ISFo

Aktiviteter

Bilfører 65+

Vi har blitt enige med Statens vegvesen om at de kommer til Levanger for å holde oppfriskingskurset “Bilfører 65+”. Dette er et fast opplegg som vegvesenet tilbyr enkelte steder i landet, men da vi tok kontakt hadde de ikke Levanger/Verdal på programmet nå. Så dette er et spesialtilbud til dere.

Kurset er beskrevet på nettsiden http://www.vegvesen.no/Forerkort/har-forerkort/Bilforer65pluss hvor man også kan forsette til “Nyttige tips til bilførere – Bilfører 65+” (om du ikke hopper over til nettsiden kan du kopiere nettadressen til internettleseren din).

Kurset er på 2 dager á 4 timer og inneholder IKKE test av kjøreferdigheter, så du risikerer IKKE å miste førerkortet! Kurset holdes av en godt erfaren person fra Statens Vegvesen, og man prøver å få til en samtalegruppe med en god dialog underveis. Det kan være greit å få litt hjelp til å forstå hva man bør passe på for å holde kjøreferdighetene ved like lengst mulig. De som var med forrige gang det ble arrangert var svært fornøyde.

Kurset er gratis. Kantina i Rådhuset kan bruke til å kjøpe seg kaffe/lunch.

Når: Vi har bestilt kursleder og lokale for å holde kurset to ganger:
A) første gruppe i uke 10 (mandag 4.3. og torsdag 7.3.)
og
B) andre gruppe i uke 11 (mandag 11.3. og torsdag 14.3.)

Begge grupper begge dager fra kl.10 til kl.14.
Hvor: Levanger Rådhus

Påmelding ved å svare til e-post studie . Vi ber om at dere angir om der kan delta en bestemt uke (A eller B) eller om det kommer på det samme. Dersom det blir skjevt med påmeldingen, er det fint om vi kan flytte noen av dere mellom ukene. Vi vil melde tilbake til dere i god tid hvilken uke dere blir med på.

mvh
Kjetil Vatn
leder i Studie- og Aktivitetsutvalget i ISFo

Kurs i Fotobok

Kursene i Fotobok har vært populære; sist vi hadde det var i fjor høst. Det har vært noen forespørsler om å holde det igjen. Vi forsøker oss derfor med et nytt kurs om ikke lenge.

Mange synes det er en artig hobby og det er mye enklere enn hva mange tror. Se vedlagte orientering.

Man må ha slått på en PC før, men man behøver ikke være erfaren PC-bruker. I tillegg til fotobok kan man lage gaveartikler med egne bilder på, så etter dette kurset kan man lage gaver til seg selv (fotobok) eller til andre (fotobok med et tema, krus, pute, plakat, puslespill osv).

Det skjer 28. februar (ja, under Marsimartnan), 5. mars, 7. mars og 14. mars, alle dager i Levanger Bibliotek (2. etg.) kl 11-14.

Vi sendte ut en e-post om dette for noen dager siden, og vi har fått nok påmeldinger til å kunne kjøre kurset. Men det er fortsatt noen få plasser ledig. Du kan melde deg på ved å sende e-post til studie innen 22. februar. Dersom det blir overtegnet vi vi sende beskjed om det.

Kursavgift 500 kr.

På vegne av Studie- og aktivitetsutvalget i ISFo
Kjetil Vatn

Fotobok kurs.pdf

Tordenskjold på Trøndelag Teater 24.4.2019

Til våre teaterinteresserte medlemmer i ISF:

 

Vi har på nytt gleden av å invitere til teatertur, denne gang til Trøndelag Teater og « Tordenskjold, alle tiders trønder». Fantastiske anmeldelser og et enormt billettsalg, men vi har klart å få tak i

 

40 billetter til den 24. april!

 

Det settes opp buss som vanlig, men på tross av at det er lenge til forestillingsdato, må vi ha snarlig påmelding da Trøndelag Teater ikke vil holde av  billettene lengre enn til litt ut i februar. Påmeldingen blir dermed som følger:

På mail til : helge.storseth@ntebb.no , ev. på mobil til hans nr. 97716711, innen 11. februar! Helge bekrefter påmeldingene til de 40 er nådd, og etter mottatt bekreftelse må kr 500 pr pers betales til ISF v/ Sigurd Børsting, konto nr. 44200960995. Mrk betalingen med Tordenskjold og navnet ditt!

Når innbetalingen er på plass er påmeldingen godkjent!

 

Først til mølla osv….!

 

Kulturutvalget

Seniorkino onsdag 20.2.2019

SENIORKINO
Nfkino Verdal viser i samarbeid med Innherred Seniorforum «Amundsen» onsdag 20. februar kl. 12:00.

Billett kr 100 inkl kaffe ved inngang til sal.


Om filmen:
Dette er historien om verdens største polfarer, men også om en fascinerende privatperson.

Om nødvendig løy han og bedro sine nærmeste for å oppnå det han ville, og som en konsekvens lyktes han profesjonelt, men betalt en høy pris som menneske. Roald Amundsens største støttespiller i mer en tjue år var broren Leon, som alltid kom i skyggen av Roald. Når Roald gikk for langt var det broren som fikk regningen. Likevel ble Leon nullet i Roalds selvbiografi og døde uten anerkjennelse. Gjennom filmen om Roald vil også Leons historie bli fortalt og satt i kontekst.

 

Billetter kan kjøpes på forhånd via nett: www.nfkino.no
eller i kiosken når du kommer.

Noe som har lyst til å bli med på språkgrupper?

Hei på dere.

 

Forskere på hjerne og hukommelse forteller oss at et av de aller beste tiltakene vi kan gjøre for å holde den delen av oss i orden, er å lære seg nye språk.

 

Vi har fått forespørsler om Seniorforum kunne legge til rette for språkgrupper, det vil si grupper for å føre samtale på andre språk.

Derfor vil vi først undersøke om det er interesse for det. De som kunne tenke seg å delta bes derfor om å svare på denne e-posten og si fra

hvilke(t) språk de kunne tenke seg å delta på.

 

Men for å kunne arrangere språkgruppe må vi ha noen til å lede gruppen(e). Vi ser for oss en viss kompensasjon for dette, som deltakerne må dekke. De som kunne være villig til å ta et slikt oppdrag bes derfor også om å svare på e-posten og angi hvilket språk de kan lede gruppesamtale på.

 

Vi setter ingen frist på å svare på dette, men gjør det så snart du har bestemt deg, før det går i glemmeboka.

 

På vegne av Studie og Aktivitet

 

Kjetil Vatn

Kurs i Fotobok

Hei dere

Kursene i Fotobok har vært populære, sist kjørt i fjor høst. Det har vært en del forespørsler om når neste kurs blir, så derfor tester vi interessen for å kjøre et kurs allerede nå på senvinteren. Vi må ta forbehold om at mange nok melder seg på.

Mange synes det er en artig hobby og det er mye enklere enn hva mange tror. Se vedlagte orientering.

Man må ha slått på en PC før, men man behøver ikke være erfaren PC-bruker. I tillegg til fotobok kan man lage gaveartikler med egne bilder på, så etter dette kurset kan man lage gaver til seg selv (fotobok) eller til andre (fotobok med et tema, krus, pute, plakat, puslespill osv).

Det skjer 28. februar (ja, under Marsimartnan), 5. mars, 7. mars og 14. mars, alle dager i Levanger Bibliotek (2. etg.) kl 11-14.

Vi må ha påmelding ved å sende e-post til studie@innherredseniorforum.no innen 22. februar. Vi gir da beskjed om mange nok har meldt seg på til at vi kan gjennomføre kurset.

Kursavgift 500 kr.

Nærmere opplysninger: Fotobok kurs

På vegne av Studie- og aktivitetsutvalget i ISFo
Kjetil Vatn

Tur til Malta med avreise 31.5.2019

I år har vi gleden av å invitere Våre medlemmer på tur til Malta i regi av Brustad Buss.

Turen er på 7 dager med avreise 31.mai. Vedlagt følger en detaljert beskrivelse av turen, en tur vi er sikre på vil passe svært godt for forumets medlemmer!

Grunnet frister for reservasjon av flybilletter er påmeldingsfristen 1. mars, og vi må ha minimum 30 deltagere for at turen kan gjennomføres.

Slik melder du deg på:

Pr mail til undertegnede:  eystein.sundal@outlook.com , ev mobil  95235215, innen 1. mars!

Ved tilstrekkelig antall slik at turen kan gjennomføres, forestår Brustad alt vedrørende innbetaling, billetter etc.

Fra flere som har vært på tilsvarende tur til Malta er det bare godord å høre, så vi håper på god oppslutning !

Nærmere informasjon: Tur Malta 2019

Med vennlig hilsen

Kulturutvalget

N