

3. Kursopplegg til høsten

Vi har fått fine kurslokaler i Musikkens Hus på Levanger. Vi håper at Datastuene og Nettkafeene blir både nyttige og trivelige for de som skal delta. Helsedirektoratet støtter med midler slik at vi også kan ha en enkel servering på kursene.

Vi trenger flere veiledere fra ISFO som kan hjelpe til. Meld deg på snarest ved epost til nettgruppe@innherredseniorforum.no om du kan tenke deg å bli veileder.

Invitasjon til kurs for medlemmene av ISFO vil komme senere når vi har fått veilederne på plass.

Mvh

Nettgruppen/ISFO

 


 

5. mai 2022: Teatertur til Trondheim

Teatertur, Trøndelag teater:   AMADEUS  , torsdag 5. mai.

Buss tur -retur fra  Inderøy, Verdal, Levanger.

Teaterbillett kr. 420. Bussbillett kr. 150 (endres hvis det blir færre påmeldte)

Påmelding snarest, senest 5.april:  Først til mølla!!

Tilbakemelding fra meg med innbetalingsfrist og kontonummer og busstider.

Vennlig hilsen

Karin Taarneby Jenssen
Tel 41453863
mail: ktjenssen@gmail.com

 

 

 

 

Invitasjon til seniortreff onsdag 4.mai kl. 12.00 på Falstadsenteret.

«Falstad –historie og nåtid møtes gjennom historie som fangeleir, landsvikleir og skolehjem»


Direktør Christian Wee forteller om Falstads historie og hvordan denne historien brukes i møte med unge mennesker i dag.

Påmelding

Husk at det er seniorkino onsdag 20.4.2022:

Klokka 12.00 er det førpremiere på den norske filmen «Alt for Norge».

Alt for Norge er en kinofilm om Egil «Drillo» Olsen, hans kunnskap og reisen de tok det norske folk med på gjennom 90-tallet. Drillos ble symbolet på en nasjon i store endringer. Gjennom personlige opptak og i stor grad nytt videoarkiv tar denne filmen deg med i spillerbussen og på innsiden av eventyret du kun har sett fra tribunen eller foran TV-en.

Kl 11.30 vises filmen Belfast»

Belfast er en personlig og underholdende fortelling om minnenes kraft, satt til Nord-Irland på 60-tallet, skrevet og regissert av Kenneth Branagh. Filmen har blant annet vunnet Golden Globe for beste manus og publikumsprisen på filmfestivalene i Toronto  og Stockholm .

Mvh

Kulturutvalget/ISFO


«Mine venner» av Monica Isakstuen blir teater! Turneteatret i Trøndelag 22. apr 2022

Ta med deg venninner på en perfekt jentekveld når Monica Isakstuens kritikerroste roman blir teater!

På den store overraskelsesfesten samles alle hun en gang har kalt for venninner. Én etter én holder de tale; litt for ærlig og altfor utleverende.

Monika Isakstuens kritikerroste «Mine venner» handler om vennskap. Invaderende vennskap, gode gamle vennskap, konfliktfylte vennskap, situasjonsbetingede vennskap og ferske vennskap som likner besettende forelskelser. På en gjenkjennelig og underholdende måte tør Monica Isakstuen snakke om det vi ikke kan si til hverandre, det ingen av oss våger å snakke om når det handler om venner. Håper vi sees når boka blir teater!

Turneteatret i Trøndelag:

22.04 kl 19:00 // Kjøp billett


22. og 23. april 2022: Licens to Play med Levanger Storband

Vi håper dere nå ser at tiden er inne for å møtes igjen og oppleve noe sammen.

Endelig kan Levanger storband igjen presentere sine favorittlåter! Det er en spillesugen gjeng som har med seg Maren Lindsetmo Kvam, Tore Stavrum, Kjersti Sjaastad Røst og Mari Stinussen på vokal i tillegg til egne solister. Her blir det alt fra svisker til heftige rytmer – fra Africa til No time to die!

Festiviteten selger drikke før konserten og i pausen. Ta kontakt med et av Levangers utesteder, så kan dere lage en helaften for gjengen.

Billetter kjøpes på www.festivitetenlevanger.no

 


Innherred Seniorforum

ÅRSMØTE INNHERRED SENIORFORUM – INNKALLING

Innherred Seniorforum kaller inn til årsmøte onsdag 6. april 2022 kl. 13.30. Møtet gjennomføres på Stiklestad Nasjonale Kulturhus (SNK) i etterkant av seniortreff samme dag.

Alle årsmøtedokumenter kan du lese her:

Saksliste

Årsmelding 2021

Årsregnskap 2021

Revisjonsberetning

Handlingsplan 2022

Valgkomiteen innstilling

Styret


6. april 2022: Seniortreff og årsmøte

Da blir det Seniortreff med Tone Sofie Aglen på Stiklestad NKS, onsdag 6.april kl. 12.00.

Temaet for Innherred seniorsforums april-treff er
«Norsk politikk, Trøndelag og Innherred sett fra Akersgata».

Det er politisk kommentator i VG, Tone Sofie Aglen som gir oss et innblikk i aktuelle politiske saker.
Tone Sofie Aglen er politisk kommentator i VG. Hun er utdannet statsviter fra NTNU og kommer opprinnelig fra Nærøy. Hun har variert bakgrunn fra politikk, administrasjon og samfunnsliv i Trøndelag. Hun jobbet som kommentator og politisk redaktør i Adresseavisen fra 2014-2019.

De som har lest, hørt og sett hennes kommentarer i aviser, radio og TV vet at hun har gode og reflekterte innspill i forhold til aktuelle saker.

Situasjonen i disse dager med store utenrikspolitiske utfordringer som påvirker både norsk innenrikspolitikk og forholdene i vår del av landet, vil nok være et bakteppe for foredraget.

Med de mange hendelsene og raske omveltningene vi nå ser, er det bare de som møter opp på Stiklestad den 6. april kl. 12.00, som får høre hva som er mest aktuelt fra Tone Sofie Aglens ståsted akkurat den dagen!

Selv om vi ikke lenger har antallsrestriksjoner, ønsker vi påmelding så vi kan planlegge treffet etter hvor mange vi blir.

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer og 275 for de som ikke er medlemmer. Betal med Vipps 123400 eller direkte til Bankkonto 4420 09 60995.

Nå kan vi sitte tett, snakke med hvem vi vil og få opptreden fra Kulturskolen på Verdal i tillegg til kaffe og mat. Vi gleder oss til å treffe dere.

Vel møtt til Stiklestad.

Vi ønsker at alle skal melde seg via påmeldingsskjemaet slik at vi har oversikt over hvor mange som kommer av hensyn til serveringen

Påmelding

20. mars 2022: Bunad- og folkedrakt på Stiklestad

I samband med årsmøtehelga til Norsk folkedraktforum(Nff) på Stiklestad 18. – 20. mars 2022 blir det fleire opne foredrag/arrangement på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) laurdag 19. mars.  

Laurdag 19. mars 2022

08.30     Berit Bjerkem:  Om rekonstruksjonsarbeidet av bunad og draktskikken i Nord Trøndelag 1750-1840.  Auditoriet

09.15     Ann Kristin Eidissen: Hovudplagg i Nord-Trøndelag på 17-1800-talet.  Auditoriet SNK.

15.00     Åpning av Hovudplaggutstillinga til Norsk folkedraktforum. V/Helga Reidun B Nesset og varaordførar i Trøndelag fylkeskommune Tomas Iver Hallem.  Musikk ved Verdal juniorspellmannslag og Geir Egil Larsen. Utstillinga står på Mesaninen, resepsjonen SNK. Gratis.

16.15     Professor emeritus Egil Bakka: Bunad og nasjonsbygging på vrangsida.  I Auditoriet SNK.

17.00     Skomakar Dina Harkmark Lie: Sko frå gamle dagar.  Sjå https://www.harkmarksko.no/   I Auditoriet SNK.

For alle fire foredrag – fellesbillett: kr 250.

 

 

20.3.2022: Hedda Gabler på Riksteatret

Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått av mennesker over hele verden. Hvem er hun egentlig, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør? Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventingene fra alle rundt henne som gjør henne til den hun er? Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er. I dag. Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss?

https://kultar.no/billetter/riksteatret-heddagabler-verdal/

 

 

22. mars 2022: Trehusbyen Levanger: Bevaring og utvikling i et fredet kulturmiljø.
ved byantikvar Tove Nordgaard

Hvordan kan vi ta i bruk mulighetene den unike nasjonale statusen som fredning har gitt oss?

Tove Nordgaard forteller om hvordan Levanger kommune arbeider for å ta i bruk den unike Trehusbyen Levanger som ressurs for en inkluderende, attraktiv og bærekraftig byutvikling.

Auditoriet på HUNT forskningssenter, tirsdag 22.mars kl 18.30 – 20.00

Alle er velkommen                        
Kaffe                   
Arrangør er Levanger Rotaryklubb

 

23. mars 2022: Seniorkino på Verdal

Her er de to filmene som blir vist. Om du trykker på lenkene under hver tittel skal du få opp trailerne til de to filmene.

Kl 11:30 Makta rår – Film om Trond Giske
https://www.filmweb.no/film/FOP20210166#10.03.2022

Kl 12:00 Margrete den første:

https://www.filmweb.no/film/SFN20211380#10.03.2022

Verdal kino ser gjerne at vi kjøper kinobillett på nettet i forkant.

Seniorforum spanderer kaffe på alle kinogjestene i forkant av forestillingene.

Vel møtt!
Hilsen
Kulturutvalget i Seniorforum

 

 

30.3.2022: De dansk-norske tropekoloniene

Gjennom hele 1700-tallet var Danmark-Norge en kolonimakt. I dette foredraget presenterer historiker Roar Løken den oppsiktsvekkende historien om hvordan det lille kongeriket langt mot nord i løpet av ganske kort tid skaffet seg handelsstasjoner i India, på Gullkysten i Vest-Afrika og i Karibia og gjennom dette ble involvert i både slavehandel og slaveri. I hvilket omfang tok nordmenn del i dette og hvilken betydning fikk denne virksomheten i Norge ?

Roar Løken er pensjonert lektor og historiker

ONSDAG 30. MARS 2022 KL. 13:00–15:00. Digitalt arrangement som du kan se på www.nb.no

Det er klart for en klassiker når Riksteatret kommer til Verdal med Hedda Gabler søndag 20. mars kl. 18.00 i Aulaen Verdal

Ved å følge linkene under finner du bakgrunnsstoff og lenke til billettsalg. Du kan også kjøpe billett på Narvesen Magneten eller Coop Mega Verdal (tippedisken). Det er plassbilletter i Aulaen og beste prisen får du hvis du bruker ditt Coopmedlemsskap som gir Coop-rabatt.
Billett kr. 320,- (Coop)
Honnør kr. 340,-
Ungdom under 30 kr. 180,-  (Hvis du vil ta med deg noen 😊 )
Ordinær pris er kr. 420,-

 

Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått av mennesker over hele verden. Hvem er hun egentlig, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør? Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventingene fra alle rundt henne som gjør henne til den hun er? Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er. I dag. Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss? Klikker du deg inn på lenken under kan du finne en samtale der du møter forfatter Vigdis Hjorth, psykolog og filosof Ole Jacob Madsen i samtale med regissør Fredrik Longva. Inger Merete Hobbelstad leder samtalen.

Her finner du også oversikt over skuespillere og lenke til program!

https://kultar.no/billetter/riksteatret-heddagabler-verdal/

 

Geopolitikken og dagens sikkerhetspolitiske bilde
– 
hvordan passer fredsnasjonen Norge inn i dette?

Lions Verdal inviterer ISFOs medlemmer på et åpent møte om dagens geopolitiske situasjon med professor Karl Erik Haug som foredragsholder

Karl Erik Haug er fra Steinkjer, utdannet historiker og er i dag instituttleder og professor ved Institutt for moderne samfunnshistorie ved NTNU. Han er også styreleder for Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI), og har tidligere vært professor ved Forsvarets Høgskole (FHS) hvor han i mange år underviste ved Luftkrigsskolen i Trondheim.

Tidspunkt: Mandag 7. mars 2022 kl 19.00
Sted: Stiklestad  Nasjonal  Kulturhus

Det blir et interessant og tidsaktuelt foredrag med både historiske linjer og dagens situasjon.
Det blir mulighet for å stille spørsmål etter foredraget.

Møtet er åpent for alle som er interessert. 

Velkommen til et interessant foredrag på Stiklestad!

Påmelding: Påmeldingsskjemaet


Da er det endelig klart for et nytt og helt åpent seniortreff. Denne gangen er vi tilbake på Stiklestad NKS, onsdag 2.mars kl. 12.00.

 Det er  førstelektor  og forsker Rolf Terje Kroglund fra Nord Universitet, som skal fortelle om: 

« Havsvalen – verdens minste stormfugl»

 Vi får bli med til Sklinna, i det nordvestlige hjørnet av Trøndelag, og få et innblikk i biologien til de mystiske havsvalene. Disse 15 centimeter store og 30 gram tunge fuglene er albatrossenes nærmeste slektninger. Nå anvender forskere ved Nord universitet og Norsk institutt for naturforskning moderne teknologi for å forsøke å finne fram til trekkruter og overvintringsområder for denne helt spesielle fuglearten.

Ikke bare får vi innsikt i denne fuglens spennende liv, vi får også mange fantastiske bilder fra hans mange opphold på Sklinna

– Havsvalen er en veldig mystisk fugl. Den er en avviker i fuglefjellet, sier forsker og prosjektleder Kroglund, Det er en fugl vi vet utrolig lite om. Det er en veldig spesiell og særegen fugl. De kommer gjerne nordover sent på året og holder seg mest ute på havet. Når det blir mørkere, går de mot land. De har tilpasset hekkingen sin til at de er nattaktive fugler, sier han. Dette blir et spennende foredrag vi gleder oss til.

Selv om vi ikke lenger har antallsrestriksjoner, ønsker vi påmelding så vi kan planlegge treffet etter hvor mange vi blir.

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer og 275 for de som ikke er medlemmer. Betal med  Vipps 123400 eller direkte til Bankkonto 4420 09 60995.

Denne gangen kan vi sitte tett, snakke med hvem vi vil og få opptreden fra Kulturskolen på Verdal i tillegg til kaffe og mat. Dette blir stas.

Vel møtt til Stiklestad.

Påmelding!

Ta med barnebarna på kino!

I hele uke 8 er det vinterferie på skolen med dagtilbud med barnefilmer fra kl 10.45

Alle oppfordres til å kjøpe billetter på nett eller i app, men billetter kan også kjøpes i kiosken. Meteren gjelder, men ikke i salen.

Velkommen på kino!

 

 

Velkommen på Seniorkino

Onsdag 16. februar 2022 på Verdal kino

Kl 11.30: Mord på Nilen

Hercule Poirots egyptiske eventyr ombord på en glamorøs båt blir til en intens jakt etter en morder når et ungt brudepar får sin idylliske bryllupsreise ødelagt.

Mord på Nilen, basert på boken med samme navn skrevet av krimdronningen Agathe Christie, og oppfølgeren til Mord på Orientekspressen, er en nervepirrende historie om utemmelig lidenskap og dyp sjalusi. Den utspiller seg i et episk landskap med nok av uventede tvister som får oss til å gjette helt til siste avsløring.

Flere ofre. Flere mistenkte. Hvem har gjort det? Og hvem er neste?

 

Kl 12.00: Marry Me (går også som babykino)

Kat Valdez (Jennifer Lopez) og Bastian (Maluma) planlegg å gifte seg på direktesendt TV. Fem minuttar før Kat skal på scena, finn ho ut at Bastian er utru. I eit spontant augenblikk bestemmer ho seg for å gifte seg med ein tilfeldig person i publikum, og landar på den kvardagslege fyren Charlie (Owen Wilson). Ein nyheitssensasjon er skapt, og det nygifte paret må bestemme seg for om dei skal stå i det, deira ulikheiter til tross.

I Marry Me får vi også servert heilt ny musikk frå Jennifer Lopez og Maluma.

Hva har pandemien gjort for folkehelsa?

Velkommen til Seniortreff med Steinar Krogstad torsdag 3. februar 2022 kl 12.00 på Festiviteten, Levanger

Alle må melde seg på via påmeldingsskjemaet. Det er plass til maksimalt 100 personer og de som melder seg på først får plass!

Påmeldingsskjema

 

Da er det tid for et nytt seniortreff, som er fysisk, men vi får bare være 100 stykker, så her er det først til mølla og alle MÅ melde seg på.

Seniortreffet denne gangen er på Festiviteten, Levanger torsdag 3.februar kl.12.00.

Det er «vår egen HUNT-general» Steinar Krogstad som skal holde foredrag for  oss med tittel: « Hva har pandemien gjort for folkehelsa?»

Krokstad (64) er allmennlegen fra Steinkjer, som begynte å forske på folkehelse og tok doktorgrad i sosial epidemiologi/samfunnsmedisin. Han har nylig gått av som leder (men fortsatt med i ledelsen) av Helseundersøkelsen i Trøndelag (HUNT), underviser ved NTNU, og er leder av Folkehelsealliansen i Trøndelag.

Han er en utrettelig folkehelseforkjemper, professor i samfunnsmedisin, medlem av flere ekspertutvalg relatert til covid 19-pandemien. Krogstad er ikke redd for å snakke høyt og greier å formidle vanskelige saker på en forståelig måte. Etter uttalelsen om at det ikke gjør noe å være litt overvektig i «Eit fett liv» har han terget på seg meningsmotstandere, fått hurv i avisinnlegg og deltatt i debatter på NRK og TV 2.

Steinar er et ja-menneske, det påstås at han sier ja på ren refleks. Det har vi i Seniortreff glede av, han er alltid villig til å komme til oss å snakke om helse i vid forstand. Så vi kan glede oss til å høre hva han vil fortelle oss om hva Covid-pandemien har gjort med oss.

Det er fremdeles restriksjoner på hvor mange som kan treffes inne og hvordan vi kan oppføre oss. Vi må sitte på plassene våre og ikke «mingle» rundt i Festiviteten. Alle MÅ melde seg på og det er begrenset antall deltakere, så de 100 første medlemmene som melder seg på får plass. Betal på forhånd.

 

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer. Om det er plass til noen som ikke er medlemmer er prisen 275 kr. Vipps: 123400 Bankkonto 4420 09 60995

Vel møtt til Festiviteten.