ISFo

Arkiv 2023

Onsdag 15.3. Seniorkino kl.11.30 og kl.12.00.

Også denne gang tilbyr vi å sette opp to forestillinger for våre medlemmer. Vi har plukket ut to filmer som er ganske forskjellige, men som på hver sin måte presenterer både krevende utfordringer, varme og kjærlighet i menneskers liv.
Som vanlig vil vi servere kaffe fra kl.11, og håper selvsagt på godt oppmøte ogat det blir gode opplevelser i kinosalen.

Kl. 11.30 Sal 1 DE ÅTTE FJELLENE

Pietro er en stille og sky bygutt, mens Bruno vokser opp i en fjellandsby i Alpene. Dit finner Pietro og foreldrene hans veien hver sommer, og de to guttene danner et helt spesielt vennskap. Et vennskap med få ord, i pakt med naturen.
Pietro og Bruno blir ungdommer, og siden voksne, og fjellene er det som former dem, som holder dem sammen – og river dem fra hverandre.

DE ÅTTE FJELLENE er en film om meningen med livet, et livslangt vennskap og deres sterke bånd til naturen og fjellene. Om muligheten til å søke og finne sin plass i verden. En fortelling om en person som er tilfreds med de enkle tingene i livet og som har funnet oppskriften på lykke.

 

Kl. 12.00 Sal 2 THE WHALE

I sitt store dramatiske og kritikerroste comeback spiller Brendan Fraser den ekstremt overvektige engelsklæreren Charlie, som lever helt isolert på ett rom, og kun har kontakt med pleieren som hjelper han med grunnleggende mat og stell. Da Charlie forstår at helsa begynner å svikte for alvor, forsøker han å gjenoppta kontakten med datteren som han forlot da hun bare var 8 år gammel, før det er for sent.

Seniortreff på Stiklestad 1.mars kl.12.00

Denne gangen er det Jørgen Røflo, fra Røra i Inderøy, som skal underholde oss . Tittelen på hans fortelling er: «85 år og inn for landing. Fortellinger fra et levd liv»

Han runder 85 år om noen dager og vil dele noen av sine opplevelser og minner fra et langt liv med oss.

Jørgen Røflo er sivilagronom, som etter å ha arbeidet i Innherred forsøksring og vært lærer ved Mære Landbruksskole, avsluttet sin yrkeskarriere med 31 år i Felleskjøpet med å skrive beretningen til Felleskjøpets hundreårsjubileum i 2000.

Han har i årenes løp hatt tillitsverv i utallige lag og organisasjoner.

Spesielt etter at han ble pensjonist har han lagt ned en formidabel innsats i lokalhistorisk arbeid. Blant annet har han vært leder i Bygdeboknemnda i Inderøy, skrevet bok om Salberg Kirke gjennom 300 år.

Og han har bidratt med utrolig mange artikler forskjellige bøker og tidsskrifter.

Hans artikkel om «Stamoksen» i årboka for Inderøy Museums- og historielag, Eynni Idri, 2021, ble av Nord Trøndelag Historielag kåret til årets beste i sin kategori.

Jørgen Røflo har en egen evne til å formidle på en lett og interessant måte – både skriftlig og muntlig.

Det er bare å glede seg til å høre han fortelle om hendelser og opplevelser som har hatt betydning for at han vart den han vart!

I tillegg til foredraget er det som vanlig kulturinnslag, kaffe, brød og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 27.februar kl 12, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge møblering og laget mat og vi kan lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400, helst på forhånd. Du kan også Vippse når du kommer, men flott om du gjør det før du registreres, så bli det lettere å sjekke. Du kan også betale til bankkonto 4420 09 60995.

 

Husk alle tilbudene i denne uka!

Digihjelpen: Onsdag 1.3.2023 kl 10.00 på Verdal Bibliotek

En gruppe på 10 elever fra media&data ved Verdal videregående skole hjelper dere med bilder på mobilen. Hvordan ta gode bilder med mobilen, hvordan kan du redigere bildene, hvordan kan du finne de igjen og hvordan kan du dele bilder med slekt, venner og barnebarn på sosiale media som SnapChat, Facebook og Instagram.

Elevene stiller opp og hjelper dere gratis. Ingen påmelding, det er bare å møte opp til kl 10.00 på biblioteket!

 

Seniorforum: Onsdag 1.3.2023 kl 12.00 på Stiklestad

Jørgen Røflo fra Røra i Inderøy kommer og kåserer om et langt liv med blikk på hendelser og opplevelser som har hatt betydning for han: Tittelen på hans fortelling er: «85 år og inn for landing. Fortellinger fra et levd liv»

Prisen er 175 for medlemmer v ISFO og 275 for de som ikke er medlemmer

 

Kabaret fra Hjortens dagen: Fredag 3.2.2023 kl 11.00 i Martnaslavoen på Levanger torg.

Den kulturelle spaserstokken og Levanger kommune har fått hit en kabaret fra Hjortens dager. Det blir en variete og revy med humor og glimt i øyet. Pocus og solistene Lars Eggen og Nina Sætherhaug trår til med viser, revynumre, sketsjer og rene musikalske innslag

Gratis adgang

 

SENIORTREFF 1.FEBRUAR KL.12.00 PÅ STIKLESTAD SNK

Nå i februar har vi fått klinisk ernæringsfysiolog og forsker Siren Nymo til å snakke om «Blir man frisk av å spise fisk?»  Et utsagn de fleste av oss har hørt fra vi var små.

Siren Nymo vil ta utgangspunkt i en rapport fra Vitenskapskomiteen for mat og miljø, bestilt av Mattilsynet. Denne ser på helsefordelen ved å spise  spise 2-3 fiskemåltider i uka, og om det oppveier risikoen for negative effekter av  å få i seg miljøgifter fra fisken. Nå vil vi altså få vite hva ekspertene sier. Vi vet jo at hva vi spiser er veldig viktig for helsa vår og at vi bør ta gode matvalg. Dette kan Siren si oss noe om.

Nymoen jobber ved Helse Midt-Nord-Trøndelag og ved NTHU. Hun forsker på fedme, lipødem og ulike sider ved appetitt og hva som skal til for å holde vekta.

I tillegg er hun flittig brukt som ekspert i mediene om mat, helse og miljø. Når hun er oppvokst på Andenes, et av Norges største fiskevær, skjønner vi at mat og ikke minst fisk er en stor lidenskap og interesse.

Vi forsetter med påmelding, men alle får plass, kaffe, brød, kultur og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 30.januar kl 12.00  til ellenlov@online.no eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge  møblering  og laget mat  og vi kan  lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.     

Du kan Vippse  til 123400 på forhånd, eller når du kommer, eventuelt betale til bankkonto 4420 09 60995.


Seniorkino onsdag 15. februar 2023

Denne gangen presenterer vi to helt ferske og norske filmer som på hver sin måte frister til et besøk. Begge kan ikke ses på samme dag, men går også som kveldsforestillinger.

Kaffeservering fra kl.11 som vanlig. Velkommen!!

 

Kl. 11.30 MUNCH

«Munch» er storfilmen om en av verdens største kunstnere gjennom tidene. Ved å skildre fire definerte perioder av Edvard Munchs liv, gir filmen et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn.

Misforstått av kolleger, avvist av kunstneretablissementet, plaget av sorg over tapet av sin eldre søster og torturert av avhengighet, skildrer filmen Edvard Munchs liv fra 20-årsalderen og fram til han fyller 80. Fire skuespillere gjør hver sin tolkning i ulike deler av hans liv. «Munch» forteller historien om den unge Edvards første forelskelse, i en gift kvinne, videre om hans nederlag som kunstner etter at hans førsteutstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på en nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

Kl. 12:00 ELLOS EATNU – LA ELVA LEVE

Ester flytter til Alta, som nyutdannet lærer høsten 1979. Hun skjuler sin samiske bakgrunn for å gli inn i kollegiet. Esters fetter er sameaktivist og deltar i demonstrasjonene mot det planlagte vannkraftverket i Altaelva. Når Ester blir med til protestleiren starter hennes oppvåkning og reise ut av skammen. Hun kaster seg inn i en konfliktfylt kamp for bevaring av elva og for retten til å være seg selv.

Nytt år og nytt seniortreff, onsdag 11. januar kl. 12. på Stiklestad NKS.

Vi er så heldige at Espen Leirset (44), Sjefsredaktør av Innherred, vil komme for å snakke om « Året som gikk og hva tror vi om 2023…?

Espen er virkelig en av «våre», Oppvokst på gårdsbruk i Tromsdalen i Verdal og nå bosatt på Levanger.

Leirset jobbet i 12 år i ulike redaksjonelle stillinger før han startet ved daværende Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2012. Han startet som journalist i Innherreds Folkeblad Verdalingen i 1998, og var innom både Levanger-Avisa, Adresseavisen og Teknisk Ukeblad før han i 2007 ble ansatt i Trønder-Avisa. Leirset arbeidet førsteamanuensis ved Nord universitet i Levanger. Han tok i 2020 en doktorgrad i sosiologi. Den handlet om åpenhet i lokalpolitikken. Fra mars 2022 er han igjen tilbake i pressen, nå som sjefsredaktør i Innherred.

De siste årene har Espen markert seg som en svært aktiv samfunnsdebattant både på lokalt og nasjonalt hold. Hans ledere i Innherred, er som regel spennende lesning. Espen sier han alltid har vært opptatt av nyheter, og mener det er viktig å fortelle om det som skjer, både på godt og vondt.

Dette lover godt for et spennende og engasjerende foredrag om året 2022. Vi kan glede oss.

Vi forsetter med påmelding, men alle får plass, kaffe, brød, allsang og sosialt samvær.

Vi vil gjerne ha påmeldinga innen mandag den 9.januar kl 12, til ellenlov eller sms til 48248342, så Stiklestad kan planlegge møblering og laget mat og vi kan lage lister til avkryssing.

Prisen er 175 kr for medlemmer og 275 for ikke-medlemmer.

Du kan Vippse til 123400 på forhånd, eller når du kommer, eller betale til bankkonto 4420 09 60995.

Styret i Seniortreff


Draumkvedet 14.1.2023 i Levanger kirke

Folkesongar Unni Boksasp har som Anne Skålen både laga noko nytt og teke vare på det gamle. Tekstene Unni brukar er alle henta frå dei 100 ulike nedskriftene av Draumkvedet, og historia om Olav Aasteson si draumeferd er den same. Men ho har sett saman versa til sin eigen rekonstruksjon. Inspirert av tradisjonsmusikken og tidlegare formidlarar av Draumkvedet, har ho har laga ny musikk og nye arrangement til den tidlause historia.

Sutene og så sorgene

dei blandar eg alt ihop,

munnen ler og hjarta gret

det er no ikkje alltid så moro.

Det var Olav Aasteson som heve sove så lenge.

Idé, tekstutval, komponist og utøvar: Unni Boksasp

Regi og tekstutval: Marianne Meløy

Lysdesign: Sture Moslåtten

– Dette arrangement er i samarbeid med Levanger kulturkirke og Hilmarfestivalen

Billetter kjøpes her: https://hilmarfestivalen.no/program/draumkvedet-med-ny-musikk-av-unni-boksasp-levanger/


Seniorkino for alle medlemmer onsdag 18.1.2023 på Verdal kino

Kaffe serveres mellom kl 11.00 og 12.00

Sal 2 kl 11.30: I wanna dance with somebody

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody er en storslått feiring av den enestående Whitney Houston. Regissert av Kasi Lemmons, skrevet av Oscar®-nominerte Anthony McCarten, produsert av den legendariske musikksjefen Clive Davis og med BAFTA®-vinner Naomi Ackie i hovedrollen, er filmen et usminket portrett av den komplekse og mangefasetterte kvinnen bak den store stemmen. Fra korjente i New Jersey til en av de mest solgte og mest prisbelønnede plateartistene gjennom tidene, blir publikum tatt med på en inspirerende, gripende – og følelsesladet – reise gjennom Houstons banebrytende liv og karriere, med showstoppende opptredener og et lydspor av ikonets mest elskede hits – slik du aldri tidligere har hørt dem. Don’t you wanna dance!

 

Sal 1 kl 12.00: Emily

EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfatterne. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine. Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder (Wuthering Heights) og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

 

Kl 14.30: Kampen om Narvik

I tillegg opplyser vi om at Kampen om Narvik vises kl.14.30. uansett hvilken film du velger å se først, rekker du å se denne storfilmen på samme dag.

 

Velkommen på kino!

 

 


Veilederne har kurset seg!
Snart er vi klare til å kunne hjelpe seniorene på Innherred til å ble bedre på mobil og data som de har bruk for i hverdagen!

Følg med! Påmelding kommer snart!


Husk kurs for opplæring av veiledere til datastuer:

Musikkens Hus, 2. etasje, Levanger 30. august kl  10:00 – 16:00.

Opplegg for dagen.

10:00    Velkommen 

10:20     Veilederopplæring i Datastuer v/ Morten Bolstad, Seniornett.

12:00     Lunsj

14:00     Kaffepause

16:00     Avslutning.

Vi regner med at alle som har meldt seg på som veiledere møter

Dette blir spennende – vel møtt!