ISFo

Aktiviteter

Seniorquiz mandag 27. mai – med bløtkake!

Da har vi kommet til sesongens siste quiz, som foregår på LBAS mandag 27. mai kl. 12-14. Etter det blir det sommerpause til september.

Seniorquiz er en veldig uhøytidelig lek med fakta. En del av det som det spørres om kan være lite viktig, men likevel ganske artig. Og det gjør godt for oss seniorer å få i gang hjernen, for det skal visstnok være med på å bremse den mentale aldringen. De som lager spørsmålene er veldig bevisst på å variere vanskegraden, så det blir noe som alle vet svaret på og noe er mer krevende. Og det svares som et lag, så ingen enkeltperson behøver å føle egen mangel på viten, men alle bidrar.

Deltakerne finner seg selv et bord med andre deltakere å diskutere spørsmålene med, så det er også en bra sosial aktivitet. Det er ingen faste lag, men enkelte bord har en kjerne som kan gå igjen. Beste lag får en kaffepremie.

Vi pleier å vise både spørsmål og svar på veggen, og gir da forklaringer på svarene så de kan huskes, og som noen ganger er litt «artigfakta». Deltakerne påstår at dette gjør det hele underholdende og faktisk også litt lærerikt. Vi driver på sett og vis med voksenopplæring. Spørsmål og svar fra siste quiz er vedlagt. Prøv dere selv!

Denne gangen serverer vi kaffe med bløtkake (!), så for å bestille omtrent rett mengde, samt innrede lokalet med passende antall bord/grupper, ber vi om PÅMELDING, senest dagen før quizen ved å sende en e-post til studie@innherredseniorforum . Vi tar 70 kr per person, som helst betales med Vipps ved oppmøte.

På vegne av quizgjengen

Kjetil Vatn

Seniorquiz 2024 – april.docx

Seniortreff 7.mai.

Seniortreff på Stiklestad NKS TIRSDAG 7. mai kl. 12.00.

Krigshandlinger og uro i verden opptar oss alle, kanskje spesielt nå i maidagene, når vi kan feire Norges frihet og selvstendighet.

Derfor har vi fått Bernt Iver Ferdinand Brovold, til å holde et foredrag med tittelen: «Verdenssituasjonen sett fra Sul.»

Brovold er pensjonert generalløytnant fra Hæren, og hadde etter at han i 1979 ble uteksaminert ved Hærens Krigskole, flere nasjonale og internasjonale stillinger, før han ble pensjonist i 2014 – og deretter Suling.

De siste årene som yrkesaktiv var Brovold sjef for Militærmisjonen i NATOs hovedkvarter i Brussel. Tidligere var han sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø og Generalinspektør for Heimevernet.

I foredraget på Stiklestad vil han komme inn på verdenssituasjonen med spesiell vekt på Russlands invasjon av Ukraina, samt NATOs betydning for stabilitet og fred.

Og ikke minst vil vi få en innføring i endringer og muligheter for NATO, Norge og Trøndelag, nå når Sverige og Finland er NATO-medlemmer.

Brovold har langt mer kunnskap om temaet enn det han kan få med i løpet av en liten skoletime. Derfor gjør vi en liten vri denne gangen, og åpner for noen få korte spørsmål etter foredraget. Dette blir spennende!

Det blir som vanlig et kulturinnslag, kaffe, brød og sosialt samvær.

Vi vil ha påmeldinga innen mandag 6. mai kl.12, fordi møtet er på TIRSDAG.

Om du har matallergi, meld fra om det, så Stiklestad kan lage mat til deg. Om du trenger skyss, meld fra det også, så skal vi ordne det.

Påmelding til ellenlov eller sms til 48248342.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400, husk å betale på meny: Seniortreff. Om du betaler for andre, husk å skrive hvem du betaler for.

Flott om du kan betale hjemme eller før du kommer til registrening, så går det raskere.

Du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995, gjerne på forhånd

Vel møtt til et nytt trivelig treff. Utvalg for Seniortreff

Seniortreff på Stiklestad 10.april kl 12.00

Seniortreff på Stiklestad NKS 10.april kl. 12.00.

Tema for aprilmøtet er « Svindel og sikkerhet» Vi har fått to fra Sparebank1 SMN og to fra politiet til å gjennomgå ulike former for svindel vi kan bli utsatt for og hva vi kan gjøre for å sikre oss mot dette.

Marit Jørpeland er banksjef i Sparebank1 SMN og har lenge jobbet med svindel og arbeider med hvordan banktjennester kan bli lettere og tryggere for kundene.

Tom Espen Weie jobber som fagansvarlig på Antisvindel i Sparebank1 SMN. Han har god oversikt over hvilke svindeltyper som foregår, og som banken får vite om gjennom sin daglige drift.
Hien My Do Vo og Tor Erik Gåsvær fra politiet, jobber som operative forebyggere i Innherred med kontorplass på Verdal.

De skal snakke om ulike typer svindel, hvordan man kan kjenne igjen metodene som brukes og hva man skal gjøre hvis man blir utsatt for svindel.

Dette er et viktig og aktuelt tema, ikke minst når svindlerne etter hvert også tar i bruk «kunstig intelligens». Vi håper dere kjenner deres besøkelsestid og tar turen til Stiklestad.

Vi vil ha påmeldinga innen tirsdag 9. april kl. 12.

Denne gangen skal vi være i mediarommet, som har plass til ca 120 deltakere om vi tar i bruk all plass, vi må derfor avvise de som melder seg på når det er fullt.

Om du har matallergi, meld fra om det, så Stiklestad kan lage mat til deg. Om du trenger skyss, meld fra det også, så skal vi ordne det.

Påmelding til ellenlov eller sms til 48248342.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400, husk å betale på meny: Seniortreff. Om du betaler for andre, husk å skrive hvem det er.Flott om du kan betale hjemme eller før du kommer til registrening, så går det raskere.

Du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995, gjerne på forhånd

Vel møtt til et nytt trivelig treff.
Utvalg for Seniortreff

Seniorquiz 18. mars

På grunn av påska blir quizen en uke før vi vanligvis har den, altså mandag 18 .mars kl. 12-14.

Ikke bare det er utenom det vanlige: Vi holder quizen på Hegle Grendehus (like ovafor Heirkrysset på E6), ettersom bestillinga vår på LBAS hadde falt ut og rommet rakk å bli opptatt. Hegle Grendehus har den fordelen at det er lett å finne parkering der.

Ellers er vi ved det vanlige. Seniorquiz er en veldig uhøytidelig lek med fakta. En del av det som det spørres om kan være lite viktig, men likevel ganske artig. Og det gjør godt for oss seniorer å få i gang hjernen, for det skal visstnok være med på å bremse den mentale aldringen. De som lager spørsmålene er veldig bevisst på å variere vanskegraden, så det blir noe som alle vet svaret på og noe er mer krevende. Og det svares som et lag, så ingen enkeltperson behøver å føle egen mangel på viten.

Deltakerne finner seg selv et bord med andre deltakere å diskutere spørsmålene med, så det er også en bra sosial aktivitet. Det er ingen faste lag, men enkelte bord har en kjerne som kan gå igjen. Beste lag får en kaffepremie.

Vi pleier å vise både spørsmål og svar på veggen, og prøver å gi svarene forklaringer som kan huskes, og som noen ganger er litt «artigfakta». Deltakerne påstår at dette gjør det hele både lærerikt og underholdende. Vi driver på sett og vis med voksenopplæring. Spørsmål og svar fra siste quiz finnes nedenfor. Prøv dere selv!

Vi serverer kaffe og noe å bite i, så for å bestille omtrent rett mengde, samt innrede lokalet med passende antall bord/grupper, ber vi om PÅMELDING ved å sende e-post til studie . Vi tar 70 kr per person, som helst betales med Vipps ved oppmøte.

Seniorquiz 2024 – februar.pdf

Seniortreff på Stiklestad 13.mars

Seniortreff på Stiklestad SNK onsdag 13.mars kl. 12.00.

Denne gangen har vi fått Kina-ekspert: Torbjørn Færøvik til å holde foredraget: « Stormakten KINA – venn eller fiende?»

Med underteksten : «Kina reiser seg med rå kraft og vil påvirke verden på godt og vondt i årene som kommer. Hva vil de kinesiske lederne og hvordan skal Vesten forholde seg til dem?»

Torbjørn Færøvik (75) fra Leka, forteller videre at han er historiker med Kina som spesialfelt. Han har skrevet tolv bøker om Kina og Asia. Som eneste forfatter har han fått Brageprisen tre ganger.

Før han ble forfatter på heltid, hadde han et spennende yrkesliv som utenriks- medarbeider i NTB, Arbeiderbladet og NRK.

Det er altså en utrolig kapasitet på Kina , som kommer og kan fortelle oss om verdens største land og hva som skjer der og hvordan dette vil påvirke oss.

Her bør alle kjenne sin besøkeselstid og ta turen til Stiklestad!

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen tirsdag 12. mars kl. 12. Vi tror det kan komme mange på treffet og da må Stiklestad planlegge møblering og mat.

Påmelding til ellenlov eller sms til 48248342.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400, husk å velge kategori: Seniortreff. Du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995, betal gjerne på forhånd!

Vel møtt til et nytt trivelig treff.

Utvalg for Seniortreff