ISFo

Arkiv 2022

Ut over høsten vil vi komme igang med nye digitale tilbud til våre medlemmer

I disse coronatilbud legger vi ut digitale tilbud til våre medlemmer:

På onsdager er det digitalt seniortreff med foredrag

Konserter og hyggelige opplevelser legges jevnlig ut

For å kunne bli med så er det bare å trykke på lenken du ser på denne siden eller som du har fått på epost og så starter programmet opp automatisk enten det er fra PC, nettbrett eller mobil. Har du en nyere TV, eller en Chromkast (koster ca 400 kr) eller en Apple TV boks (koster ca 1600 kr) eller en kabel så får du programmet opp på TV-en din.

Fint om du laster ned SeniorSmart på mobilen din: Der vil du finne enda flere digitale tilbud!


 

Kjære medlem i Innherred Seniorforum

Les brevet fra vår styreleder til alle medlemmene om situasjonen for ISFO som følge av coronakrisen. Trykk bare på overskriften over

Veldig hyggelig at Google skriver om ISFO!

Google melder om at bloggmeldingene de sendte ut om ISFO er blitt lest av over 400 000 verden over!

ISFO er med i Googles program for Non-for-Profit-organisasjoner. Dette gir oss unik tilgang til nyttige  verktøy fra Google. Google lanserer i disse dager en ny versjon av verktøyet og informasjon om dette blir sendt til 375 000 organisasjoner i 60 ulike land.

Veldig artig at Innherred Seniorforum med sine prosjekter, bl.a. SeniorSmart, blir lagt merke til og profilert av Google gjennom Googles internasjonale kanaler ut til mange millioner mennesker! Av over 150 000 prosjekter/organisasjoner valgte Google å fremheve ISFO. Flere blogginnlegg og Twittermelding vil komme fra Google om ISFOs bruk av teknologi for eldre.

Spørreundersøkelsen om  digitale arrangement og opplevelser

Undersøkelsen er nå avsluttet og vi har fått mange interessante svar:

 


Det er like viktig å være sunn i toppen som i kroppen! Gjør noe hodebra hver dag!

Folkehelsealliansen, Trøndelag Fylkeskommune, Gjensidigestiftelsen, Røde Kors og flere står bak Hodebra-prosjektet. Du kan lese mer om hodebra-prosjektet her: Hodebra


 

Digital kaffe

Etter foredraget 6.2.2020 med Roger Rein ble det digital kaffe for de som ville det. Ganske mange ble med og koblet seg opp via Zoom med lyd og bilde slik at vi kunne snakke sammen og diskutere. Roger Rein deltok også her og engasjerte medlemmer fikk svar på mange interessante spørsmål.

Fint å se at så mange seniorer ikke er redd for å bruke ny teknologi! Det er heller ikke vanskelig, vi legger det opp slik at dere får tilsendt en epost med en lenke. Det er bare å trykke på denne lenken og så blir dere automatisk koblet opp enten dere bruker en mobiltelfon, nettbrett eller en PC. Bare prøv neste gang!

Lederartikkel i avisa Innherred:

 

 


Digitale aktiviteter/møteplasser

Vi har startet opp igjen de digitale aktivitetene som formidling av foredrag, konserter, opplevelser og opplæring. Det er enkelt å bli med på dette, dere får bare en lenke å trykker på så blir dere med. 


Kulturutvalget

På grunn av koronasituasjonen må alle aktiviteter som innebærer felles transport utgå. Vi kan dermed ikke arrangere konsert- eller teaterturer slik situasjonen er nå. Vi kan heller ikke arrangere turer med buss i regionen slik vi hadde tenkt.

Seniorkinotilbudet starter heller ikke opp i denne omgang slik vi hadde sett for oss. Verdal Kino har bare helgeforestillinger så langt og vi må avvente dette inntil videre.

Det er svært usikkert om utenlandsturen til York i juni 2021 kan arrangeres.

For ordens skyld minner vi om at det er fullt mulig å bestille billetter til kulturopplevelser o.l. på egen hånd innenfor de rammer som arrangørene setter. ISFo vil så godt vi kan forsøke å informere om slike muligheter både på e.post og på ISFo’s nettside». Det samme gjelder digitale opplevelser på Tv, nettbrett og telefoner.


Quizz

Det er ingen quizz foreløpig, men vi vil leie et større lokale hvor det er plass til 1 meters avstand ut på høsten. Mer informasjon kommer snart!


På tur med ISFO!

Høstens veteranturer er foreløpig avlyst pga koronasituasjonen.

Hei seniorer!
Turlederne i Innherred Turlag Veteranan var onsdag 11. august samlet i møte for å drøfte hvordan høstens turprogram eventuelt kunne gjennomføres for å ivareta gjeldende smittevernregler.
Etter en grundig diskusjon besluttet vi å avlyse veteranturene høsthalvåret 2020.
På grunn av den sterke økningen i smittetallene de siste to ukene, kan vi ikke påta oss
ansvaret som følger med å være turleder. Ved å avstå fra organiserte turer med mange deltakere, deltar vi veteraner i den dugnaden som er et av våre viktigste våpen i kampen mot koronaviruset.
Vi vet at mange av dere har gledet dere til å delta på høstens turprogram, og skjønner at dere er skuffet nå. Imidlertid oppfordrer vi til at flest mulig likevel kommer seg ut på tur, gjerne i små grupper, der smittevernreglene lett kan overholdes.
Vennlig hilsen
Innherred Turlag Veteranan
Arvid Vada

 

Hva er viktig når 46 personer drar på busstur til Helgeland?

Innherred Seniorforum arrangerte en fire dagers tur til vårt nære eventyrland sammen med Brustad busstrafikk i juni. Turen ble raskt fulltegnet; og etterpå var «alle enige om at det hadde vært en hyggelig tur.»
Det er naturlig å spørre: Hva skal til for å skape en hyggelig tur?

Her kan du lese mer om turen: Rapport fra Helgelandstur

Hei!

 

Vinteren er her med kuldegrader og et fint lag med snø.

Jula er ei tid for ettertanke, og 2022 ble absolutt ikke slik vi hadde trodd. Det var ikke virus som ble den største utfordringen, men krig i Europa.

Hver på vår måte kan vi gi en hjelpende hånd til de som er berørt av krigens grusomheter.

Innherred Seniorforum har kommet godt i gang med aktivitetene som ble satt på pause under pandemien. Det er trivsel å kunne treffes på turer, kino, quiz, seniortreff, kurs og datastuer for å nevne noen av aktivitetene. Vi er glade for at mange blir med og oppfordrer alle til å ta med en venn for at flere skal kunne få trivelige opplevelser sammen med oss.

Vi ønsker dere alle en god jul og ønsker vel møtt i 2023.

 

Vennlig hilsen Innherred Seniorforum

Randi Segtnan, leder

SFO og Verdal kino inviterer til Seniorkino onsdag 14.12.2022 kl 12.00

Mrs Harris goes to Paris!: Riktig en feel good film i julestria!!

  • Det serveres kaffe og pepperkaker ved inngang til sal 1
  • Billetter er i salg, kr 100 honnør. 

En britisk vaskekone reiser på en fortryllende reise til Paris for å kapre drømmekjolen.
Enken Ada Harris (Lesley Manville) får endene til å møtes ved å vaske rike folks leiligheter, etter at mannen hennes forsvant under 2. verdenskrig. En dag får hun vite at hun har en god sum med utestående krigspensjon etter sin mann, noe som vil kunne finansiere hennes drømmetur til Paris. Ada har forelsket seg i Christian Diors kolleksjoner, og er fast bestemt på å ikke vende hjem uten å kapre et stykke haute couture

VELKOMMEN og Riktig god jul til alle sammen!!

Kulturutvalget ISFO

 

 

Levanger kommune inviterer til førjulshygge i Festiviteten torsdag 15.12.2022 kl 13.00

Vi inviterer dere til førjulshygge i Festiviteten kulturhus torsdag 15.12. kl. 13:00 når Frank Scott skal ha konsert gjennom Den Kulturelle Spaserstokken. Dette som del av jubileumsuka til Festiviteten som er 125 år.

Vi håper å fylle opp salen!

Inngang: 50,- inkl. kaffe/gløgg

Her er det plassbilletter så gå inn og kjøp din billett nå!

Billettlenke: https://ebillett.no/festivitetenlevanger/32182

Seniortreff TIRSDAG 6.desember HELSEPLATTFORMEN

Innherred Seniorforums treff6.desemberpå Stiklestad, har et meget aktuelt tema, den store snakkisen i TV og aviser om dagen, nemlig:

« Helseplattformen – hvordan går det med innføringa og vil den påvirke oss?»

Hilmar Hagen, prosjektleder i Helseplattformen i Nord-Trøndelag, vil å gi oss en informativ og forhåpentlig sannferdig historie om helseplattformen så langt.

Media har skrevet om dette i flere år og det har stort sett vært negativt, eller i det minste på en svært negativ måte. Mange har blitt veldig skeptiske og noen har kanskje også blitt skremt av manglende pasientsikkerhet. Vi vil derfor bidra til at våre medlemmer får korrekt informasjon om plattformen. Så får vi se, om det som står i media stemmer eller ikke.

Hilmar Hagen er fra levanger og er utdannet sykepleier og har jobbet ved Sykehuset ved Levanger, både som sykepleier og avdelingsleder. Fra 2017 har han jobbet med Helseplattformen, sammen med Katinka Meirik, utviklingssjef og faglig ansvarlig Helseplattformen.

I begynnelsen av neste år skal det elektroniske pasientsystemet innføres ved sykehusene i Namsos og Levanger, så vi vil alle bli berørt av dette, så det bør gå bra. Vi håper at Hilmar kan berolige oss. Dette blir spennende og lærerikt.

Hildur Norum, med pianist vil stå for det kulturelle innslaget og tema hun har fått er JUL.

I tillegg til foredrag og kulturinnslag, blir det som vanlig kaffe, bløtkake og sosialt samvær.

Vel møtt.
Utvalg for seniortreff

Hei. Seniortreff på Stiklestad TIRDAG 6.desember.

Prosjektleder i Helse Nord-Trøndelag Hilmar Hagen «Helseplattformen- hvordan går det med innføringa og vil den påvirke oss»

Hildur Norum vil ha et kulturinnslag med tema jul. Meld deg på ved å svare på denne sms.

Vennlig hilsen seniortreff Ellen Løvli


Levanger Kammerkor ønsker deg velkommen til en helaftens forestilling på Festiviteten.

Her møter du velkjent kammerkormusikk, men også mye nytt, både i låtvalg og spennende arrangementer med alt fra folkemusikk, visesang, rock, soul og jazz. Manus er selvskrevet, og et scenisk Kammerkor står klar til å gi deg et musikalsk juleshow i stort format, med glitter og glam, slik det bør være i en jubileumssesong. Dette bør du få med deg! Jul med Kammerkoret, The Great Jubilee Edition!

 

 

 

Riksteateret kommer til Verdal 29. 0ktober 2022 med forestillingen «Ved målet»

 

«Ved målet» er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Noora i «Skam» og «Førstegangstjenesten», og Karl-Vidar Lende fra filmen «Krigsseileren», setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan kjenne seg igjen i.

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som «Tid for glede» på Det Norske Teatret og «Hamlet» på Nationaltheatret.

– «Ved målet» stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.

Billetter får du kjøpt på nett hos www.kultar.no

Du får også kjøpt billett hos:
Coop Mega, Verdal
Narvesen Magneten
Coop Prix, Vuku

Seniortreff på Stiklestad 2.11.2022 om årets bøker

Seniorkino 19.oktober kl.12.

Pris for medlemmer kr. 100

KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.
Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?

REGISSØR OG MANUSFORFATTER GUNNAR VIKENE OM FILMEN: «KRIGSSEILEREN er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen.».

 

Andre dagforestillinger på Verdal kino onsdag 19.oktober 2022

Honnørbillett kr 100 andre ordinær pris

Sal 2 kl. 11.30 KRIGERE

KRIGERE er en sterk film om identitet, samhold og forskjellen én person kan utgjøre.

I KRIGERE følger vi ungdomsarbeideren Berat som får i oppgave å redde unggutten Mamo fra et kriminelt nettverk. De to utvikler et nært forhold som hjelper Mamo inn i en ny retning, men når Berat tar Mamo sitt parti i en politisak begynner politiet å grave i Berats oppvekst i Hallingdal. Der finner de forhold de mener er uforenelige med ungdomsarbeid.

Sal 2 kl. 13.45 Notre-Dame i Flammer

Notre-Dame I FLAMMER
Regissør Jean-Jacques Annaud (Rosens navn, Syv år i Tibet, Bjørnen) tar oss med til innsiden av katastrofen som inntraff i Paris den 15. april 2019. Den verdenskjente katedralen Notre-Dame de Paris gjennomgikk renovasjoner og senere på kvelden oppstod det ild oppe på loftet. Kort tid etter var katedralen et grufullt flammehav.

Annaud har stålkontroll på regien og skaper et pulserende og engasjerende verk når han lar de tapre brannmennene skynde seg til dette historiske byggverket i et håp om å redde det. Denne spillefilmen kombinerer autentiske opptak og fiksjon, som gjør at du føler at du er tilstede under hele katastrofen. Dette er en gripende katastrofefilm med autentiske emosjonelle topper om et trist kapittel i Frankrikes historie.


Årets TV-aksjon søndag 23.10.2022  går til Leger uten grenser

TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grenser og DNDs arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Nærmere informasjon

Bli bøssebærer

 

Husk at det også er konkurranse mellom kommunene om hvem som gir mest per innbygger!

Fortidsminneforeningen og Øras vel innbyr til Sprossas vern gjennom bruk

Foredrag 13. oktober kl 18.00 – 20.00 på Stiklestad

Else «Sprossa» Rønnevig kommer til Stiklestad torsdag den 13. oktober for å holde et foredrag om sine mange husbevaringsprosjekter. Hun fikk tilnavnet «Sprossa» da hun i 1980 engasjerte seg for å bevare og restaurere originale vinduer i gamle hus. Hun vil inspirere andre til å ta vare på gamle hus gjennom å restaurere dem og bruke dem.

Publikum får innblikk i hennes arbeid med bevaring og restaurering av gamle hus fra planlegging til byggene sto ferdig. Det har vært en lang reise som er godt illustrert av bilder fra hennes prosjekter som hun håper vil inspirere tilhørerne til egne prosjekter. For alle kan bidra til å redde gamle hus og ta vare på kulturarven, mener Else. Man trenger ikke å være tømrer, det fins mange kurs å delta på for å lære. Og så har Sprossa skrevet bøker om alle sine husprosjekter til inspirasjon for andre !

Arrangementet er et samarbeid mellom Fortidsminneforeningen, Øras VeI og Stiklestad Nasjonale Kultursenter. 

Billett 150,- (Stiklestad.no)

Pause med kaffesalg

Sprossa sine bøker og hefter.

ISFO inviterer til nytt treff på Stiklestad NKS, onsdag 5.oktober  kl. 12.00.

Denne gangen skal vi få høre forfatter og tidligere redaktør i NRK, Arild Bye fortelle om «Augusta Aasen, en livshistorie fra 1878 til 1920 – striden-viljen-reisen»

Augusta Aasen er den ukjente trønderske kvinnesakspioneren, som etter at hun led en skjebnefull død i Moskva i 1920, ble glemt av alle. Først i moderne tid ble historien avdekket og i 2020 ble hennes liv samlet i en biografi. Født i Osen, med oppvekst i Namsos, og lærerutdannet i Levanger, ble hun arbeiderkvinnenes leder i Trondheim, før hun endte opp i Arbeiderpartiets ledende sjikt i hovedstaden. 

Arild Bye har skrevet flere artikler om Augusta og i 2020 skrev han boka om henne, som danner utgangspunktet for foredraget.

Augusta Paasche, arbeiderkvinnen, født i Osen og gift med Edolf Aasen, som hun bodde sammen med i Steinkjer i noen få, men formende år.  De fortsatte sitt politiske liv i Trondheim og senere i Kristiania. I 1901 fødte hun sin første sønn: Arne Paaske Aasen, som senere ble en av arbeiderbevegelsens store diktere.

Augusta ble en svært aktiv agitator og foregangskvinne for sosialismen og for kvinners rettigheter. Augusta døde i en ulykke i Moskva, i forbindelse med en revolusjonær kongress 2. august 1920, bare 42 år gammel. Slik situasjonen var like etter den russiske revolusjon, som hadde funnet sted høsten 1917, var det ikke mulig å få den døde hjem, og Augusta ble gravlagt blant revolusjonens helter ved Kreml-muren.

Augusta Aasen stiftet sosialistiske foreninger, arbeiderkvinnelag og ungdomslag over hele landet. Samtidig sloss hun for fattigkvinners rettigheter og for en bedre framtid for samfunnets nederste.

Dette er altså en historie om en kvinne de færreste av oss har hørt om, men som fortjener å bli bedre kjent. Er ikke dette spennende, så vet ikke jeg!

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer og 275 for de som ikke er medlemmer. Betal med Vipps 123400 eller direkte til Bankkonto 4420 09 60995. Vi vil fortsatt ha påmelding, så meld deg på med skjemaet, som følger med E-posten.

Vi kan fremdeles sitte tett, snakke med hvem vi vil og få opptreden fra Kulturskolen på Verdal, i tillegg til kaffe og mat. Vi gleder oss til å treffes igjen, for å bli kjent med Augusta.

Vel møtt til Stiklestad.                                                          Utvalg for Seniortreff.

Trykk her for Påmelding


Hilmarfestivalen inviterer ISFOs medlemmer på en fortellerkonsert mandag 3.10.2022

Kom å hør den musikalske fortellinga «Garnbøterens notebok»! Ronny Kjøsen forteller og spiller trekkspill, og med seg har han Øyvind Smidt på fele og mandolin!
Fortellinga er basert på boka «Garnbøterens notebok -28 lette og gode dansestykker for Een violin komponerede af Ole N. Brækkan 1872″ som Ronny Kjøsen ga ut våren 2021. Instruktør på forestillinga har vært Aslak Moe.
Fortellinga er om livet, musikken og samtida til felespellmannen Ole Nilsen Brechan (1827-1898), «Brekkguten», fra Brekka i Kårøydalen i dagens Heim kommune på Trøndelagskysten. Historia om Brekkguten er historia om hvordan runddansmusikken kom til bygde-Norge og fikk fotfeste rundt om i landet. Dette er historia om en mann som levde store deler fra hånd til munn som felespiller, garnbøter og løsarbeider på Nordmøre og i Trøndelag. Men det er også historia om ei brytningstid, bygde-Norges påvirkning fra sentral-europa og militærmusikkens påvirkning av spelmenn og samfunn. Brekkgutens komposisjoner er et tidsbilde på populærmusikk i 1872. Og forestillinga er et tidsbilde på hvordan dette tolkes 150 år senere.
Lenke til billetter og mer informasjon: Garnbøterne

Nord Universitet innbyr til Innsikt med utsikt: Møt Solveig Salthammer Kolaas!

Staupshaugen 29. september 2022 kl 12.00

Innsikt med utsikt tar med forskning og kunnskap ut i vakker natur, og vi håper mange blir med på turen til utsiktspunktet på toppen av Staupshaugen i Levanger

​Sted: Øverst i Staupshaugen, ved flaggstanga

Her møter du forsker Solveig Salthammer Kolaas, som presenterer funn fra sin ferske doktorgradstudie, ispedd flere musikalske innslag. 

Solveig har forsket på samkunst og faglig mestring i ungdomsskolen, og tar med seg både fakta og toner fra over 395 lærere i det ganske land.

Hvordan ta bedre bilder med mobiltelefon?

Datastuer Innherred ved Innherred Seniorforum og Skogns Pensjonistlag  samt Verdal Bibliotek inviterer til gratis seminar tirsdag 20.9.2022 på Verdal Bibliotek.

Seminaret starter kl 10.00 og varer fram til kl 13.00 avbrutt av en kaffepause.

Velkommen til et trivelig og nyttig seminar om hvordan du kan ta bedre bilder med mobiltelefon samt hvordan du kan lagre og gjenfinne bilder du har tatt.

Dette seminaret er nå fulltegnet og det er ikke lenger mulig å melde seg på.


Nå kommer vi i gang med Seniorkino igjen, og har gleden av å starte med følgende filmer:

Onsdag 21 september på Verdal kino. NB! Merk tidspunkt:

Kl.11.45: Where the Crawdads sing.
Filmen tar for seg emner som vold, omsorgssvikt og seksuelt overgrep. Den handler om Kya, ei forlatt jente som oppdrar seg selv i de farlige myrområdene i Nord- Carolina. Den er basert på Delia Owens bok ved samme navn, på norsk: Der krepsene synger. En sterk og tankevekkende film.

Kl.12.15: Utvandrerne.
Et velkjent og velspilt drama som handler om migrasjon og menneskers kamp for å tilpasse seg en ny tilværelse. Kanskje mer aktuell enn noensinne med den økende flyktningstrømmen vi opplever i dag.

Vi fortsetter med kaffeavtalen fra i fjor, og får i år anledning til å benytte området ved Biblioteket. Serveringen vil foregå fra ca. 11.15 til 12.00. 

Velkommen!

Verdal kommune inviterer til åpningsfest på nye Verdal bo- og behandlingssenter 5. – 8. september 2022


Nå kan du melde deg på høstens første seniortreff på Stiklestad onsdag 7. september 2022 kl 12.00!

Her kan du laste ned programmet: Seniortreff

Husk å melde deg på. Trykk her for Påmelding

 

 

Vi har ledige plasser på turen til Hegra Festning fredag 17.08.2022

Dagstur til Hegra 17.8.2022

Kulturutvalget i Innherred seniorforum arrangerer dagstur til Hegra festning 17.08.22

Siste frist for påmelding er fredag 22.7.2022 kl 12.00

Påmelding skjer til post@sendebusstrafikk.no eller tlf. 93039676

(Navn, adresse, telefonnummer og antall)

Avreise:

​Bussen starter fra Shell Straumen.       kl. 09.00

Påstigning Verdal stasjon.                     « 09.25

Påstigning Levanger stasjon.                « 09.45

Påstigning Coop Skogn.                         «10.00

Påstigning busslomme Åsen sentrum.   «10.15

Program for dagen:

Undervegs stopper vi på Hjelseng gård i Stjørdal for kaffepause og orientering.

Se https://hjelseng.no/

På Hegra festning blir det omvisning på festningen og besøk i museet.

Vi avslutter med middag i kafeteriaen.

Se https://no.wikipedia.org/wiki/Hegra_festning

Pris:

Ved minst 31 påmeldte.  Kr.  950 pr.pers

Ved minst 41 påmeldte.  Kr   870 pr.pers

Vennlig hilsen

Kulturutvalget i Innherred Seniorforum

 

Tur til Meråker 29 – 30 juni 2022

Stordalen, Bjørneggen, overnatting på NTTs nye hytte.

Oppmøte på Bjørneggen kl 12.00. Ta med niste, tørrmat og lakenpose. Felles middag. Begge dager blir det turer i området.

Vi begrenser antall deltakere til 30, nå er det 18 som har meldt seg på.

Skal dere være med er det på tide å ta en telefon til turleder Kjelrun Skjerve tlf 473 90 075.

Fristen er satt til 24 juni, men den som først melder seg på får være med. Andre turledere er Kari Kristiansen tlf 975 37 806 og Bodil Karin Sandvik tlf 416 22 931.

Velkommen til en fjelltur. Olav

 

Sølvrævan

Vårens siste seniortreff for Innherred Seniorforum er onsdag 8.juni kl. 12.00 på Stiklestad nasjonale Kultursenter.

Denne gangen er det «SØLVRÆVAN» fra Skogn som skal underholde oss, med kjente og kjære melodier fra 60 og 70-tallet. Altså akkurat noe for oss seniorer på Innherred.

Bandet består av Magnar Brandseth, Knut Vodal , Einar Magnar Aasen, Knut Rønningen og Trond Knudsen.

Gruppa bærer navnet med rette. Hårfargen på fire av fem bærer preg av at pensjonsalderen er nådd, men på den femte er det umulig å fastsette noen hårfarge.  På en måte har guttedrømmen med å spille i band gått i oppfyllelse, selv om flere av dem har spilt i band tidligere. Med en besetning med sologitar, bass, to gitarer og trommer spiller de musikk som ble spilt av Shadows, Cliff, Roy Orbison, Everly Brothers, Creedence, Sven Ingvars, Hans Rotmo, Åge m.fl. De kan skilte med et temmelig bredt og variert repertoar, og de karakteriserer selv det de spiller for «gladmusikk». Om dansefoten blir inspirert, er det et godt tegn.

De fem har svært ulik yrkesbakgrunn, men har musikkinteressen felles. Fire av fem er også sangere i Skogn mannskor, så det er jo også en forankring i kormiljøet.

Dette må da bli en trivelig avslutning på vårsesongen. Vi gleder oss til å høre igjen musikken fra vi var unge.

Husk å melde deg på ved å trykke på linken under og sende inn påmeldingen.

Påmelding

Presentasjon av Sølvrævan:

«Sølvrævan» spiller for egen trivsel og helse

Hvis noen vil høre på og mimre litt over 60- og 70-tallsmusikk, er det en stor «bonus» for de fem godt voksne karene fra Skogn og Levanger. De møtes tre timer hver torsdag midt på dagen, og børster støvet av kjente og kjære sanger fra den tiden de selv var ungdommer.  Møtestedet er et møterom i Nylåna ved tidligere Skogn helsetun. De håper at disse lokalene snart blir tatt i bruk til andre formål, og ser lyst på å finne nytt øvelsesrom dersom det skjer. 

Gruppa bærer navnet med rette. Hårfargen på fire av fem bærer preg av at pensjonsalderen er nådd, men på den femte er det umulig å fastsette noen hårfarge.  På en måte har guttedrømmen med å spille i band gått i oppfyllelse, selv om flere av dem har spilt i band tidligere. Med en besetning med sologitar, bass, to gitarer og trommer spiller de musikk som ble spilt av Shadows, Cliff, Roy Orbison, Everly Brothers, Creedence, Sven Ingvars, Hans Rotmo, Åge m.fl. De kan skilte med et temmelig bredt og variert repertoar, og de karakteriserer selv det de spiller for «gladmusikk». Om dansefoten blir inspirert, er det et godt tegn.

De fem har svært ulik yrkesbakgrunn, men har musikkinteressen felles. Fire av fem er også sangere i Skogn mannskor, så det er jo også en forankring i kormiljøet. De har alle spilt instrumenter i perioder siden de var unge, mer og mindre.

En kort presentasjon av bandmedlemmene:

Magnar Brandseth (71) er innflytter fra Voss, men har vært bosatt på Skogn siden tidlig på 90-tallet. Han startet med musikk og sang i Hordalaget da han bodde i Oslo. Det var musikk i ulike sjangre med gitar og trekkspill.  Han har i hele sin yrkeskarriere jobbet som tekniker og journalist i NRK. Han har vært medlem i Skogn mannskor i et par tiår.

Knut Vodal (72) er opprinnelig Eknes-bygg, men bor i dag på Levanger. Han har vært «spællmann» i mange år, og spiller også i gruppa «Oddvars», som spiller i bursdager o.l.. Han reiser også omkring alene og synger og spiller i flere settinger, bl.a. hvor pensjonister er samlet. Gitaren er hans gode følgesvenn. Han har i storparten av sitt yrkesliv vært gårdbruker.

Einar Magnar Aasen (76) er oppvokst på Levanger, men har også bodd utenlands noen år. Han startet sin bandkarriere i ungdomsårene, og har bl.a. spilt i «Quintos» et band på Verdal og senere sammen med «The Jets», en Levangergruppe som var populære på 60-tallet. Han trakterer bassgitaren.  Yrkesmessig har han mange år i Luftforsvaret som flyoffiser. Han har i mange år vært medlem i Skogn mannskor og er p.t. korets formann.

Knut Rønningen, (67) er yngstemann i bandet, og er fortsatt i jobb.  Han var ivrig skolemusikkant i barne- og ungdomsårene, hvor han spilte trompet. Han har lagt sin elsk på sologitaren, og har skaffet seg to gitarer som han bytter mellom. Han er selvlært på gitaren.  Han er også medlem i Skogn mannskor. Han er utdannet veterinær, og har bl.a. jobbet i Mattilsynet i mange år.  

Trond Knudsen (69) har også sin basis musikkbakgrunn fra skolemusikken, hvor han trakterte skarptromma i 6-7 år. Etter en lang pause fra musikken, fikk han tak i et trommesett, og var med å starte gruppa for ca. tre år siden. Yrkesmessig har han bl.a. mange år i bank/ forsikring. Han er også korsanger i Skogn mannskor, hvor han har passert 30 år som medlem.

Karene opplyser at målet med bandet er å ha det hyggelig sammen, og mimre litt om gamle tider, hvor lørdagskveldene ofte ble tilbragt på dansefest på Reehaugen for de fire som har vokst opp i nærområdet.  På øvelsene tar de seg god tid til en kaffepause.  Da diskuteres og løses en del verdensproblemer. Noen spilleoppdrag har det også blitt, bl.a. bursdager og pensjonisttreff.  Gruppa tar gjerne på seg oppdrag, første og fremst for å skape hygge og god stemning, samt ha det trivelig selv.  Det er positivt å komme seg ut av øvingslokalene en gang iblant. Bestilte oppdrag medfører mer skjerping med læring av sangtekster og finpuss av trakteringen av instrumentene.  Alt i alt er alle fem enige om at det skaper trivsel å drive med sang og musikk som hobby. De er overbevist om at denne aktiviteten også har en positiv helsegevinst på flere måter. Musikkøvelsene er ett av høydepunktene i hver uke. 


Spennende foredrag med Wenche Frog Sellæg og 103 tilhørere på Seniortreff på Stiklestad onsdag 6.10.2021!


Nye tilbud til ISFOs medlemmer

 

Lær deg mer om mobil, nettbrett og PC-bruk

Det er viktig at eldre behersker det nødvendige av ny teknologi for å kunne fungere godt i samfunnet. Mye av det vi gjør i dag går over data fra å kjøpe en bussbillett til å kunne snakke med venner og kjente over nett. De fleste eldre vil lære seg litt om teknologi også, men kanskje er de redde for å spørre om hjelp eller har ingen å spørre.

Nå kan vi tilby datakurs over nett hvor vi hjelper deg med det du har behov for, fra enkle spørsmål til mer avanserte behov. For å kunne hjelpe deg så kobler vi deg opp via et videokonferansesystem slik at vi kan snakke sammen med lyd og bilde. Det kreves ingen installasjon hos deg og er veldig enkelt. Det er bare å trykke på en lenke som du får tilsendt på epost så blir du automatisk koblet opp enten du bruker en mobiltelefon, et nettbrett eller en PC.

Meld deg på så tar vi kontakt med deg! Påmelding åpnes snart.

 

Samtalegrupper mellom unge og eldre

Kanskje savner du noen å snakke med i disse koronatider? Bli med på en av våre uformelle samtalegrupper mellom unge og eldre hvor studenter skal bli flinkere til å snakke med eldre og eldre kan få en hyggelig samtalevenn. I hver gruppe blir det 2 studenter fra NTNU og 6 eldre. Mange studenter har meldt seg på, nå mangler vi bare påmelding fra eldre.

Meld deg på så tar noen studenter kontakt med deg! Påmelding åpnes snart!

 

Dette tilbudet er gratis for alle eldre og er en del av SeniorSmart-prosjektet som eies av SeniorIKT i Trondheim og Innherred Seniorforum. Vi har et samarbeid med NTNU og mange studenter hjelper til i prosjektet gjennom undervisning i data og i samtalegrupper mellom unge og eldre. Prosjektet har støtte fra Helsedirektoratet. Nærmere informasjon finner du på www.seniorsmart.no


Det er aldri for sent å lære!

Vi fortsetter med dataopplæring for de som vil lære seg mer ut over høsten. Instruktør er Sigurd Helberg, student fra Verdal og tilbudet er gratis for ISFOs medlemmer.

 

Program for dataopplæring høsten 2021

Zoom Grunnleggende 

Teams grunnleggende fortsettelse 

Personvern og sikkerhet ved bruk av data og internett 

Apper. Hvordan laster jeg ned og bruker. Hva finnes? 

Oversetting. Hvilke muligheter har jeg for å oversette med datamaskin/mobil 

Skylagring. Hva er skylagring og hvordan bruker jeg det? 

Lagring og filhåndtering. Grunnleggende om det å lagre dokumenter/bilder på datamaskinen. Lage mapper og manøvrere seg igjennom en harddisk.  

 

Du kan fortsatt bli med en av dagene eller så mange dager du vil. Opplæringen foregår over nett. Det eneste du trenger er å bruke en PC, et nettbrett eller en mobiltelefon og trykke på en lenke som du får tilsendt så blir du automatisk koblet opp med lyd og bilde.

Påmelding åpner snart

Velkommen til å lære mer om data!

 

11. juni 2022: Helgeland, 4 dagers tur med overnatting

Endelig har Norge åpnet opp, og det er med stor glede vi presenterer vårt første turforslag etter nedstengningen.

Vi ble raskt enige om at Norge var beste mål denne gangen, og i samarbeid med Brustad Bussferie har vi kommet fram vil et opplegg som vi synes ser veldig bra ut.

En firedagers tur langs Helgelandskysten vil by på utrolig vakker natur i tillegg til mange interessante opplevelser.

Vi tar imot påmelding etter «først til mølla- prinsippet», så her er det viktig å ta en rask avgjørelse, melde seg på og vente på bekreftelse når vi forhåpentligvis har fått nok påmelding til å gå videre med arbeidet. Vi synes programmet fra Brustad ser så detaljert ut at vi i første omgang ikke behøver å forklare noe mer. Det vil komme når minimumsantallet er oppnådd.

Påmelding kan gå direkte til Brustad Bussferie, e-post: bussferie@brustadbuss.no eller tlf.: 74088700.

Vennlig hilsen

Kulturutvalget i Innherred Seniorforum
Solveig Lunde Valbekmo


Hei

Levanger er stolt vertskommune for Arctic Race of Norway 2022!

I forbindelse med at Arctic Race of Norway [1] kommer til Levanger 13.august, er det behov for frivillige til løypevakt, parkeringsvakt og verter langs løypa.
Alle frivillige honoreres og vil få bekledning.

Ta kontakt med undertegnede ved spørsmål.

Med vennlig hilsen
Kjersti Nordberg
Prosjektleder – Levanger kommune
kjenor@levanger.kommune.no / 482 58 326

 

Lenker

Arctic Race 

Friskus – Frivillige til Arctic Race of Norway i Levanger 13. august – Frivillig oppdrag: 

Direkte lenke til påmelding: 

 


Til alle medlemmer i Innherred Seniorforum

Endelig har Norge åpnet opp, og det er med stor glede vi presenterer vårt første turforslag etter nedstengningen.

Vi ble raskt enige om at Norge var beste mål denne gangen, og i samarbeid med Brustad Bussferie har vi kommet fram vil et opplegg som vi synes ser veldig bra ut.
En firedagers tur langs Helgelandskysten vil by på utrolig vakker natur i tillegg til mange interessante opplevelser.
Vi ber dere studere vedlegget grundig, vi synes det ser veldig innholdsrikt ut med mange fristende stopp på kjente og mindre kjente steder.
Vi tar imot påmelding etter «først til mølla- prinsippet», så her er det viktig å ta en rask avgjørelse, melde seg på og vente på bekreftelse når vi forhåpentligvis har fått nok påmelding til å gå videre med arbeidet. Vi synes programmet fra Brustad ser så detaljert ut at vi i første omgang ikke behøver å forklare noe mer. Det vil komme når minimumsantallet er oppnådd.

Meld dere på, det blir trivelig å møtes på tur!!!
Påmelding kan gå direkte til Brustad Bussferie, e-post: bussferie@brustadbuss.no eller tlf.: 74088700.

Vennlig hilsen
Kulturutvalget i Innherred Seniorforum
Solveig Lunde Valbekmo

 

Seniorkino onsdag 18.mai. Denne gangen vises det hele tre filmer

Det serveres kaffe i foajeen mellom kl. 11.00 og 12.00

 

Trøffeljegerne i Piemonte kl. 11.30

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste “Trøffeljegerne fra Piemonte” er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

«Trøffeljegerne fra Piemonte», regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Regi: Michael Dweck, Gregory Kershaw

Alle hater Johan kl. 12.00

Alle hater Johan er en hjertevarm komedie om livet til Johan, en einstøing med hest og sans for sprengstoff, som aldri helt blir tatt inn i varmen i lokalmiljøet. Vi følger hans kamp for tilhørighet i bygda og den livslange, uforløste kjærligheten til nabojenta, som han ved et uhell kom til å sprenge litt i stykker i ungdomstiden.
Skuespillere: Pål Sverre Hagen, Ingrid Bolsø Berdal, Vee Vimolmal, John Brungot, Ine Jansen, Ingunn Øyen, Paul-Ottar Haga, Trond-Ove Skrødal, Hermann Sabado
Regi: Hallvar Witzø
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne svarte komedien inneholder enkelte voldsinnslag og sprengningsulykker. Den får derfor aldersgrense 12 år.

 

Belfast vises kl. 13.30

En ung gutt og hans arbeiderklassefamilie forsøker å navigere hverdagen under urolighetene i Nord-Irland på 60-tallet.

Buddy står på terskelen av ungdomstiden, bor sammen med sin kjærlige familie, og lever et liv fylt av barnlige rampestreker og gryende forelskelse. Men hjembyen er preget av konflikter, og familien må ta et vanskelig valg: Bli værende og håpe at ting roer seg, eller forlate alt de kjenner med håp om et nytt og bedre liv.

Belfast er en personlig og underholdende fortelling om minnenes kraft, satt til Nord-Irland på 60-tallet, skrevet og regissert av Kenneth Branagh.

Kos dere med sesongens siste seniorfilmer!

 Kulturutvalget

Levanger Kammerkor markerer i 2022 sine 50 år med korsang. Nå tar de med seg Frode Fjellheim og Ingvild Blæsterdalen og drar på turné!

Levanger Kammerkor markerer i 2022 sine 50 år med korsang. Denne konserten blir et av høydepunktene i jubileumsåret.
Korets styrke er deres evne til variasjon i sjanger. Fra pop, rock, blues, jazz og klassiske verk til folkemusikk og viser. De har årlige oppsettinger i Levanger og omegn med ulike former for sceniske konserter. De liker å kalle seg et scenisk kor.
Deres dirigent, Per Christian Rolin, har utdanning fra universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole samt erfaring som bandleder og repetitør for ulike musikkprosjekter. Han er en eminent pianoakkompagnatør som benyttes ofte på Innherred.

Arrangør: Levanger Kammerkor


Kan du tenke deg å hjelpe til med opplæring i data for eldre?

Takk til alle dere som har meldt dere på som veiledere! Vi fikk en gledelig stor respons og en stab på over 20 fra ISFO vil snart være klare som veiledere for eldre som vil lære seg mer om teknologi!
Opplæringen av veilederne blir i mai og kursene for seniorer starter til høsten

Innherred Seniorforum har over mange år hatt undervisning i data for eldre i form av nettkafeer hvor eldre kan møtes for å lære mer og utveksle erfaringer. Hensikten er at alle som ønsker det skal kunne grunnleggende ting om data slik at seniorene skal kunne greie seg i dagens digitale samfunn. Dette kan være fra å finne informasjon på internett, betale regninger på nett, ta bilder og arkivere bilder, bruke apper på mobiltelefonen din som f.eks. kjøp av billetter på tog og buss. Eller det kan være andre ting du har bruk for som f.eks. digitale verktøy for å kommunisere med familier og venner, opplæringen vil bli tilpasset behovene.

Under pandemien har vi bare kjørt digitale kurs, men til høsten starter vi opp igjen med nettkaféer og et nytt konsept som heter Datastuer. Datastuer er et samarbeid mellom Seniornett og Pensjonistforbundet og har støtte fra Helsedirektoratet. Målsettingen er at det skal etableres 50 datastuer over hele landet og at minst 200 personer i hver kommune skal delta på undervisningen.

Men, vi trenger frivillige veiledere, dvs seniorer som kan bli med å lære andre om teknologi i hverdagen. I tidligere opplæring har vi delvis brukt studenter, men det nye konseptet fordrer at det er seniorer som hjelper seniorer.

Veilederne får tilbud om et kurs på til sammen 8 timer hvor det blir gått igjennom opplæringstilbudet. Det er utarbeidet skriftlig veiledningsmaterialet både for veiledere og deltagere. Det er ingen krav om forkunnskaper, men du må ha interesse av at eldre lærer seg grunnleggende teknologi.

Planlagt opplegg:

1. Avtaler med Pensjonistforbundet, Seniornett og ISFO

2. Rekruttering og kursing av veiledere i mai mnd 2022

3. Kursopplegg til høsten

Vi har fått fine kurslokaler i Musikkens Hus på Levanger. Vi håper at Datastuene og Nettkafeene blir både nyttige og trivelige for de som skal delta. Helsedirektoratet støtter med midler slik at vi også kan ha en enkel servering på kursene.

Vi trenger flere veiledere fra ISFO som kan hjelpe til. Meld deg på snarest ved epost til nettgruppe@innherredseniorforum.no om du kan tenke deg å bli veileder.

Invitasjon til kurs for medlemmene av ISFO vil komme senere når vi har fått veilederne på plass.

Mvh

Nettgruppen/ISFO

 


 

5. mai 2022: Teatertur til Trondheim

Teatertur, Trøndelag teater:   AMADEUS  , torsdag 5. mai.

Buss tur -retur fra  Inderøy, Verdal, Levanger.

Teaterbillett kr. 420. Bussbillett kr. 150 (endres hvis det blir færre påmeldte)

Påmelding snarest, senest 5.april:  Først til mølla!!

Tilbakemelding fra meg med innbetalingsfrist og kontonummer og busstider.

Vennlig hilsen

Karin Taarneby Jenssen
Tel 41453863
mail: ktjenssen@gmail.com

 

 

 

 

Invitasjon til seniortreff onsdag 4.mai kl. 12.00 på Falstadsenteret.

«Falstad –historie og nåtid møtes gjennom historie som fangeleir, landsvikleir og skolehjem»


Direktør Christian Wee forteller om Falstads historie og hvordan denne historien brukes i møte med unge mennesker i dag.

Påmelding

Husk at det er seniorkino onsdag 20.4.2022:

Klokka 12.00 er det førpremiere på den norske filmen «Alt for Norge».

Alt for Norge er en kinofilm om Egil «Drillo» Olsen, hans kunnskap og reisen de tok det norske folk med på gjennom 90-tallet. Drillos ble symbolet på en nasjon i store endringer. Gjennom personlige opptak og i stor grad nytt videoarkiv tar denne filmen deg med i spillerbussen og på innsiden av eventyret du kun har sett fra tribunen eller foran TV-en.

Kl 11.30 vises filmen Belfast»

Belfast er en personlig og underholdende fortelling om minnenes kraft, satt til Nord-Irland på 60-tallet, skrevet og regissert av Kenneth Branagh. Filmen har blant annet vunnet Golden Globe for beste manus og publikumsprisen på filmfestivalene i Toronto  og Stockholm .

Mvh

Kulturutvalget/ISFO


«Mine venner» av Monica Isakstuen blir teater! Turneteatret i Trøndelag 22. apr 2022

Ta med deg venninner på en perfekt jentekveld når Monica Isakstuens kritikerroste roman blir teater!

På den store overraskelsesfesten samles alle hun en gang har kalt for venninner. Én etter én holder de tale; litt for ærlig og altfor utleverende.

Monika Isakstuens kritikerroste «Mine venner» handler om vennskap. Invaderende vennskap, gode gamle vennskap, konfliktfylte vennskap, situasjonsbetingede vennskap og ferske vennskap som likner besettende forelskelser. På en gjenkjennelig og underholdende måte tør Monica Isakstuen snakke om det vi ikke kan si til hverandre, det ingen av oss våger å snakke om når det handler om venner. Håper vi sees når boka blir teater!

Turneteatret i Trøndelag:

22.04 kl 19:00 // Kjøp billett


22. og 23. april 2022: Licens to Play med Levanger Storband

Vi håper dere nå ser at tiden er inne for å møtes igjen og oppleve noe sammen.

Endelig kan Levanger storband igjen presentere sine favorittlåter! Det er en spillesugen gjeng som har med seg Maren Lindsetmo Kvam, Tore Stavrum, Kjersti Sjaastad Røst og Mari Stinussen på vokal i tillegg til egne solister. Her blir det alt fra svisker til heftige rytmer – fra Africa til No time to die!

Festiviteten selger drikke før konserten og i pausen. Ta kontakt med et av Levangers utesteder, så kan dere lage en helaften for gjengen.

Billetter kjøpes på www.festivitetenlevanger.no

 


Innherred Seniorforum

ÅRSMØTE INNHERRED SENIORFORUM – INNKALLING

Innherred Seniorforum kaller inn til årsmøte onsdag 6. april 2022 kl. 13.30. Møtet gjennomføres på Stiklestad Nasjonale Kulturhus (SNK) i etterkant av seniortreff samme dag.

Alle årsmøtedokumenter kan du lese her:

Saksliste

Årsmelding 2021

Årsregnskap 2021

Revisjonsberetning

Handlingsplan 2022

Valgkomiteen innstilling

Styret


6. april 2022: Seniortreff og årsmøte

Da blir det Seniortreff med Tone Sofie Aglen på Stiklestad NKS, onsdag 6.april kl. 12.00.

Temaet for Innherred seniorsforums april-treff er
«Norsk politikk, Trøndelag og Innherred sett fra Akersgata».

Det er politisk kommentator i VG, Tone Sofie Aglen som gir oss et innblikk i aktuelle politiske saker.
Tone Sofie Aglen er politisk kommentator i VG. Hun er utdannet statsviter fra NTNU og kommer opprinnelig fra Nærøy. Hun har variert bakgrunn fra politikk, administrasjon og samfunnsliv i Trøndelag. Hun jobbet som kommentator og politisk redaktør i Adresseavisen fra 2014-2019.

De som har lest, hørt og sett hennes kommentarer i aviser, radio og TV vet at hun har gode og reflekterte innspill i forhold til aktuelle saker.

Situasjonen i disse dager med store utenrikspolitiske utfordringer som påvirker både norsk innenrikspolitikk og forholdene i vår del av landet, vil nok være et bakteppe for foredraget.

Med de mange hendelsene og raske omveltningene vi nå ser, er det bare de som møter opp på Stiklestad den 6. april kl. 12.00, som får høre hva som er mest aktuelt fra Tone Sofie Aglens ståsted akkurat den dagen!

Selv om vi ikke lenger har antallsrestriksjoner, ønsker vi påmelding så vi kan planlegge treffet etter hvor mange vi blir.

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer og 275 for de som ikke er medlemmer. Betal med Vipps 123400 eller direkte til Bankkonto 4420 09 60995.

Nå kan vi sitte tett, snakke med hvem vi vil og få opptreden fra Kulturskolen på Verdal i tillegg til kaffe og mat. Vi gleder oss til å treffe dere.

Vel møtt til Stiklestad.

Vi ønsker at alle skal melde seg via påmeldingsskjemaet slik at vi har oversikt over hvor mange som kommer av hensyn til serveringen

Påmelding

20. mars 2022: Bunad- og folkedrakt på Stiklestad

I samband med årsmøtehelga til Norsk folkedraktforum(Nff) på Stiklestad 18. – 20. mars 2022 blir det fleire opne foredrag/arrangement på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) laurdag 19. mars.  

Laurdag 19. mars 2022

08.30     Berit Bjerkem:  Om rekonstruksjonsarbeidet av bunad og draktskikken i Nord Trøndelag 1750-1840.  Auditoriet

09.15     Ann Kristin Eidissen: Hovudplagg i Nord-Trøndelag på 17-1800-talet.  Auditoriet SNK.

15.00     Åpning av Hovudplaggutstillinga til Norsk folkedraktforum. V/Helga Reidun B Nesset og varaordførar i Trøndelag fylkeskommune Tomas Iver Hallem.  Musikk ved Verdal juniorspellmannslag og Geir Egil Larsen. Utstillinga står på Mesaninen, resepsjonen SNK. Gratis.

16.15     Professor emeritus Egil Bakka: Bunad og nasjonsbygging på vrangsida.  I Auditoriet SNK.

17.00     Skomakar Dina Harkmark Lie: Sko frå gamle dagar.  Sjå https://www.harkmarksko.no/   I Auditoriet SNK.

For alle fire foredrag – fellesbillett: kr 250.

 

 

20.3.2022: Hedda Gabler på Riksteatret

Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått av mennesker over hele verden. Hvem er hun egentlig, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør? Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventingene fra alle rundt henne som gjør henne til den hun er? Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er. I dag. Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss?

https://kultar.no/billetter/riksteatret-heddagabler-verdal/

 

 

22. mars 2022: Trehusbyen Levanger: Bevaring og utvikling i et fredet kulturmiljø.
ved byantikvar Tove Nordgaard

Hvordan kan vi ta i bruk mulighetene den unike nasjonale statusen som fredning har gitt oss?

Tove Nordgaard forteller om hvordan Levanger kommune arbeider for å ta i bruk den unike Trehusbyen Levanger som ressurs for en inkluderende, attraktiv og bærekraftig byutvikling.

Auditoriet på HUNT forskningssenter, tirsdag 22.mars kl 18.30 – 20.00

Alle er velkommen                        
Kaffe                   
Arrangør er Levanger Rotaryklubb

 

23. mars 2022: Seniorkino på Verdal

Her er de to filmene som blir vist. Om du trykker på lenkene under hver tittel skal du få opp trailerne til de to filmene.

Kl 11:30 Makta rår – Film om Trond Giske
https://www.filmweb.no/film/FOP20210166#10.03.2022

Kl 12:00 Margrete den første:

https://www.filmweb.no/film/SFN20211380#10.03.2022

Verdal kino ser gjerne at vi kjøper kinobillett på nettet i forkant.

Seniorforum spanderer kaffe på alle kinogjestene i forkant av forestillingene.

Vel møtt!
Hilsen
Kulturutvalget i Seniorforum

 

 

30.3.2022: De dansk-norske tropekoloniene

Gjennom hele 1700-tallet var Danmark-Norge en kolonimakt. I dette foredraget presenterer historiker Roar Løken den oppsiktsvekkende historien om hvordan det lille kongeriket langt mot nord i løpet av ganske kort tid skaffet seg handelsstasjoner i India, på Gullkysten i Vest-Afrika og i Karibia og gjennom dette ble involvert i både slavehandel og slaveri. I hvilket omfang tok nordmenn del i dette og hvilken betydning fikk denne virksomheten i Norge ?

Roar Løken er pensjonert lektor og historiker

ONSDAG 30. MARS 2022 KL. 13:00–15:00. Digitalt arrangement som du kan se på www.nb.no

Det er klart for en klassiker når Riksteatret kommer til Verdal med Hedda Gabler søndag 20. mars kl. 18.00 i Aulaen Verdal

Ved å følge linkene under finner du bakgrunnsstoff og lenke til billettsalg. Du kan også kjøpe billett på Narvesen Magneten eller Coop Mega Verdal (tippedisken). Det er plassbilletter i Aulaen og beste prisen får du hvis du bruker ditt Coopmedlemsskap som gir Coop-rabatt.
Billett kr. 320,- (Coop)
Honnør kr. 340,-
Ungdom under 30 kr. 180,-  (Hvis du vil ta med deg noen 😊 )
Ordinær pris er kr. 420,-

 

Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått av mennesker over hele verden. Hvem er hun egentlig, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør? Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventingene fra alle rundt henne som gjør henne til den hun er? Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er. I dag. Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss? Klikker du deg inn på lenken under kan du finne en samtale der du møter forfatter Vigdis Hjorth, psykolog og filosof Ole Jacob Madsen i samtale med regissør Fredrik Longva. Inger Merete Hobbelstad leder samtalen.

Her finner du også oversikt over skuespillere og lenke til program!

https://kultar.no/billetter/riksteatret-heddagabler-verdal/

 

Geopolitikken og dagens sikkerhetspolitiske bilde
– 
hvordan passer fredsnasjonen Norge inn i dette?

Lions Verdal inviterer ISFOs medlemmer på et åpent møte om dagens geopolitiske situasjon med professor Karl Erik Haug som foredragsholder

Karl Erik Haug er fra Steinkjer, utdannet historiker og er i dag instituttleder og professor ved Institutt for moderne samfunnshistorie ved NTNU. Han er også styreleder for Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI), og har tidligere vært professor ved Forsvarets Høgskole (FHS) hvor han i mange år underviste ved Luftkrigsskolen i Trondheim.

Tidspunkt: Mandag 7. mars 2022 kl 19.00
Sted: Stiklestad  Nasjonal  Kulturhus

Det blir et interessant og tidsaktuelt foredrag med både historiske linjer og dagens situasjon.
Det blir mulighet for å stille spørsmål etter foredraget.

Møtet er åpent for alle som er interessert. 

Velkommen til et interessant foredrag på Stiklestad!

Påmelding: Påmeldingsskjemaet


Da er det endelig klart for et nytt og helt åpent seniortreff. Denne gangen er vi tilbake på Stiklestad NKS, onsdag 2.mars kl. 12.00.

 Det er  førstelektor  og forsker Rolf Terje Kroglund fra Nord Universitet, som skal fortelle om: 

« Havsvalen – verdens minste stormfugl»

 Vi får bli med til Sklinna, i det nordvestlige hjørnet av Trøndelag, og få et innblikk i biologien til de mystiske havsvalene. Disse 15 centimeter store og 30 gram tunge fuglene er albatrossenes nærmeste slektninger. Nå anvender forskere ved Nord universitet og Norsk institutt for naturforskning moderne teknologi for å forsøke å finne fram til trekkruter og overvintringsområder for denne helt spesielle fuglearten.

Ikke bare får vi innsikt i denne fuglens spennende liv, vi får også mange fantastiske bilder fra hans mange opphold på Sklinna

– Havsvalen er en veldig mystisk fugl. Den er en avviker i fuglefjellet, sier forsker og prosjektleder Kroglund, Det er en fugl vi vet utrolig lite om. Det er en veldig spesiell og særegen fugl. De kommer gjerne nordover sent på året og holder seg mest ute på havet. Når det blir mørkere, går de mot land. De har tilpasset hekkingen sin til at de er nattaktive fugler, sier han. Dette blir et spennende foredrag vi gleder oss til.

Selv om vi ikke lenger har antallsrestriksjoner, ønsker vi påmelding så vi kan planlegge treffet etter hvor mange vi blir.

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer og 275 for de som ikke er medlemmer. Betal med  Vipps 123400 eller direkte til Bankkonto 4420 09 60995.

Denne gangen kan vi sitte tett, snakke med hvem vi vil og få opptreden fra Kulturskolen på Verdal i tillegg til kaffe og mat. Dette blir stas.

Vel møtt til Stiklestad.

Påmelding!

Ta med barnebarna på kino!

I hele uke 8 er det vinterferie på skolen med dagtilbud med barnefilmer fra kl 10.45

Alle oppfordres til å kjøpe billetter på nett eller i app, men billetter kan også kjøpes i kiosken. Meteren gjelder, men ikke i salen.

Velkommen på kino!

 

 

Velkommen på Seniorkino

Onsdag 16. februar 2022 på Verdal kino

Kl 11.30: Mord på Nilen

Hercule Poirots egyptiske eventyr ombord på en glamorøs båt blir til en intens jakt etter en morder når et ungt brudepar får sin idylliske bryllupsreise ødelagt.

Mord på Nilen, basert på boken med samme navn skrevet av krimdronningen Agathe Christie, og oppfølgeren til Mord på Orientekspressen, er en nervepirrende historie om utemmelig lidenskap og dyp sjalusi. Den utspiller seg i et episk landskap med nok av uventede tvister som får oss til å gjette helt til siste avsløring.

Flere ofre. Flere mistenkte. Hvem har gjort det? Og hvem er neste?

 

Kl 12.00: Marry Me (går også som babykino)

Kat Valdez (Jennifer Lopez) og Bastian (Maluma) planlegg å gifte seg på direktesendt TV. Fem minuttar før Kat skal på scena, finn ho ut at Bastian er utru. I eit spontant augenblikk bestemmer ho seg for å gifte seg med ein tilfeldig person i publikum, og landar på den kvardagslege fyren Charlie (Owen Wilson). Ein nyheitssensasjon er skapt, og det nygifte paret må bestemme seg for om dei skal stå i det, deira ulikheiter til tross.

I Marry Me får vi også servert heilt ny musikk frå Jennifer Lopez og Maluma.

Hva har pandemien gjort for folkehelsa?

Velkommen til Seniortreff med Steinar Krogstad torsdag 3. februar 2022 kl 12.00 på Festiviteten, Levanger

Alle må melde seg på via påmeldingsskjemaet. Det er plass til maksimalt 100 personer og de som melder seg på først får plass!

Påmeldingsskjema

 

Da er det tid for et nytt seniortreff, som er fysisk, men vi får bare være 100 stykker, så her er det først til mølla og alle MÅ melde seg på.

Seniortreffet denne gangen er på Festiviteten, Levanger torsdag 3.februar kl.12.00.

Det er «vår egen HUNT-general» Steinar Krogstad som skal holde foredrag for  oss med tittel: « Hva har pandemien gjort for folkehelsa?»

Krokstad (64) er allmennlegen fra Steinkjer, som begynte å forske på folkehelse og tok doktorgrad i sosial epidemiologi/samfunnsmedisin. Han har nylig gått av som leder (men fortsatt med i ledelsen) av Helseundersøkelsen i Trøndelag (HUNT), underviser ved NTNU, og er leder av Folkehelsealliansen i Trøndelag.

Han er en utrettelig folkehelseforkjemper, professor i samfunnsmedisin, medlem av flere ekspertutvalg relatert til covid 19-pandemien. Krogstad er ikke redd for å snakke høyt og greier å formidle vanskelige saker på en forståelig måte. Etter uttalelsen om at det ikke gjør noe å være litt overvektig i «Eit fett liv» har han terget på seg meningsmotstandere, fått hurv i avisinnlegg og deltatt i debatter på NRK og TV 2.

Steinar er et ja-menneske, det påstås at han sier ja på ren refleks. Det har vi i Seniortreff glede av, han er alltid villig til å komme til oss å snakke om helse i vid forstand. Så vi kan glede oss til å høre hva han vil fortelle oss om hva Covid-pandemien har gjort med oss.

Det er fremdeles restriksjoner på hvor mange som kan treffes inne og hvordan vi kan oppføre oss. Vi må sitte på plassene våre og ikke «mingle» rundt i Festiviteten. Alle MÅ melde seg på og det er begrenset antall deltakere, så de 100 første medlemmene som melder seg på får plass. Betal på forhånd.

 

Prisen er som vanlig kr 175 for medlemmer. Om det er plass til noen som ikke er medlemmer er prisen 275 kr. Vipps: 123400 Bankkonto 4420 09 60995

Vel møtt til Festiviteten.