Seniortreffet i Innherred Seniorforum på onsdag 8. mai tar publikum med til Italia med Yngve Kvistad og Ole Marius Ryan. Treffet er på Røstad.

Yngve Kvistad (født 1964 i Inderøy) er journalist og forfatter. Mangeårig kulturmedarbeider og teaterkritiker i VG. Tidligere debattredaktør og utenrikskorrespondent, for tiden lederskribent og Europa-kommentator i Norges største mediehus, der han spesielt dekker Italia, UK, Brexit og EU. Han har skrevet et titalls bøker m scenekunst, spritproduksjon(Sundnes) Stiklestad, Skandinavia, spel , sodd og Sicilia, samt et par andre titler som ikke begynner på S.

Eter å ha jobbet for VG i London og New York, flyttet han til Sicilia i 2011 for å dekke det sydlige EU sett innenfra. Boken « Sicilia – en dannelsesreise» er et resultat av tiden i Italia. Den er også et innblikk i Sicilias norske forhistorie, øyas kulturhistorie, og gir en forklaring på mafia-mytologien.

–Kvistad er en forfatter med en utrolig spennvidde i sitt interessefelt. Han har skrevet om det meste og er en engasjert debattant. Han bor nå i Bærum, men mye av inspirasjonen til forfatterskapet har hatt fått fra oppveksten på Inderøy og sin interesse for Stiklestad, i tillegg til Sicilia, som er hans andre hjem. Det skal bli spennende å høre hans foredrag

« SICILIA – kulturhistorisk reise; hvordan vikingenes stolte normannerrike ble en simpel mafiastat», skriver leder i Seniortreff i ISFO, Ellen Løvli i en pressemelding.

–Vi får denne gangen også et utvidet kulturinnslag med vår egen operasanger Ola Marius Ryan (40) fra Levanger, som vil gi oss smektende italiensk sang. Dette blir en opplevelse, legger Løvli til.