ISFo

Arkiv

Arkiv 2019

13.3.2019 kl 12.00: Seniortreff og årsmøte på Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Seniortreff

Denne gangen har vi vært så heldige å få Annettte Groth til å komme og fortelle om Brexit

Årsmøte

Det kalles inn til årsmøte 13.3.2019 umiddelbart etter Seniortreffet

Saksliste og årsmøtedokumenter finner du her

Styret

 

 


Seniortreff: 

Onsdag 6.2.2019 fra kl 12.00 til kl 13.00 på Nord Universitet på Røstad. Professor Hildegunn Slottemo forteller om Nord-Trøndelag og NTEs historie

Fra rødt amt til grønt fylke. Ei fortelling om Nord-Trøndelag i årene 1919-2019


Seniortreffet 9.1.2019 med Ole O Moen ble svært godt besøkt med 230 tilhørere. Vi hadde på forhånd regnet med omlag 110, men det kom dobbelt så mange. Heldigvis var Stiklestad Nasjonale Kultursenter istand til å takle utfordringene slik at det ble både sitteplass og servering til alle som kom. Takk for at dere slutter så godt opp om arrangementen i ISFo. Vi håper på godt besøk ved de neste seniortreffene også!

Her er hele Moens presentasjon samt noen bilder fra Seniortreffet

 

USA – under en annerledes president

Velkommen til seniortreff på Stiklestad onsdag 9. januar 2019 kl 12.00

 

Arkiv 2018

Nyhetsbrev høsten 2018 er sendt ut til alle medlemmene på epost eller som vanlig brev for de som ikke har epost.

Du kan også lese nyhetsbrevet her ved å trykke på Nyhetsbrev


Seniortreff
Juleavslutning på Stiklestad Nasjonale Kultursenter onsdag 5. desember kl. 12.00.

På årets siste seniortreff kommer en skikkelig NRK veteran: Viggo Valle. Han vil holde et foredrag med tittelen « Kor ska vi reis hen ?» der han snakker om sine 40 år i NRK. Valle ble født i Lofoten i 1954 og dro i 1974 til NTH i Trondheim for å bli elektroingeniør, men endte som programingeniør i NRK og etter fullført utdanning i 1979, har han jobbet som journalist og programleder i NRK, både i radio og TV og er i dag bosatt i Stjørdal.

Han har kanskje gjort seg mest kjent som leder av « Påskelabyrinten» på radio i påska, siden 1987, der mer eller mindre innfløkte opplysninger har ført lyttere og deltakere, fram til de mest utrolige reisemål. Han har klart det kunststykke å lage over 2000 spennende oppgaver som krever kunnskap, fantasi og ikke minst evnen til å sette sammen mange opplysninger. Her hjelper det ikke å GOOGLE svarene. Det er dette som får oss til å utsette skiturene til etter klokken elleve i påskeuka.

Viggo Valle har imidlertid også ledet andre program på TV: Billetten og OL-quiz, for å nevne noen. Han har også hatt web-ansvar for program som Newton og Schrødingers katt. Nå er det NRK P1 og P1+ som er hans viktigste kanaler. Han har også skrevet bøker.

Vi gleder oss til å høre Viggo Valle fortelle om sitt lange liv i NRK og om påskelabyrinten. Får vi noen oppgaver å bryne oss på? Tja, ka ska vi tru?

Denne gangen skal vi få julestemning med sang, kaffe, brød, KAKE og sosialt samvær.

Inngang kr. 150 (ikke medl. kr. 200). Vi har fått kortterminal og VIPPS!

Kjenner du noen som bør bli med eller som trenger skyss, ta kontakt med dem!


07.11.2018 Seniortreff

Seniortreff på Stiklestad Nasjonale Kultursenter onsdag 7.november kl. 12.00 i medierommet i kjelleren.

En kulturinstitusjon i Innherred fyller 50 år og vi har invitert 1.lektor i teaterfag på  NORD universitet Roar Tromsdal til å fortelle oss om Verdal  teaterlag.

Tromsdal kaller foredraget sitt: «Grøderikt amatørteater med profesjonell gjødning».

Han  vil  snakke om Verdal Teaterlags betydning i Verdalen og i regionen, og om hvordan og hvorfor de har klart å fylle denne rollen. Fortalt gjennom analyser, anekdoter og bilder.

Teaterlaget har i løpet av de siste 50 årene satt opp alt fra dukketeater, barneteater, musicals, drama , kabareter, visekvelder og revyer. De har brukt både store forfattere og komponister og lokale. Sang og dans har i alle år vært en viktig del av forestillingene i tillegg til skuespill på høyt nivå.

Mange profesjonelle skuespillere, dansere, musikere, komponister, regiører, senografer, kostymemaker og enda fler har startet i Verdal Teaterlag.  Spelet om «Heilag Olav» hadde vel heller ikke vært det samme uten samarbeidet med Verdal Teaterlag.

Vi gleder oss til høre historien.

Roar Tromsdal  har vært med  i Verdal Teaterlag siden 1973, og har vært med i mange av teaterlagets oppsetninger som tekstforfatter, skuespiller og regissør. Gjennom Verdal Teaterlag ble han også med som skuespiller i «Spelet om Heilag», der han har spilt mange av amatørrollene, han har også vært med i Olsokkoret, i ulike nemnder og har vært produksjonsleder og inspisient.  Han er utdannet teaterviter fra Universitetet i Trondheim (NTNU), og er i dag ansatt som førstelektor ved Nord universitet. Tromsdal har også vært teaterkonsulent og fylkeskultursjef i Nord-Trøndelag, redaksjonssjef i Fjernsynsteatret, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter og leder for Norsk Revyfaglig Senter.

Som vanlig blir det kaffe og sosialt samvær. Kjenner du noen som bør bli med eller som trenger skyss, ta kontakt med dem.

Inngang kr. 150 (ikke medl. kr. 200). Vi har fått kortterminal og Vipps og ønsker at flest mulig skal benytte dette.

Hjertelig velkommen!


 13.11.2018

Velkommen til nettkafe på Verdal bibliotek tirsdag 13. november kl 13.00-15.00

Det blir individuell hjelp med det du har behov for på telefon, nettbrett eller PC

Dette er et uhøytideliug treff for alle med behov for individuell hjelp med dataverktøy og/eller datatjenester på internett.

Vi har veiledere fra Verdal videregående skole.

Ta med telefon, nettbrett og/eller PC, eventuelt kodebrikke og passord

Inngang kr 50 for kaffe/te og noe attåt

Ingen påmelding. Åpent for alle, enten du er medlem eller ikke!

Arrangør: Seniornett Innherred, et utvalg innen Innherred Seniorforum i samarbeid med Verdal bbliotek


14.11.2018 Veterantur

Hei alle seniorer som deltar på veteranturer!

I turprogram 2018 for Innherred Seniorforum Veteranan er årets siste tur dessverre oppsatt onsdag 7. november.

Det er første onsdag i måneden, og derfor seniortreffdag. Veteranturen er derfor utsatt til onsdag 14. november:

Onsdag 14. november. Levanger. Hopla. Åsenfjord. 6 km. Turrunde på lett sti og kjerreveg.

Samkjøring kl 10.00 fra XY-stasjonen på Gråmyra til parkering ved Kavringen etter Hoplatunnelen (P-skilt).

Turledere: Arnlaug Paulseth tlf 988 78 572 og Arvid Vada tlf 48094134.

Kjentmann: Tore Haabeth.

Ingen påmelding. Fotskatt kr 30. Vi samkjører og deler på skyssutgifter, normalt ved at vi kjører hver vår gang. Turlengden gjelder hele turen.

Vi koker kaffe der det er mulig. Ta med mat og drikke, bruk godt fottøy og ta gjerne med staver. Vi tar forbehold om endring av turmål hvis været slår seg helt vrangt. Varigheten på turene vil også avhenge av været.

Se også www.nt-tur.no

Hilsen

Arvid Vada


21.11.2018 Seniorkino

Innherred Seniorforum i samarbeid med Festiviteten Kulturhus & Kino

————————————————————

Onsdag 21. nov kl. 12.00 vises
«Bohemian Rhapsody»

Nasjonalitet: Norsk / Lengde: 1 t.14

Inngang kr.90 inkl kaffe.  Salg av vafler fra kl.11.00 kr.25,-

Det eneste som er mer ekstraordinært enn deres musikk er deres historie

Bohemian Rhapsody er en hyllest til Queen, deres musikk og deres ekstraordinære vokalist Freddie Mercury, som trosset stereotyper og ble en av verdens mest elskede entertainere. Filmen følger bandets fremgang gjennom deres ikoniske låter og revolusjonerende lyd – og deres nedtur i takt med at Mercurys livsstil spinner ut av kontroll og som velger å satse på en solokarriere. Freddie Mercury som har lidd sterkt uten samarbeidet med Queen klarer å samle bandet til en triumferende gjenforening ved Live Aid hvor Mercury, som står ovenfor en livstruende sykdom, leder Queen gjennom en av de mest fantastiske opptredener i rockemusikkens historie.


Kurs i slekstgranskning høsten 2018

Det har vært sagt at et sikkert tegn på at man har blitt blant de eldre er når man fatter interesse for slekt og slektsgransking, samtidig med at man bekymrer seg for at man har for lite ved! Her kan dere få hjelp til å bli god på den førstnevnte aktiviteten.

Vi har med andre ord hatt innspill på at slektsgransking kunne være et populært tema. Vi tok kontakt med Levanger Historielag, og resultatet ble at de tilbyr kurset, og at vi gir dette tilbudet videre til dere. Så nå har dere sjansen til å prøve det.

Kurset omfatter blant annet datasøk i alment tilgjengelige arkiver på internett, eksempelvis digitaliserte folketellinger og kopier av kirkebøker.

Kurset vi gå på fem torsdager, den første 25. oktober.

Kurset går på kveldstid. Det foregår i Levanger Bibliotek, møterom Gullista i 2. etg.

Dere kan sende påmelding til undertegnede ved å sende e-post til  Hågen Ven e-post hagen.ven


Avholdet arrangementer:


Seniortreff på Stiklestad Nasjonale Kultursenter onsdag 3 oktober kl. 12.00.

Den pensjonerte, tidligere daglige lederen ved Trøndelags Europakontor, Vidar Segtnan , vil snakke om:

« Trøndelags muligheter i Europa». Noen stikkord:  De største utfordringene som EU har og har hatt de siste årene  Litt om EØS-avtalen  Hvordan kan trønderske aktører benytte seg av EU og hvordan Trøndelag gjør det i europeisk samarbeid.

«EU kan virke ugjennomtrengelig, vanskelig å forstå og krevende å nærme seg. Derfor er det lett å velge ikke å forholde seg til det som skjer i EU. Det er lett å tenke at EU er en stor byråkratisk mølle som maler sent og som ikke angår oss. Vi er jo tross alt ikke medlemmer i unionen og har stemt nei to ganger til hele samarbeidet. Hvorfor trenger vi da å vite hva som skjer, og hvorfor behøver Trøndelag et eget kontor?» sier Iselin Rønningsbakk, som overtar etter Vidar Segtnan. Vi håper han, vil gi oss svar på dette og fortelle oss om sitt virke ved Europakontoret, der han var fra 2011 og frem til nå i sommer.

Segtnan har også erfaring som handelsråd i fire år som ved Den norske ambassaden i Polen, jobb i Innovasjon Norge og som leder ved Røra fabrikker, i tillegg til å ha drevet odelsgården på Verdal sammen med kona Randi. Dette er altså en mann med stort engasjement og mange jern i ilden.

Som vanlig blir det kultur, kaffe og sosialt samvær. Kjenner du noen som bør bli med eller som trenger skyss, ta kontakt med dem.

Inngang kr. 150 (ikke medl. kr. 200). Vi har fått kortterminal og Vipps og ønsker at flest mulig skal benytte dette.

Hjertelig velkommen!


Invitasjon

Nord universitet inviterer for aller første gang til Lytring i Levanger, med tittelen «Hva nå, trøndere?».

Arrangementet finner sted på Røstad scene torsdag 27. september kl. 19.00.

Fylket er sammenslått med sørtrønderne, høgskolen fusjonert med nordlendingene og industrien styres fra Oslo. Endringene har skyllet over Nord-Trøndelag og forandret institusjonslandskapet for alltid. Hvilke krefter og motkrefter settes i sving, og vil den nordtrønderske identiteten forsvinne? Sitter nordtrønderne igjen med svarteper, eller vil vi alle komme sterkere ut etter endringsbølgen i Trøndelag?

For å diskutere disse spørsmålene har vi samlet følgende panel:

 • Øystein Rennemo, professor Nord universitet
 • Aase Marthe Horrigmo, statssekretær Kommunal- og moderniseringsdepartementet
 • Marit Arnstad, parlamentarisk leder i Senterpartiet
 • Emma Svarva Giskås, student v/ Nord universitet
 • Bjarne Håkon Hanssen, partner og seniorrådgiver i Kruse Larsen, tidl. statsråd og fylkesordfører
 • Ordstyrer: Merete Verstad, distriktsredaktør NRK Trøndelag

Om Lytring:

Lytring er en arena som formidler forskning og skaper refleksjon rundt aktuelle samfunnsspørsmål gjennom samtale og debatt. Vi ønsker å øke kunnskapsnivået i samfunnet for å opprettholde og videreutvikle et levende ordskifte. Vår ambisjon er å sette agenda med nasjonal gjennomslagskraft ved å løfte fram nordnorske aktører som utvider horisonten i den nasjonale debatten.

Konseptet ble etablert i Bodø i 2014, og har blitt en stor publikumssuksess. Nå ønsker Nord universitet å ta Lytring til Levanger.


Spennende vandring på skogsstier i Mosvik

Et tjuetalls veteraner var på vandring i Mosvik siste onsdag 12.09.2018

Vi var heldige og hadde fått Bjørn Bakkhaug som kjentmann. Antakeleg den som kjenner utmarka i Mosvik best! Det fekk vi også erfare når han fortalte undervegs på turen.

Turen starta frå Mosvang i lett regnvêr, som gjekk over i sol og fint tur- og haustvêr.

Vi gjekk forbi Stor-Grande, og opp ein skogs-avlingsveg, som hadde ein hallingsvinkel som fortalte at vi ikkje var på flatbygda lenger. Kunne dette vere noko for veteranar?  Løna kjem når vi kjem på toppen, vart det sagt.

Etter å ha passert ein gamal husmannsplass og eit jorde der det gjekk beitande kviger, (noko som snart er eit sjeldant syn) kom vi opp på Korpåsen.  Utsynet over Mosvik sentrum er som eit flyfoto!  Men vi skulle lenger og høgare. Passerte ein ny buplass, Dammsveet. Ein plass som er halde ved like og kan vera eit døme på korleis dei fleste husmannsplassane var: Stove og fjøs bygd saman i eit hus. Desse var det mange av også i Mosvik sist på 1800-talet og langt ut i 1900-talet.

I den vesle tjønna (tidligere var det to) ved Dammsveet fortalte Bjørn at det fins ein noko spesiell karpefisk, Karrus. Han kan overleva nedfrosen i tjønna i fleire månader utan oksygen. Karrusen produserer eigen frostvæske, etanol, som gjer at han overlever nedfrysinga.

Så vart det meir motbakke, ingen klaga, men var spente på og nå turens høgaste mål: Storlia, 380 m. o. h. Ingen vart skuffa: Eit panorama utan like! Her var det mange som kunne sjå heim, eller nesten heim. Men ingen lengta heim akkurat da.

Etter å ha fortært medbrakt niste og drikke, og mange hadde teke for seg av dei store tyttebærmengdene, starta vi nedstiginga (som på ingen måte var nokon «nedtur»). No vart stega lenger, og det gjekk lettare. Vi tok ein gamal skogsveg-lei, forbi Langmyrtjønna, Småtjønna og Lauvhatten, før vi kom til Øksnåsen. Denne leia har Bjørn rydda etter at han fekk fortalt av Birger Melting (ein annan god idrettsmann frå Mosvik) kvar denne skogsvegen hadde gått. Den same Birger budde saman med familien ei tid på garden Øksnåsen. Når vi går over det som var dyrkajord her, forstår vi kva innsats som låg bak det å dyrke det som skulle til for å fø dyr og folk her oppe, 265m. o.h.  Og like vel så nære sentrum i bygda. For no tok vi det som var gardsveg frå Øksnåsen og ned dit vi starta.

Beina var ein smule tyngre, men med store naturopplevingar og beundring av korleis folk nytta resursane før i tida. Vi får lyst til og nytta eit gamalt utsegn: «Må tru om eg er så liten, om han var så stor?»

Vi greidde da 380 høgdemeter og 12 km. I tøft skogsterreng!

Takk for laget!

Nils Undersåker og Arvid Vada

Turledere


Husk veterantur onsdag 12. september 2018

Onsdag 12. september. Inderøy. Mosvik. 11 km. Delvis krevende i varierende skogsterreng.

Samkjøring kl 10.00 fra Shellstasjonen Vinne til rasteplassen ved Skarnsundbrua på Mosviksida, der vi starter kl 1030 for videre samkjøring til Hamstad.

Turledere: Nils Undersåker tlf 94035085 og Arvid Vada tlf 48094134.

Kjentmann: Bjørn Bakkehaug.

Ingen påmelding. Fotskatt kr 30. Vi samkjører og deler på skyssutgifter, normalt ved at vi kjører hver vår gang.

Turlengden gjelder hele turen. Vi koker kaffe der det er mulig. Ta med mat og drikke, bruk godt fottøy og ta gjerne med staver.

Vi tar forbehold om endring av turmål hvis været slår seg helt vrangt.

Varigheten på turene vil også avhenge av været.

Vel møtt til en fin høsttur!

Hilsen Arvid V.


Velkommen til høstens første Seniortreff onsdag 5. september kl 12.00 på Stiklestad Nasjonale Kultursentrum

Dersom du vil skrive ut programmet så kan du laste det ned ved å trykke på denne linken: kommunikasjon


Dersom du er medlem og ikke mottar epost fra oss så kan årsaken være at vi har registrert feil epostaderesse.

Vennligst oppdater informasjonen din på denne siden: http://www.innherredseniorforum.no/medlem/


Hei seniorer!

Hjertelig velkommen på høstens første veterantur onsdag 22. august.

Hilsen
Innherred Turlag Veteranan

Onsdag 22. august. Levanger. Skogn Markabygd. Mælastjønna. 9 km.
Sti i kupert terreng.
Samkjøring kl 10.00 fra Markabygda kirke til Krokstavollen, bomveg.
Vi møter deltakere fra Skarven turlag på vollen.
Turledere: Jan Heggdal tlf 913 68 218 og Per Amdal tlf 481 25 017.

Ingen påmelding. Fotskatt kr 30. Vi samkjører og deler på skyssutgifter, normalt ved at vi kjører hver vår gang.
Turlengden gjelder hele turen. Vi koker kaffe der det er mulig. Ta med mat og drikke, bruk godt fottøy og ta gjerne med staver.
Vi tar forbehold om endring av turmål hvis været slår seg helt vrangt.
Varigheten på turene vil også avhenge av været.

Rapport fra turen

Innherredveteraner møtte kolleger fra Stjørdal

Veteranene i Innherred Turlag la onsdag 22. august ut på høstens første tur. 18 glade vandrere møtte opp på parkeringsplassen ved Markabygd kirke. Turen gikk fra Skognagrønningen, om Mælastjønna ved kommunegrensa mellom Levanger og Stjørdal, på Stjørdalssida, og så ned til Mælesvollen.

Underveis fant vi nok sopp til å improvisere et mini soppkurs med fokus på matsoppene brunskrubb, gulkremle og rødskrubb; den siste må varmebehandles godt. På ei myr stod masse jåblomer (ljåblomer) i full blomst. I eldre tid pekte navnet på at når jåblomen blomstra, var det tid for å slå graset i utmarka.

På oppturen regnet det jevnt og trutt, og flere ble nok litt våte, men med 14 varmegrader i lufta og lite vind, så var det ingen klager å høre.

På Mælesvollen møtte vi veteranene fra Skarven Turlag, Stjørdal, med sine 24 deltakere. Sammen utvekslet vi gode turminner og smakte på svartkaffen som ble kokt på ovnen ute på trammen. Vi setter stor pris på de årlige fellesturene med turlaget fra Stjørdal! Sammen med medbrakt nistemat ga dette nye krefter og inspirasjon.

Turen tilbake til bilene gikk i oppholdsvær, men med glatte stier og litt store bekker etter regn i nesten en uke. Nå ser vi fram til neste tur den 12. september, som starter på Mosviksida av Skarnsundbrua.

Jan Heggdal

Turleder


Ukens bilde er fra godværsvandring på Frostas sørside

Godværsvandring på Frostas sørside.

I alt 36 turglade veteraner fra Inderøy, Verdal, Levanger, Steinkjer og Frosta parkerte hos Jan Inge Moksnes som velvillig hadde stilt tunet på Moksnes Mellom til rådighet. Opprinnelsen til forstavelsen ”Moks” er uklar, men en teori er at navnet skriver seg fra Mølska som skal være et tidligere navn på Vikaelva. Moksnes er altså neset utenfor Vikaelva, og det stemmer jo godt. En av flere tidligere skrivemåter på Moksnes er Molskones, noe som også sannsynliggjør teorien.

Kjentmenn Åse Brit og Rolv Vang loset så gruppen over Moksneshaugen, gjennom Moksnesåsen boligfelt , og helt ut på spissen av Korsnes. Korsnes har fått navnet fordi kirken i katolsk tid hadde reist et kors der, slik at sjøfarende som søkte havn i Vågen, kunne ha et hellig sted å gå til for en liten andaktsstund. At presten også besøkte stedet vitner navnet Presthaugen om, en liten høyde like ved husene på gården til campingplasseier Bernt Korsnes.

Turen gikk så langs stranda til matpause i Kvitsandvika der Lars Bjørn Moksnes og Kåre Ulvik ventet med bålkaffe på storkjelen. Dette er kommunal badestrand, og her var det bord og benker til alle, så ingen hadde hast med å komme seg videre i det flotte været.

Etter hvert måtte vi likevel gi oss i kast med tilbaketuren. Vi fulgte nå en småkupert sti nært sjøen, og blant furuer over idylliske svaberg ble vi tiljublet av løvsanger og svarttrost som også var i det våryre lunet. Litt motbakke på slutten, og så kunne vi ta innspurten på turen blant velstelte gårder i Moksnesgrenda. Og kommentarene tydet på at folk hadde kost seg i godværet, noe turleder Jon-Otto Leifseth også poengterte.

Har du tatt et fint bilde fra en tur eller et arrangement med Innherred Seniorforum så send det til oss på epost til  nettgruppe@innherredseniorforum.no slik at vi kan få vist det fram her.

 

Merk at du finner Innherred Seniorforums historie under fanen Om oss

 

 

 

Nyhetsbrev høsten 2017

På årsmøtet i mars takket vi av styremedlemmene Randi Foshaug og Arvid Vada for deres arbeid i styret.  Arvid har sittet i styret i mange år, og fortsetter som leder for utvalg for Trim/Tur. Som nye styremedlemmer ble valgt AnneBrit Skjetne og Reidar Vandvik, begge fra Levanger. Som nye varamedlemmer fikk vi Berit Buvarp fra Inderøy og Tor-Finn Granlund fra Verdal. Erik Stai ble gjenvalgt som leder.

Sigurd Børsting er ikke medlem av styret, men han gjør en meget verdifull innsats som vår kasserer og regnskapsfører.

Fullstendig liste over tillitsvalgte finnes i brosjyren som legges ved.

Det er et jevnt og gledelig tilsig av nye medlemmer. Styret tolker det som at det settes pris på det vi driver med. Statistikken pr november 2017 viser at vi nå er 908 medlemmer, en netto økning på 64 siden nyttår. Medlemmene fordeler seg slik mellom kommunene:

 • Levanger  593
 • Verdal 173
 • Inderøy 72
 • Frosta 42
 • Andre 28

Ikke alle medlemmene har epostadresse, statistikken viser at det gjelder 79 personer, eller litt under 9 % av medlemmene. Disse går glipp av den informasjon styret og utvalgene jevnlig (nesten ukentlig) sender ut om våre arrangementer. Dersom det er noen som mottar dette nyhetsbrevet som vanlig post, og har epostadresse, ber vi at de melder det tilbake til oss (post@innherredseniorforum.no, eller ISFo, Postboks 115, 7601 Levanger).

Aktiviteten i våre fem utvalg er meget stor, med arrangementer flere ganger pr uke.

Noen aktiviteter annonseres i avisene. Dette gjelder særlig seniortreffene og trimturene.

Vår nye hjemmeside er nå i funksjon. Du finner den på www.isfo.no. Roald Bergstrøm, leder i vårt utvalg Seniornett Innherred, har gjort hjemmesida mer funksjonell. Han har også sørget for at vi er inne på Facebook (https://www.facebook.com/innherredseniorforum/).

Vårt kontor er Frivilligsentralen i Kirkegata 11 i Levanger. Der har vi møtelokaler og arkiv.


ISFo historie.

Ivar Risberg har i høst sluttført sitt store arbeid med «Historien om Eldrehøgskolen i Levanger/Innherred Seniorforum». Dette blir et hefte på neste 60 sider, og vil med det første blir levert til trykking.  Vi tror at mange vil ha glede av å lese dette, og det vil derfor også bli lagt ut på vår hjemmeside.

Årsmøtet 2018 vil finne sted på Stiklestad Nasjonale Kultursenter onsdag 7. mars, umiddelbart etter Seniortreffet samme dag. Innkalling, forslagsfrister og sakliste vil komme på hjemmesida. 


SENIORTREFF 

Program våren 2018.

 

 1. januar:  Wolfgang Plagge, professor: «Klassisk musikk», Festiviteten Levanger.
 2. februar:  Oddny Gumaer Furunesstifter av hjelpeorganisasjonen Partners: «Verdier», Nord Universitet. 

 

 1. mars: Espen Leirset,stipendiat ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord Universitet: «Samfunnsutvikling», Stiklestad Nasjonale Kultursenter
 2. april: Lasse Takle: «Lokalhisorie», Nord Universitet.
 1. mai: Knut Jørgen Rød Ødegård, astrofysiker, og Anne Mette Sannes, forfatter: «Astronomi», Stiklestad Nasjonale Kultursenter. 
 1. juni: Junimøtet blir på Inderøy med tema: «Poesi og musikk med sommerstemning».

 


KULTUR 

Utvalgets aktiviteter er bl.a.: Teater, reiser, kino.

Programmet for 2018 blir, slik det ser ut pr dato:

Reiser: 

Mai:  Dagstur til museene i Selbu.

April: «Tulipaner i Amsterdam», tur med båt og sykkel underveis.

September: Tur til Irland primo september (under planlegging).

Teater:

Mars 21. «Spelemann på taket», Trøndelag Teater

Høst: Trøndelag Teater 

Kino:  

Seniorkino i Festiviteten, Levanger, hver 3. onsdag i måneden.

Detaljer om programmet sendes ut etter hvert som det er klart.


SENIORNETT INNHERRED (NETTKLUBBEN)

Nettkafeer

Nettklubben har regelmessige møter i form av nettkafeer på Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta. Dette er et uhøytidelig treff enten du er uerfaren eller erfaren bruker. Her har vi  flinke ungdommer til å hjelpe oss, og du kan bare komme på møtene dersom du har dataproblemer eller ønsker å lære mer. Behovet for vanlig datakurs er blitt mindre, slik at vi kommer i større grad til å konsentrere oss om hjelp og tips til å bruke nettbrett og smarttelefon. 

Du kan kontakte oss på e-post nettgruppe@innherredseniorforum.no

Kommunikasjon med medlemmene

ISFo er etter hvert blitt en stor forening, og vi ønsker at mest mulig av kommunikasjonen kan skje via våre nettsider og epost. Det er dyrt å sende ut vanlig brev til så mange, slik at vi oppfordrer alle til å bruke epost. 

Vi sender ut regelmessige e-poster til alle medlemmene. Men alle meldingene som blir sendt ut på e-post, blir også lagt ut på nettsidene, slik at du trenger ikke e-post for å lese informasjon fra oss.

Dersom du ikke får e-post fra oss, så kan det være to ulike årsaker:

 1. Sjekk først om eposten kan ha kommet i spam/søppelboksen din. Du må da åpne mappen som kan hete spam, søppelpost eller uønsket post, og se om det er noen epost fra oss. Du kan klikke på eposten din og dra den over til innmappen din, og så vil systemet etterhvert lære seg at dette ikke er søppelpost. Eller du kan gå til innstillinger og legge til at e-post fra innherredseniorforum alltid skal godkjennes. Dersom du ikke får det til, så spør noen om hjelp.
 2. Epostadressen vi har registrer på deg, er feil eller ikke i bruk. Du kan da bare gå inn på nettsiden www.isfo.no, og i skjemaet under medlem legger du inn de oppdaterte opplysningene. Husk å trykke på knappen «Send inn» etter at du har oppdatert e-postadressen din.

Dersom du ikke har eller bruker epost, så kan du bare komme på en av nettkafeene, og du vil få den nødvendige opplæringen. Vi hjelper deg også slik at du får din egen e-postadresse.

En gang hvert år så vil vi sende ut en SMS-melding på mobiltelefon til alle medlemmene med en påminnelse om at informasjon fra oss finnes på nettsiden www.isfo.no

Ny nettside

Vi har nå fått ny nettside med adressen www.isfo.no slik at den er enkel å huske. Her har vi oppdatert informasjon om våre aktiviteter.

Dersom du har Facebook, så har vi en egen Facebookside på https://www.facebook.com/innherredseniorforum/

Informasjon med bilder fra Facbooksiden finner du også på den vanlige nettsiden, slik at du trenger ikke å ha Facebook for å se hva som skrives der.

Husk adressen til nettsiden: www.isfo.no 

Du kan se nettsiden både på PC, nettbrett og mobiltelefon. 

SeniorSmart. 

ISFo, sammen med Senior IKT Trondheim, har fått midler fra Helsedirektoratet til å utvikle en app på smarttelefon og nettbrett, slik at vi lett skal kunne se hvilke aktiviteter for seniorer som finnes i nærområdet.

Appen utvikles i samarbeid med NTNU, og ut på nyåret i 2018 vil vi ha en lansering av appen. Mer informasjon finner du på: http://www.seniorsmart.no/


 

TRIM / TUROPPLEGG.

I samarbeid med Innherred Turlag Veteranan

 

Turprogram 2018:

Onsdag 11. april. Levanger. Skitur til Branokhytta. Ca 20 km. Flatt terreng.

Samkjøring kl 10.00 fra Byggmakker, Trekanten, Levanger til parkeringsplass ved Vulusjøen. Turen går inn Heståsdalen til Roknesvollen. Krysser Heståa og så til hytta. 

Turledere: Åshild Wesche Selmer og Kjellrun Skjerve.

 

Onsdag 25. april. Levanger. Frol. Granamarka -Våttåhaugen. 8 km. Lett terreng på sti.

Samkjøring kl 10.00 fra parkering ved Nordtun Grendehus. Turledere: Anna Lutdal og Per Amdahl. Kjentmann: Arve Flatås.

Onsdag 9. mai. Verdal. Koabjørga. Rundtur i Volhaugen om Lekset og Solem. 10 km. Noe bratt i starten. Samkjøring kl 10.00 fra Shellstasjonen Vinne til Koabjørga (sør for tunellen). Turledere: Olav Kvålen og Edvin Lervik.

Onsdag 23. mai. Frosta. Moksnes-Korsnes. 7 km. Lett tur på stier og grusveg.

Samkjøring kl 10.00 fra XY-stasjonen på Gråmyra til Jubergkorsen (Esso stasjonen) på Frosta. Turledere: Jon Otto Leifseth og Rolv Vang. Kjentmenn: Åse Brit og Rolv Vang. 

 

Onsdag 6. juni. Levanger. Skogn. Karbua og Lynhalla. 5 km. Lett terreng.

Samkjøring kl 10.00 fra Skjesol (vis a vis Bunnpris) i Skogn til parkering ved Lynhalla.

Turledere: Kjellrun Skjerve og Jan Heggdal. Kjentmann: Alf Dagfinn Ringstad. 

 

Onsdag 20. juni. Verdal. Helgådal. Vindkleppen. 6 km. Krevende tur i bratt terreng. 

Samkjøring kl 10.00 fra Shellstasjon Vinne til Stiklestad.

Turledere: Svein Aurstad og Kjellrun Skjerve. Kjentmann: Eystein Ness. 

 

Onsdag 22. august. Levanger. Skogn Markabygd.  Mælastjønna. 9 km. 

Sti i noe kupert terreng. Samkjøring kl 10.00 fra Markabygda kirke til Krokstavollen, bomveg. Vi møter deltakere fra Skarven turlag på vollen. Turledere: Jan Heggdal og Per Amdal.

Onsdag 12. september. Inderøy. Mosvik. 9 km. Noe krevende i varierende skogsterreng. 

Samkjøring kl 10.00 fra Shellstasjonen Vinne til rasteplassen ved Skarnsundbrua på Mosviksida for videre samkjøring til Hamstad. Turledere: Nils Undersåker og Anna Lutdal.

Kjentmann: Bjørn Bakkehaug. 

Onsdag 26. september. Verdal. Guddingsskallen og Vukuvollen. 10 km. Litt kupert og noe myrlendt. Samkjøring kl 10.00 fra Stiklestad til Årstadbakkan. 

Turledere: Olav Kvålen og Kari Kristiansen.

 

Onsdag 10. oktober. Verdal. Leksdal. Elvepromenaden langs Lundselva. 4 km. 

Lett terreng. Samkjøring kl 10.00 fra Stiklestad til Fossheim.

Turledere Olav Kvålen og Arvid Vada.

Onsdag 24. oktober. Verdal. Garnes, Tortåsvollen til Stuskinsvola, over Geitryggen og stien fra Grønningen tilbake. 8 km. Noe bratt terreng. Samkjøring kl 10.00 fra Shellstasjonen Vinne til Garnes/Kavelbruene (bompenger). Turledere: Kari Kristiansen og Svein Aurstad. Kjentmann: Ivar Leirfall.

Onsdag 7. november. Levanger. Hopla. Åsenfjord. 6 km. Turrunde på lett sti og kjerreveg. Samkjøring kl 10.00 fra XY-stasjonen på Gråmyra til parkering ved Kavringen etter Hoplatunnelen (P-skilt). Turledere: Arnlaug Paulseth og Arvid Vada.

Kjentmann: Tore Haabeth.

Ingen påmelding. Fotskatt kr 30. Vi samkjører og deler på skyssutgifter, normalt ved at vi kjører hver vår gang. Turlengden gjelder hele turen. Vi koker kaffe der det er mulig. Ta med mat og drikke, bruk godt fottøy og ta gjerne med staver. Vi tar forbehold om endring av turmål hvis været slår seg helt vrangt. Varigheten på turene vil også avhenge av været. 

Se også www.nt-tur.no og /eller www.isfo.no


STUDIE OG AKTIVITETSUTVALGET .

Studie- og aktivitetsutvalget planlegger, tilbyr og gjennomfører utviklings-, studie- og aktivitetstiltak som er aktuelle for medlemmer og potensielle medlemmer av ISFo.

Kurs og aktiviteter kunngjøres på ISFos hjemmeside, Facebook og direkte til medlemmer som har e-postadresse.

I vårhalvåret 2018 planlegges disse aktivitetene:

Seniorquiz

Seniorquiz er en uhøytidelig samling, hvor vi lærer mye om alle mulige viktige og ikke minst uviktige forhold. Det skjer hver siste mandag i måneden i kjellerlokalene i Levanger Bo- og Aktivitetssenter, Håkon den godes gate 40-60, Levanger: 29. januar, 26. februar, 19. mars (ikke 26., da dette er i påskeuka), 23. april og 28. mai fra kl. 12:00 til ca. kl. 14:00.

Med god oppslutning fortsetter seniorquizen også i 2. halvår 2018.

Kurs

Vi prøver å avvikle 2- 4 ulike korte kurs hvert halvår.

Eksempler på tema for kurs har vært:

 • Jus for pensjonister 
 • Bilfører 65+ 
 • «Mens vi venter på ambulansen» 

Varigheten varierer fra en dag på 2 timer til 4 dager á 4 timer. 

Kurs i data/smarttelefon har vært vurdert, og vi finner det mest hensiktsmessig at Nettkafégruppen har passende tema på noen av sine samlinger. Et eksempel på noe tilsvarende var da vi nylig samarbeidet med gruppen Seniorfoto om en innføring i redigering/forbedring av bilder.

Planene for våren er ikke låst ennå, men det blir en samling om Seniorskatt. Kortkurs i samarbeid med Skatt Midt-Norge, tidspunkt kunngjøres senere. 

Studie- og aktivtetsutvalget tar imot ønsker om kurs og aktiviteter på e-post til studie@innherredseniorforum.no eller på telefon 900 88 794.

 

Levanger, 18. november 2017

For styret,

Erik Stai

Styreleder