ISFo

Arkiv 2024

Kick-off for Digikafe og sosialt treffpunkt

DATO: 14.FEBRUAR KLOKKA 12-14

LEVANGER VIDEREGÅENDE SKOLE, ROM «SALEN»

En Digi- venn er en elev ved videregående skole du henvender deg til når du har spørsmål knyttet til bruk av digitale verktøy. Det kan være at du har en ny telefon du ikke helt har kommet i gang med å bruke? Eller lurer du på hvordan du finner og leser en nettavis? I tillegg får vi ei trivelig stund sammen på tvers av generasjoner.

Program:

Informasjon om prosjektet av Siri Bjerkan fra livsglede for eldre.

Informasjon om Digikafe av elever og lærere ved Levanger vgs.

Factsplat forteller om persontilpasset startside

Kaffe

Høres dette interessant ut? Kom på kick-off!

Meld din interesse ved å ringe eller sende ei melding til Marianne Reitan Trøite, lærer ved Levanger videregående skole: tlf 92015685.

Vi håper mange har lyst å delta! Vel møtt!

Hilsen oss i Helsefagarbeiderklassen, Levanger vgs

 

Nærmere informasjon: Kick-off møte

Velkommen til Seniortreff på Stiklestad 7.2.2024 kl 12.00

Adm.dir. på Norske Skog, Håvard Busklein, skal snakke om: Norske Skog – eventyret på Fiborgtangen – historie og fremtid

På Seniortreffet får vi også besøk av en klasse fra Levanger Videregående Skole som skal presentere prosjektet Livsglede for eldre

Velkommen på Seniortreff onsdag 10.1.2024 kl 12.00 på Stiklestad!


Seniorkino onsdag 17. januar 2024 på Verdal kino

Kl 11.30 viser vi Konvoi i Sal 1

«Konvoi» er inspirert av virkelige hendelser og handler om et av de største dramaene som utspant seg på havet under andre verdenskrig. Sommeren 1941 virket Hitlers krigsmaskin ustoppelig. Etter å ha underlagt seg store deler av Europa, invaderte Tyskland nå Sovjetunionen. De allierte ble tvunget til å hjelpe. Konvoier av lasteskip ble fylt til randen med krigsmateriell og begynte den farefulle ferden fra Island til Murmansk og Arkhangelsk. I Konvoi følger vi et norsk lasteskip på den dramatiske reisen. Under ferden splittes konvoien og de blir overlatt helt til seg selv. Uten noe form for militær bakgrunn står mannskapet nå ansikt til ansikt mot den tyske krigsmaskinen i det iskalde Nordishavet. Under ustoppelig angrep kjemper det unge mannskapet en kamp med livet som innsats for å få lasten frem, få en slutt på krigen og komme hjem.

Kl 12.00 viser vi Høstgule Blader i Sal 2

En hjertevarm og romantisk film satt i et tidløst sted, men med et bakteppe av Russlands invasjon i Ukraina.

Ansa (Alma Pöysti) er lavmælt, kanskje litt deprimert, og arbeider på en lokal matbutikk mens dagene grå dager både kommer og går. Holappa (Jussi Vatanen) jobber med sandblåsing av metall og tilbringer tiden med å røyke og opprettholde promillen, enten det er før, etter, eller under arbeidstid. En dag blir Holappa dratt med ut på karaokebar av kollegaen Houtari (Janne Hyytiäinen), og havner tilfeldigvis på bord ved siden av Ansa og hennes kollega. Blikk utveksles, og kjærligheten begynner så vidt å spire. Igjen lar Kaurismäki lyset skinne på litt sørgelige, oversette, introverte og stille karakterer, og holder skuespillet enkelt og sterkt nedtonet følelsesmessig. Kaurismäkis filmer har alltid dreid seg om situasjoner og ord fremfor sterke, synlige følelser og fysisk spenning. Likevel er det en enorm varme og kjærlighet overfor karakterene bak denne ofte kalde visuelle fasaden, og det er nettopp derfor Høstgule Blader er fylt med en følelse av medmenneskelighet, forståelse og håp.

Vi serverer som vanlig kaffe fra klokken 11 og ønsker varmt velkommen til en ny sesong med varierte filmtilbud hver tredje onsdag i måneden.

På vegne av kulturutvalget i ISFO Solveig Lunde Valbekmo og Brit Norberg