ISFo

Arkiv 2023

Velkommen til Seniortreff på Stiklestad onsdag 6. desember 2023 kl 12.00

 

 


Husk Riksteatret på Turneteatret i Verdal fredag 8. desember 2023 kl 19.00


Veterantur 8 november. Inderøy kulturstien fra Undersåker.

Oppmøte kl 10.00 på enden av Strømbrua. Samkjøring til Undersåkerfriområde. Rundtur.

Avslutting av året på Rostad.     

Olav


HILMARFESTIVALEN 8. – 12. NOVEMBER

Steinkjer Kulturhus

Hilmarfestivalen 2023:
Opplev alt fra Hekla Stålstrenga, lysende reinsdyr og spennende seminar. Masse å oppleve og gratis for barn!

Hilmarfestivalen 2023 på Steinkjer har et fullspekket program fra onsdag 8. november til og med søndag 12. november. Årets program har alt fra kjente navn som det nordnorske superbandet Hekla stålstrenger til ny og spennende lyskunst, gratis konsert med talent fra kulturskolen ute på torget, lysvandring med tablå og lysende reinsdyr fra Thingumajic Theatre. Selveste Sigrid Moldestad og Trøndelag Symfoniorkester kommer, det gjør også Gangar og Hoven Droven. Kom og opplev etter-jobb-konserten med Magnus Grønneberg, dansefester, fortellerteater, en reise inn i Astrid Lindgren sin verden med Steinkjer Blandakor og den vakre konsertforestillingen «Flere fargerStenkjer», flerkulturelt myldrearrangement, og mange flere knall festivalopplevelser på

Dagspass og festivalpass
Det er nå lagt ut et begrenset antall dagspass som gir deg inngang på alle arrangementer for en bestemt dag. Festivalpass gir deg inngang på alle arrangementer for hele festivalen for en særdeles gunstig pris.
Studentpris gjelder for skoleelever og studenter, fra og med 13 år.
Barn til og med 12 år går inn gratis. husk, da må du
1) hente ut dagspass eller festivalpass til barnet for å sikre plass. Gå til billettsiden, velg barnebillett pris kr 0 (gratis) og gjennomfør kjøpet som et ordinært kjøp.
2) Barnet må ha følges av voksen. Følget må ha egen billett. For Fargespill torsdag og søndag er det lagt ut egne billetter for kun det arrangementet.

Hilmarfestivalen arrangeres til minne om storspellmannen Hilmar Alexandersen fra Steinkjer.

Velkommen til festival – vi gleder oss til å se deg der!


 

 


«MINE HEILAGE TRE KONGAR» 

Eit samtidskritisk fortellarteater med religiøs brodd.

Da ein eldre herre ser ei kjøpesenter-utstilling av Jesusbarnet, stallen og dei tre heilage kongane nedlesst med gåver raserer han utstillinga. For like attmed står ei kvinne med to svoltne ungar og ser ned i Frelsesarmèens tomme  matkasse.

Han blir tatt av butikksjefen som ber han forklare seg, og da fortel den eldre herren ei historie frå 1970-tal da han som ung student stod på Østbanen lille julaftan med ei krone i lomma og lengta nordover og heim til jul. Fullstappa tog, og ikkje ein billett er å få kjøpt. Da kjem ein konduktør bort til han og tilbyr sin eigen stol. På den tida tok konduktørane pant om ein ikkje hadde pengar til billett. Studenten tilbyr klokka si, men konduktøren seier han vil ha historia om heimferda  i pant. Denne panten innfri den eldre herren no 50 år etterpå. Han fortel oss noko om kva dei tre heilage kongane skal stå for, og slik syner han oss eit Noreg før oljerikdomen, da vi var litt fattigare og mindre egoistiske, men såg kvarandre og hjelpte kvarandre.  

Fortellarteatret er skriven av Torvald Sund og skal framførast av skodespelaren Torstein Andersen.

Forestillinga blir synt i Stiklestad kyrkje søndag 26.november kl.18.

Billettar ligg ute til sal på Kultar.

I Levanger kirke blir forellarteatret synt på Heilage tre kongars dag den 6.januar 2024.

 


 

 

Veterantur 25 oktober 2023. Levanger, Frolfjellet. Småkuppert terreng sti ca 10 km eller mindre.

Samkjøring kl 10.00 fra Byggmakker, Levanger til parkering ved Skallstuggu. Turen går etter den gamle kløvveien mellom Skallstuggu og Roknesvollen. Vi anbefaler fjellsko og staver.
Turledere:

Kjellrun Skjerve tlf 473 90 075
Ole Herstad tlf 950 33 459

Fleksibel transport: Nytt reisetilbud fra AtB i Trøndelag

Fra 1. august fikk vi et nytt reisetilbud i Trøndelag hvor vi kan bestille en tur basert på vårt reisebehov. Fleksibel transport følger ikke en fast rutetabell, men kjører innenfor bestemte soner og tider. Transporten kjøres med minibusser eller vanlige drosjer og du betaler bare bussbillettpris

Alle kan bruke fleksibel transport og det er ingen aldersgrenser eller andre restriksjoner.  Du kan velge mellom ulike mål for reisen, og bestille ut fra ditt behov. Målet kan for eksempel være kollektivknutepunkt, handlesteder eller kommunesenter. Ankomst- og avgangstider gir god korrespondanse videre med annen transport, eller passer med et servicetilbud som handel, idrett, kultur eller annet fritidstilbud. Det finnes tre typer fleksibel transport: fleksibel tilbringer, fleksibel service og fleksibel by.

Fleksibel service

Tar deg til og fra butikken, frisøren eller lignende på formiddagen, eller til og fra kultur og fritidstilbud på ettermiddag i enkelte kommuner. Tilbudet kjører på faste dager og tider på bestilling.

Fleksibel tilbringer

Tar deg til og fra annen rutegående trafikk. Tilbudet er tilknyttet konkrete avganger og ankomster for annet kollektivtilbud. Du må bo minimum 2 km. unna holdeplassen det bringes til.

Fleksibel by

I Steinkjer og Verdal vil den fleksible transporten være tilpasset reisemønstrene i en by. Tilbudet vil være bedre tilpasset de reisendes behov enn for eksempel en bybuss som kjører en fast rute til en fast tid. Du kan bestille fleksibel transport fra der du er til dit du skal innenfor en sentrumssone i hele åpningstiden mandag til fredag og lørdag.

Bestilling: Ring 02867 for å bestille reise.
Kontoret er åpent for bestilling fra 07.00 til 21.00 på hverdager, 09.00 til 20.00 på lørdager og 10.00 til 20.00 på søndager. Det anbefales å kjøpe billett på forhånd. Det gjøres enklest ved å laste ned AtB-appen og få billetten på mobil. Prisen for honnør innen 1 sone er 20 kr.

Du kan lese mer om ordningen på denne nettsiden: https://www.atb.no/fleksibel-transport/

 


 

Det er viktig å komme seg ut på tur!

Det er bra både for den psykiske og fysiske helsen. Vår egen Arvid Vada, leder gir deg her gode råd og forteller om turmuligheter i Inderøy, Verdal. Levanger og Frosta!

Bare trykk på bilde under så kommer en hilsen fra Arvid opp!


På tur med ISFO! Se video fra våre turer og aktiviteter!


Mange fine tilbud for seniorer!

Har du et tilbud du gjerne ville ha publisert på våre nettsider så kan du ta kontakt med ISFO for å høre om det er noen mulighet. Her kan du leste ISFOs nyhetsbrev for 2022/23

Nyhetsbrev

 


10.6.2023: Busstur til Geiranger og Nordfjordeid med utflukt til Vestkapp og Selje

Det går mot lysere tider, og kulturutvalget i ISFO er i gang med planlegging av årets sommertur. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på fjorårets tur til Helgeland og prøver oss med et lignende tilbud i år.

Denne gangen velger vi å legge turen til Geiranger, Nordfjordeid med utflukt til Vestkapp og Selje. En fem-dagers tur med avreise 10 juni. Som i fjor synes vi Brustad legger opp til en interessant tur og håper den vil falle i smak.

Vi ber dere studere vedlegget grundig, det ser innholdsrikt ut med mange fristende stopp på kjente og mindre kjente steder. Et ekstra pluss er kanskje at vi får ligge tre netter på samme hotell, nemlig Nordfjordeid Hotell.

Brustad tar imot påmelding etter «først til mølla- prinsippet», så her er det viktig å ta en rask avgjørelse, melde seg på og vente på bekreftelse. Den kommer når vi har fått nok påmelding til å gå videre med arbeidet. Legger ved et detaljert program fra Brustad. Mer informasjon vil komme når minimumsantallet er oppnådd.

Meld dere på, det blir trivelig å møtes på tur!!!

Informasjon om turen

NB! Påmeldingssfrist er 1.mars 2023.

Påmelding kan gå direkte til Brustad Bussferie, e-post: bussferie@brustadbuss.no eller tlf.: 74088700.

Vennlig hilsen

Kulturutvalget i Innherred Seniorforum

Brit Norberg og Solveig Lunde Valbekmo

 

Billetter kjøpes på nett på Hilmarfestivalen

 


Seniortreff på Festiviteten TIRSDAG 3.oktober

Da er det på tide med et nytt seniortreff. Denne gangen er det på Festiviteten, Levanger TIRSDAG 3.oktober kl.12.00.

Det er Jan Erik Steen, gutten fra Litjmarksbakken, som ble «Kulturentreprenør, bygningsentreprenør og altmuligmann» , som skal ta oss gjennom sitt spennende liv. Han vil ta oss gjennom liv og levnet fra ungdomstiden på Levanger og et sveip over den profesjonelle karrieren. Han sier at tilfeldighetenes spill har påvirket livet hans, som hos de fleste og i ettertid er det spennende å se hva det har medført.

Noe av det har ført til et fantastisk spennende radio- og fjernsynsmuseum i Selbu, der en kan se utviklingen av musikkmaskiner, radio og fjernsyn, og utrolig mye annet spennende. Han vil ta oss gjennom grunnlaget og utviklingen av museet.

For sitt arbeid med museet ble han tildelt Kongens fortjenestemedalje i 2022

Jan Erik er også en utøvende musiker, som arrangerer konserter både innendørs og utendørs på museet. Han tar med seg gitaren til Festiviteten, så vi får bli kjent med den siden av ham også. Dette er virkelig noe å glede seg til!

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 2. Oktober kl 14.00, til ellenlov eller sms til 48248342, så Festivitene kan ordne med litt enkel servering til oss og vi kan lage avkryssingslister

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 gjerne på forhånd, eller når du kommer, du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

Styret i Seniortreff i ISFO

Veterantur 11.10.2023.

Klefsåsrunden ved Ausetvatnet. Samkjøring kl 10.00 fra Åsen Sparebank. Sti, grusvei, parti med jevn stigning ca 7 km

Turledere: Ola Alstad tlf 928 31 095
Mathea Alstad tlf 918 55 032
Bodil Karin Sandvik tlf 416 22 931

Vi håper og tror på fint vær

Veterantur 27. september. Verdal , Sognavollen. Noe omlegging grunnet stor vassføring i Inna. 6km etter sti. Samkjøring fra Steinsgropa kl 10.00 til Sul. Fotskatt kr30.00 (vips 808206)
Turleder Olav Kvålen tlf 950 47 599


Folkehelse i et livsløpsperspektiv torsdag 28.9.2023 kl 18.00

Steinkjer Seniorforum inviterer alle medlemmer av ISFO til seniorforum i Festsalen i det nye samfunnshuset på Steinkjer! 

 

Teatertur høsten 2023

Kulturutvalget har reservert 45 billetter til forestillingen: «Så som i himmelen» mandag den
18. september kl. 19.00. Til vår store glede ser vi at Hilde Gunn Eggen er på rollelista denne
gangen også.

Teaterturen ble utsolgt nesten med en gang den ble lagt ut. Vi beklager til alle som ikke fikk plass, men det kommer nye tilbud senere.

For Kulturutvalget
Brit Norberg og Solveig Lunde Valbekmo

Seniorkino onsdag 20. september 2023

Hei alle ISFO-medlemmer!
Sommeren er over og vi ønsker velkommen til en ny sesong med Seniorkino. Avtalen med
Verdal kino er den sammen som tidligere og vi får tilbud om forestilling både kl.11.30 og
12.00. Vi vil fortsatt servere kaffe før forestillingen, og den blir ordnet av de ansatte ved
kinoen og sponset av ISFO.

Årets første forestilling blir den prisbelønte filmen Fedrelandet av Margareth Ohlin og den
sendes kl.11.30.

Se «den nye nasjonalfilmen»
Fra Margreth Olin, regissøren av Mannen fra Snåsa, Engelen og
Barndom, kommer dokumentaren Fedrelandet, en nær og
spektakulær omfavnelse av vår første kjærlighet: Naturen.
Med Olins 85 år gamle far som guide, opplever vi Norges mest
eventyrlige dal, Oldedalen i Nordfjord. Her har han vokst opp, og
her har generasjoner før ham levd i balanse med naturen.
Majestetiske bilder av ville fjell, kalvende breer og yrende dyreliv
går side om side med foreldrenes fortellinger om generasjonene
som tråkket opp stiene, forholdet vi har til naturen og hva som er
verdifullt i livet. Musikken er komponert av unike lydopptak –
naturens egne melodier, oversatt og fremført av London
Contemporary Orchestra.

Med Fedrelandet har Margreth Olin laget sin mest storslagne film,
og samtidig hennes mest personlige, med Wim Wenders og Liv
Ullmann på laget som utøvende produsent.


Kl.12.00 kommer den mye omtalte filmen Oppenheimer, også prisbelønt.

Storslått nytt historisk drama fra Christopher Nolan.
Den amerikanske vitenskapsmannen, J. Robert Oppenheimer regnes som
atombombens far. Hans engasjement, kunnskap og renommé landet ham
stillingen som direktør av det hemmelige Manhattan-prosjektet, satt til en
ørken i New Mexico, med flere av verdens ledende fysikere og
teoretikere samlet. Mellom 1943-1945 ledet Oppenheimer et iherdig
kappløp mot nazistene, hvor målet var å utvikle kjernefysiske våpen først, og
motivasjonen var å få slutt på krigen.
Christopher Nolans stjernespekkede drama har Cillian Murphy i hovedrollen,
som gjenforenes med regissøren etter å ha medvirket i flere av hans filmer
tidligere (The Dark Knight, Inception, Dunkirk). Andre navn på rollelisten
inkluderer Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett,
Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Casey Affleck, Gustaf
Skarsgård og norske Trond Fausa.

Basert på den prisvinnende boken «American Prometheus: The Triumph and
Tragedy of J. Robert Oppenheimer» av Kai Bird og Martin J. Sherwin.

Veterantur 13 september Inderøy.

Rundtur fra Røflovatnet. Oppmøte kl 10.00. Ta av E6 ved trafostasjonen på Røra, parkering ved bommen nedenfor Røfloa.
Vi passerer Stubbsetertjønna, Floåsen og Finnheimen , ca 7 km

Turledere: Kari Kristiansen tlf 975 37 806
Nils Undersåker tlf 940 35 085

 

 

Da er det endelig tid for å invitere til et nytt seniortreff.

Onsdag 6.september kl. 12.00 på Stiklestad SNK kommer nylig pensjonerte landbruksdirektøren i Trøndelag, nå bonde på Haug i Verdal, Tore Bjørkli, for å snakke om «Trøndersk landbruk – hvor går det?»

Bjørkli kommer for å gi oss en innføring i utviklingen av landbruket i Trøndelag. Han baserer seg på en rapport som SINTEF/NIBIO la fram i juni: «Kunnskapsgrunnlaget for Trøndersk landbruk». Han ønsker å ta for seg det store bildet- landbrukets betydning i dag, dukke ned i enkelt produksjoner for å se på utviklingen de 5-10 siste årene og sist, men ikke minst, se på trender og andre utviklingstrekk.

Den engasjerte landbruksdirektøren har i 25 år vært med på å utvikle landbruket i Trøndelag gjennom å arbeide for tradisjonelt jord – og skogbruk. Bjørkli har vært en pådriver for å utvikle tilleggsnæringer på gårdsbrukene for å styrke næringsgrunnlaget i distriktene. Han var en av initiativtakerne til Oi, trøndersk mat og drikke og Matfestivalen i Trondheim. Jordvern er også en av hans fanesaker.

Alle som følger med litt i debatten i mediene ser jo at mange bønder er bekymret for framtida og odelsgutter og jenter lurer på om det er en framtid i næringa. Vi som bor midt i det frodige Innherred, med matproduksjon rundt oss bør være interessert i hvor landbruksnæringa går. Jeg gleder meg til å lære mer og høre hva Tore Bjørkli har å si.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 4.september kl 14.00, til ellenlov@online.no eller sms til 48248342, så Stiklestad forberede nok servering og vi kan lage lister til avkryssing. Vel møtt.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.
Du kan Vippse til 123400 gjerne på forhånd, eller når du kommer, du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

Innherred Seniorforum : www.ISFo.no

Styret i Seniortreff i ISFO


Levanger Malerklubb TUBEN inviterer til kunstkonsert og temakveld torsdag 31.8.2023


Kulturutvalget har hørt mye positivt om museet Saemien Sitje og ønsker å tilby en dagstur tirsdag 5. september i samarbeid med Sende Busstrafikk

Opplegget inkluderer:

•             Busstransport

•             Inngangsbillett og omvisning på Saemien Sitje.

•             Suppe, brød og kaffe.

 

Bussen starter fra Skogn tirsdag den 5. september ca kl. 10:30, deretter via Levanger, Verdal og Røra til museet på Snåsa.

Omvisningen er kl 13:00, deretter serveres det en litt sein lunsj.

 

Priser:

For 36 – 40 deltakere blir prisen kr 620 pr. person

For 41 – 50 deltakere blir prisen kr 590 pr. person

Påmeldingsfrist er 15. august til Solveig Lunde Valbekmo, e-post: Solveig.l.valbekmo@ntebb.no eller på SMS, tlf. 950 47 521

Her gjelder prinsippet om først til mølla!

Etter den 15. august vil det komme nærmere informasjon om detaljer i opplegget og om innbetaling.

Har du lyst til å vite mer om Saemen Sitje? – da kan du lese mer her: https://saemiensijte.no/

 

Vel møtt!

Hilsen Kulturutvalget i Innherred Seniorforum

Spelet om Heilag Olav

Tilbud til alle medlemmer av ISFO om 2 billetter til prisen av 1 billett. Vi får beste plass i amfiet og vi kan velge alle dager. Men husk at billettene må bestilles mellom 1. og 8. juni 2023

Ønsker dere hjertelig velkommen til Spelet om Heilag Olav etter to års pause.

Eksklusivt tilbud i begrenset periode kun til medlemmer av Innherred Senior forum.
Gjelder alle datoer på alle seksjonene.

2 for 1 på billetter til Spelet om Heilag Olav 2023
Tilbuds periode: 1. – 08. juni
Pris: 610,-

Vennligst se utsendt epost om hvordan de rabatterte billettene kan bestilles


Velkommen til seniortreff på Stiklestad onsdag 7. juni 2023 kl 12.00!

 

 

Digivenn/Digihjelpen

Savner du noen som kan hjelpe deg med problemer du kan ha med PC, mobil, nettbrett, TV eller noe annet teknisk?

Nå kan vi komme heim til deg og hjelpe deg!

I et samarbeid med Verdal videregående skole, Verdal Bibliotek og Livsglede for eldre starter vi opp med et nytt tilbud hvor elever fra videregående kan bli en Digivenn til noen som er eldre. Elevene som etter hvert skal bli med er fra en linje hvor de lærer om drift av it-systemer og fra en linje om helsefag.

Hjemmebesøk fredag 28. april 2023

Nå på fredag 28.4.2023 kan elever som går på driftslinja for it komme heim til deg og hjelpe deg dersom du har behov for hjelp. Det kan være f.eks. å få satt opp et trådløst nettverk og koble til en PC og skriver eller det kan være andre problemer du kan ha med mobil, nettbrett, PC eller en ny TV.

Tilbudet er helt gratis. Dersom du trenger hjelp så kan du bare trykke på linken du finner nederst. Da kommer du til et skjema som du må fylle ut med hvor du bor, hva du trenger hjelp til og hvordan vi kan kontakte deg for å avtale en tid som passer.

Elevene har ikke bil slik at dette tilbudet er i første omgang bare for de som bor i Verdal sentrum.

Vi anbefaler at du ikke deler personlige ting som f.eks. passord og innlogging til nettbank. Dersom du trenger å logge inn noe sted så hold helst passordet for deg selv, men alle elevene som er med har skrevet under en taushetserklæring.

Trykk på denne linken for skjemaet for hjelp: Digivenn

Merk at dette er et tilbud som kommer i tillegg til Datastuene. På Datastuene er det eldre som hjelper eldre, på Digihjelpen/Digivenn er det yngre som hjelper eldre. Du kan delta både på Datastuer og Digihjelp!

Spennende tema på Digihjelpen: Bilderedigering på mobil samt kunstig intelligens (AI)

Onsdag 24.5.2023 på Verdal Bibliotek fra kl 10.00 til 12.00 blir det ny Digihjelp på Verdal Bibliotek. Dagens tema er bilderedigering på mobil samt kunstig intelligens (AI).

  1. Det er mange muligheter for å rediger og forbedre bilder du har tatt med mobilen. På Digihjelpen får du hjelp til å prøve det på din egen telefon.
  2. Kunstig intelligens (AI) har i løpet av kort tid blitt et svært populært tema og har fått mange bruksområder. Du kan f.eks. skrive inn noen stikkord om en venn og få AI-løsningen til å skrive en tale eller et dikt. Skoleelever kan bruke den til å skrive stiler og besvare skoleoppgaver. Sannsynligvis vil AI føre til at mange av dagens kontor og skriveoppgaver vil forsvinne og bli erstattet med automatiske systemer.  På Digihjelpen vil du kunne lære hvordan du kan ta i bruk AI på din egen telefon.

De som er hjelperne på Digihjelpen er elever fra driftslinja på Verdal videregående skole.

Digihjelpen på onsdag er gratis og det er ingen påmelding. Bare møt opp på Verdal Bibliotek til kl 10.00 på onsdag!

 

Velkommen!

ISFO/Digihjelpen

Velkommen på seniortreff onsdag 3.5.2023 på Stiklestad

Messias

Mektige opplevelser i Levanger kulturkirke lørdag 15. og søndag 16. april 2023


Seniorkino onsdag 19.4.2023 på Verdal

Den 19. april har kulturutvalget og Verdal kino den glede å tilby seniorkino igjen. Det vil bli vist to filmer denne onsdagen også:

Kl. 11.30 står «The Fabelmans» på programmet. Film som er sterkt inspirert av Steaven Spielbergs barndom og oppvekst.

Kl. 12.00 vises filmen «Vakre sinn,» Denne filmen omhandler et uvanlig vennskap på tross av store motsetninger.

Merk at vi har 2 teaterturer til Juvikfolket. Vår egen tur 28.3.2023 er utsolgt, men vi er så heldige at vi har fått noen ledige billetter til Verdal Rotarys tur 23.3.2023. Her vil plassene gå til de som melder seg på først!

 

23.3.2023: Juvikfolket på Trøndelag Teater

Via Verdal Rotaryklubb har vi fått tilgang til ekstra billetter til Juvikfolket, avskjedsforestillingen til Hildegunn Eggen på Trøndelag teater,

Trøndelag teater, hovedscenen torsdag 23. mars 2023 kl. 19.00

Buss fra Sende busstrafikk går fra Shell Straumen og via Bunnpris Røra, Verdal & Levanger stasjon. Eksakte tider her kommer til de påmeldte i god tid før turen.

På bussen serveres det drikke & snacks.

Spørrelek med premier!

Det er bestilt gode billetter i teatret; på rad 3, 4 og 5.

Pris for teaterbillett og buss er kun kr 570,- pr person.

Deltakeravgift betales til 4440 20 38540 så snart som mulig. Husk å skrive på navn.

Etter forestillingen er det bestilt plass på Theatercafeen! Her har vi fått spesialtilbud på Biff Stroganof m/salat/potetstappe til kr 265,-pr. person. Nærmere info om restaurantbesøket vil komme i god tid!

Bestilling sendes til e-post knut_langdal@yahoo.no eller på telefon 988 51949.

Juvikfolket: Teatertur til Trøndelag Teater, Trondheim 28.3.2023

Nå er det bestilt 40 billetter til «Juvikfolket» av Olav Duun, med Hildegunn Eggen på Trøndelag teater tirsdag 28. mars 2023. Pris kr 270 per billett. Påmelding senest 20. januar 2023.

Påmelding til Karin Taarneby Jenssen på e-post, ktjenssen@gmail.com eller på telefon  414 53 863.

Teaterturen er nå fulltegnet og vi har dessverre ingen flere billetter igjen

Mvh

Kulturutvalget

v/Karin Taarneby Jenssen

Riksteatret inviterer til helaften med Verdals andre Afternoon Tea etterfulgt av Riksteatrets Stormfulle Høyder på Turneteatret i Verdal onsdag 29. mars. Samle vennegjengen eller ta med din favorittperson til en britisk helaften! NB. Begrenset antall plasser på Afternoon Tea så ikke vent for lenge med å bestille…

En medrivende og vakker historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet.
av Emily Brontë

«Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Den foreldreløse gutten Heathcliff blir tatt inn av familien på godset Wuthering Heights, og i løpet av kort tid blir han og familiens datter Catherine svært knyttet til hverandre. Den sterke følelsen av samhørighet vedvarer selv etter at Catherine gifter seg med den rike naboen Edgar Linton.

Emily Brontës romanklassiker «Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Catherine og Heathcliffs intense kjærlighet er tidløst fascinerende. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter.

“Stormfulle høyder” har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. TV-serien “Normal People” har klare referanser til Brontës verk, og mange har vel hørt “Wuthering Heights” av Kate Bush?

Med Riksteatret får du oppleve Emma Bones (fra NRKs “Heimebane”) og Sverre Breivik (Metteson) som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren, en fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter.

På scenen
Sverre Breivik, Emma Bones, Lars August Jørgensen, Mona Huang og Ragnhild Tysse

Team
Regissør: Rebekka Nilsson. Scenograf og kostymedesigner: Katja Ebbel. Lysdesigner: Oscar Frostad Udbye (fra Levanger). Komponist: Matthias Sigurdsson. Lyddesigner: Morten Haug Serigstad. Dramaturg: Florian Hellwig. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Av Emily Brontë. Dramatisert av Rebekka Nilsson og Florian Hellwig.

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Bestilling av billetter: https://kultar.no/billetter/riksteatret-stormfullehoyder/


Steinkjer Seniorforum og Hilmarfestivalen inviterer til konsert med Susanne Lundegns trio på Dampsaga 30.3.2023 kl 18.00


Levangeroktetten inviterer seniorene på konsert på Havna Scene

Billetter fås kjøpt på nett ved å gå inn på – havnascene.no – trykk deretter program og billetter.

Onsdag 15.3. Seniorkino kl.11.30 og kl.12.00.

Også denne gang tilbyr vi å sette opp to forestillinger for våre medlemmer. Vi har plukket ut to filmer som er ganske forskjellige, men som på hver sin måte presenterer både krevende utfordringer, varme og kjærlighet i menneskers liv.
Som vanlig vil vi servere kaffe fra kl.11, og håper selvsagt på godt oppmøte ogat det blir gode opplevelser i kinosalen.

Kl. 11.30 Sal 1 DE ÅTTE FJELLENE

Pietro er en stille og sky bygutt, mens Bruno vokser opp i en fjellandsby i Alpene. Dit finner Pietro og foreldrene hans veien hver sommer, og de to guttene danner et helt spesielt vennskap. Et vennskap med få ord, i pakt med naturen.
Pietro og Bruno blir ungdommer, og siden voksne, og fjellene er det som former dem, som holder dem sammen – og river dem fra hverandre.

DE ÅTTE FJELLENE er en film om meningen med livet, et livslangt vennskap og deres sterke bånd til naturen og fjellene. Om muligheten til å søke og finne sin plass i verden. En fortelling om en person som er tilfreds med de enkle tingene i livet og som har funnet oppskriften på lykke.

 

Kl. 12.00 Sal 2 THE WHALE

I sitt store dramatiske og kritikerroste comeback spiller Brendan Fraser den ekstremt overvektige engelsklæreren Charlie, som lever helt isolert på ett rom, og kun har kontakt med pleieren som hjelper han med grunnleggende mat og stell. Da Charlie forstår at helsa begynner å svikte for alvor, forsøker han å gjenoppta kontakten med datteren som han forlot da hun bare var 8 år gammel, før det er for sent.

Seniortreff på Stiklestad 1.mars kl.12.00

Denne gangen er det Jørgen Røflo, fra Røra i Inderøy, som skal underholde oss . Tittelen på hans fortelling er: «85 år og inn for landing. Fortellinger fra et levd liv»

Han runder 85 år om noen dager og vil dele noen av sine opplevelser og minner fra et langt liv med oss.

Jørgen Røflo er sivilagronom, som etter å ha arbeidet i Innherred forsøksring og vært lærer ved Mære Landbruksskole, avsluttet sin yrkeskarriere med 31 år i Felleskjøpet med å skrive beretningen til Felleskjøpets hundreårsjubileum i 2000.

Han har i årenes løp hatt tillitsverv i utallige lag og organisasjoner.

Spesielt etter at han ble pensjonist har han lagt ned en formidabel innsats i lokalhistorisk arbeid. Blant annet har han vært leder i Bygdeboknemnda i Inderøy, skrevet bok om Salberg Kirke gjennom 300 år.

Og han har bidratt med utrolig mange artikler forskjellige bøker og tidsskrifter.

Hans artikkel om «Stamoksen» i årboka for Inderøy Museums- og historielag, Eynni Idri, 2021, ble av Nord Trøndelag Historielag kåret til årets beste i sin kategori.

Jørgen Røflo har en egen evne til å formidle på en lett og interessant måte – både skriftlig og muntlig.

Det er bare å glede seg til å høre han fortelle om hendelser og opplevelser som har hatt betydning for at han vart den han vart!

I tillegg til foredraget er det som vanlig kulturinnslag, kaffe, brød og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 27.februar kl 12, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge møblering og laget mat og vi kan lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400, helst på forhånd. Du kan også Vippse når du kommer, men flott om du gjør det før du registreres, så bli det lettere å sjekke. Du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

 

Husk alle tilbudene i denne uka!

Digihjelpen: Onsdag 1.3.2023 kl 10.00 på Verdal Bibliotek

En gruppe på 10 elever fra media&data ved Verdal videregående skole hjelper dere med bilder på mobilen. Hvordan ta gode bilder med mobilen, hvordan kan du redigere bildene, hvordan kan du finne de igjen og hvordan kan du dele bilder med slekt, venner og barnebarn på sosiale media som SnapChat, Facebook og Instagram.

Elevene stiller opp og hjelper dere gratis. Ingen påmelding, det er bare å møte opp til kl 10.00 på biblioteket!

 

Seniorforum: Onsdag 1.3.2023 kl 12.00 på Stiklestad

Jørgen Røflo fra Røra i Inderøy kommer og kåserer om et langt liv med blikk på hendelser og opplevelser som har hatt betydning for han: Tittelen på hans fortelling er: «85 år og inn for landing. Fortellinger fra et levd liv»

Prisen er 175 for medlemmer v ISFO og 275 for de som ikke er medlemmer

 

Kabaret fra Hjortens dagen: Fredag 3.2.2023 kl 11.00 i Martnaslavoen på Levanger torg.

Den kulturelle spaserstokken og Levanger kommune har fått hit en kabaret fra Hjortens dager. Det blir en variete og revy med humor og glimt i øyet. Pocus og solistene Lars Eggen og Nina Sætherhaug trår til med viser, revynumre, sketsjer og rene musikalske innslag

Gratis adgang

 

SENIORTREFF 1.FEBRUAR KL.12.00 PÅ STIKLESTAD SNK

Nå i februar har vi fått klinisk ernæringsfysiolog og forsker Siren Nymo til å snakke om «Blir man frisk av å spise fisk?»  Et utsagn de fleste av oss har hørt fra vi var små.

Siren Nymo vil ta utgangspunkt i en rapport fra Vitenskapskomiteen for mat og miljø, bestilt av Mattilsynet. Denne ser på helsefordelen ved å spise  spise 2-3 fiskemåltider i uka, og om det oppveier risikoen for negative effekter av  å få i seg miljøgifter fra fisken. Nå vil vi altså få vite hva ekspertene sier. Vi vet jo at hva vi spiser er veldig viktig for helsa vår og at vi bør ta gode matvalg. Dette kan Siren si oss noe om.

Nymoen jobber ved Helse Midt-Nord-Trøndelag og ved NTHU. Hun forsker på fedme, lipødem og ulike sider ved appetitt og hva som skal til for å holde vekta.

I tillegg er hun flittig brukt som ekspert i mediene om mat, helse og miljø. Når hun er oppvokst på Andenes, et av Norges største fiskevær, skjønner vi at mat og ikke minst fisk er en stor lidenskap og interesse.

Vi forsetter med påmelding, men alle får plass, kaffe, brød, kultur og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 30.januar kl 12.00  til ellenlov@online.no eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge  møblering  og laget mat  og vi kan  lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.     

Du kan Vippse  til 123400 på forhånd, eller når du kommer, eventuelt betale til bankkonto 4420 09 60995.


Seniorkino onsdag 15. februar 2023

Denne gangen presenterer vi to helt ferske og norske filmer som på hver sin måte frister til et besøk. Begge kan ikke ses på samme dag, men går også som kveldsforestillinger.

Kaffeservering fra kl.11 som vanlig. Velkommen!!

 

Kl. 11.30 MUNCH

«Munch» er storfilmen om en av verdens største kunstnere gjennom tidene. Ved å skildre fire definerte perioder av Edvard Munchs liv, gir filmen et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn.

Misforstått av kolleger, avvist av kunstneretablissementet, plaget av sorg over tapet av sin eldre søster og torturert av avhengighet, skildrer filmen Edvard Munchs liv fra 20-årsalderen og fram til han fyller 80. Fire skuespillere gjør hver sin tolkning i ulike deler av hans liv. «Munch» forteller historien om den unge Edvards første forelskelse, i en gift kvinne, videre om hans nederlag som kunstner etter at hans førsteutstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på en nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

Kl. 12:00 ELLOS EATNU – LA ELVA LEVE

Ester flytter til Alta, som nyutdannet lærer høsten 1979. Hun skjuler sin samiske bakgrunn for å gli inn i kollegiet. Esters fetter er sameaktivist og deltar i demonstrasjonene mot det planlagte vannkraftverket i Altaelva. Når Ester blir med til protestleiren starter hennes oppvåkning og reise ut av skammen. Hun kaster seg inn i en konfliktfylt kamp for bevaring av elva og for retten til å være seg selv.

Nytt år og nytt seniortreff, onsdag 11. januar kl. 12. på Stiklestad NKS.

Vi er så heldige at Espen Leirset (44), Sjefsredaktør av Innherred, vil komme for å snakke om « Året som gikk og hva tror vi om 2023…?

Espen er virkelig en av «våre», Oppvokst på gårdsbruk i Tromsdalen i Verdal og nå bosatt på Levanger.

Leirset jobbet i 12 år i ulike redaksjonelle stillinger før han startet ved daværende Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2012. Han startet som journalist i Innherreds Folkeblad Verdalingen i 1998, og var innom både Levanger-Avisa, Adresseavisen og Teknisk Ukeblad før han i 2007 ble ansatt i Trønder-Avisa. Leirset arbeidet førsteamanuensis ved Nord universitet i Levanger. Han tok i 2020 en doktorgrad i sosiologi. Den handlet om åpenhet i lokalpolitikken. Fra mars 2022 er han igjen tilbake i pressen, nå som sjefsredaktør i Innherred.

De siste årene har Espen markert seg som en svært aktiv samfunnsdebattant både på lokalt og nasjonalt hold. Hans ledere i Innherred, er som regel spennende lesning. Espen sier han alltid har vært opptatt av nyheter, og mener det er viktig å fortelle om det som skjer, både på godt og vondt.

Dette lover godt for et spennende og engasjerende foredrag om året 2022. Vi kan glede oss.

Vi forsetter med påmelding, men alle får plass, kaffe, brød, allsang og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 9.januar kl 12, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge møblering og laget mat og vi kan lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 på forhånd, eller når du kommer, eller betale til bankkonto 4420 09 60995.

Styret i Seniortreff


Draumkvedet 14.1.2023 i Levanger kirke

Folkesongar Unni Boksasp har som Anne Skålen både laga noko nytt og teke vare på det gamle. Tekstene Unni brukar er alle henta frå dei 100 ulike nedskriftene av Draumkvedet, og historia om Olav Aasteson si draumeferd er den same. Men ho har sett saman versa til sin eigen rekonstruksjon. Inspirert av tradisjonsmusikken og tidlegare formidlarar av Draumkvedet, har ho har laga ny musikk og nye arrangement til den tidlause historia.

Sutene og så sorgene

dei blandar eg alt ihop,

munnen ler og hjarta gret

det er no ikkje alltid så moro.

Det var Olav Aasteson som heve sove så lenge.

Idé, tekstutval, komponist og utøvar: Unni Boksasp

Regi og tekstutval: Marianne Meløy

Lysdesign: Sture Moslåtten

– Dette arrangement er i samarbeid med Levanger kulturkirke og Hilmarfestivalen

Billetter kjøpes her: https://hilmarfestivalen.no/program/draumkvedet-med-ny-musikk-av-unni-boksasp-levanger/


Seniorkino for alle medlemmer onsdag 18.1.2023 på Verdal kino

Kaffe serveres mellom kl 11.00 og 12.00

Sal 2 kl 11.30: I wanna dance with somebody

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody er en storslått feiring av den enestående Whitney Houston. Regissert av Kasi Lemmons, skrevet av Oscar®-nominerte Anthony McCarten, produsert av den legendariske musikksjefen Clive Davis og med BAFTA®-vinner Naomi Ackie i hovedrollen, er filmen et usminket portrett av den komplekse og mangefasetterte kvinnen bak den store stemmen. Fra korjente i New Jersey til en av de mest solgte og mest prisbelønnede plateartistene gjennom tidene, blir publikum tatt med på en inspirerende, gripende – og følelsesladet – reise gjennom Houstons banebrytende liv og karriere, med showstoppende opptredener og et lydspor av ikonets mest elskede hits – slik du aldri tidligere har hørt dem. Don’t you wanna dance!

 

Sal 1 kl 12.00: Emily

EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfatterne. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine. Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder (Wuthering Heights) og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

 

Kl 14.30: Kampen om Narvik

I tillegg opplyser vi om at Kampen om Narvik vises kl.14.30. uansett hvilken film du velger å se først, rekker du å se denne storfilmen på samme dag.

 

Velkommen på kino!

 

 


Veilederne har kurset seg!
Snart er vi klare til å kunne hjelpe seniorene på Innherred til å ble bedre på mobil og data som de har bruk for i hverdagen!

Følg med! Påmelding kommer snart!


Husk kurs for opplæring av veiledere til datastuer:

Musikkens Hus, 2. etasje, Levanger 30. august kl  10:00 – 16:00.

Opplegg for dagen.

10:00    Velkommen 

10:20     Veilederopplæring i Datastuer v/ Morten Bolstad, Seniornett.

12:00     Lunsj

14:00     Kaffepause

16:00     Avslutning.

Vi regner med at alle som har meldt seg på som veiledere møter

Dette blir spennende – vel møtt!

 


Andre tilbud

Opera

TRYLLEFLØYTEN

            Magisk musikk fra Mozart, herlig humor og gode sangere!

Humorprogram

Morderen som forsvant
Marve(Rolf Wesenlund) og Modern (Aud Schønemann) oppsøker biblioteket for å lese kriminalromaner

            Presten

            Bjarte er ufaglært prest med forviklinger i Maridalen kirke

Gudstjeneste

      Gudstjeneste
Gudstjeneste fra St Petri Kirke i Stavanger med Stavanger pikekor

Musikk/konserter

            Sven Ingvars
Konsert fra Centralteateret i 1967 med kjente melodier fra Sven Ingvars

Notodden Blues Festival
Musikalsk reise gjennom Telemarkskanalen fra Linnea Dale og Knut Buen i nord til Kåre Virud, Rita Engedalen og Vidar Busk

Museum/omvisning

            Petra
Steinbyen Petra i Jordan. Her bodde det kanskje mennesker 9000 år f.Kr.

            Vasaskipet
Vasaskipet, Det svenske orlogsskipet som sank etter 20 min seilas i 1628

 

Konsert med Kim Larsen Konsert

Det blir en konsert fra Aalborg med Danmarks folkekjære sanger Kim Larsen

Vivaldis De fire Årstider Vivaldi
Vivaldis Fire Årstider med fiolinisten Janine Jensen fra Den Internasjonale Kammermusikkfestivalen i Utrecht

Humor med Kveli, Rånes og Bremseth Humor

Kveli, Rånes Bremseth «Bygd for fart» er oppfølgeren til «Det du ikke visste om trønderrocken», der vi, parallelt med fakta fra den virkelige trønderrockhistorien, fikk historien om den mislykkede trønderrockeren Leif Ove Brein.

Omvisning i Vinterpalasset Omvisning

Nå kan du bli med på en omvisning i Eremistasjen og Vinterpalasset i Leningrad. Her finnes en av verdens største samlinger av kunst og kulturhistorie fra hele verden samlet i 6 bygninger inkludert Vinterpalasset som var Tsarens residens. Kunstsamlinga inneholder verk av Michelangelo, Leonardo, Rubens, Rembrandt, Monet, Rodin, Renoir, van Gogh, Gauguin, Picasso og Matisse. De russiske kronjuvelene er òg i samlinga sammen med Fabergés berømte juvelkunst. Omvisningen tar over 5 timer, men du kan dele opp og se når det passer deg. Turen går igjennom 45 gallerier og viser 588 mesterverk ispedd ballett og musikk

Alle er ikke interessert i opera, men kanskje frister det med en smakebit fra Drømmeaften i Trønderhallen med Vetle Røsten Granås og Ola Marius Ryan?

Drømmeaften

 

Fikk du med deg det digitale seniortreffet hvor Einar Jakobsen og Astrid Aasen fortalte om Den Gyldne Omvei? Nesten 500 har sett foredraget til nå så kanskje du vil se det også?

Den Gyldne Omvei

 


 

Flere kulturelle opplevelser

Uke 10    
Konsert med Kim Larsen Humor med Kveli, Rånes og Bremset Omvisning i Vinterpalasset
Uke 8    
Norges kongepar i 25 år

Jubileums-forestilling fra Universitetets aula

Foredrag om hemn i norsk rett

Foredrag av Jørn Øyrehagen Sunde om hemn i norsk mellomalderrett. Foredragsserie fra Nasjonalbiblioteket

Uke 7    
Konsert fra Drømmeaften

I dag får dere en konsert fra Drømmeaften på Trønderhallen i 2018 med Eir Inderhaug, Einar Olav og Gjermund Larsen og flere

Humor med Olufs 50-årsjubileum

Det er flere som har spurt etter mer med Oluf. Her får dere programmet NRK laget til hans 50-årsjubileum

Foredrag om fremtidsfullmakt

I spørreundersøkelsen er det mange som etterspør mer informasjon om Fremtidsfullmakt. Her er en forklaring laget av Statsforvalteren i Rogaland. 

Uke 6    
Konsert med Adele

Her får du en konsert med Adele fra London

Humor med Oluf

Oluf prøver alternativ medisin!

Foredrag om Olav Duun

Her får du en serie korte foredrag om Olav Duun

Trykk pila midt på bilde for å starte videoen. For at bildet skal fylle hele skjermen trykker du på F på tastaturet eller på symbolet med en liten skjerm nede til høyre i bilde

Konserten vi hadde i januar samt foredraget med Jostein Holmen og Hildegunn Eggen om Olav Duun ligger fortsatt tilgjengelig:

Foredrag

Foredrag med Jostein Holmen og Hildegunn Eggen om Olav Duun